Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chci se zeptat, zda je možné vzít miminko, 6 měsíců, do bazénu, co máme na zahradě. Teplota vody je cca 25-27 (velký bazén, ne bazének pro děti)
Já brala malýho to mu byli cca 4 měsíce loni, bezén měl asi 28 stupnů, vodu miluje od narození takže se mu líbilo ![]()
@Merenwen nevidím důvod ho tam nevzít, pokud tam nelejete nějaké super sajrajty..takto staré děti už berou i na kurzy plavání co vím..otázka je, jestli jsi dítě dostatečně otužovala…naši malou jsem v půlroce koupala v 32 stupních - při běžné hygieně…takže ta by to dala s klidem..ale jestli koupeš mimino v 36 tak počítej že bude řvát a možná mu z toho způsobíš trauma ![]()
@reinkarnace no, koupu ji právě kolem těch 36
takže asi nic..chtěla jsem ji ovlažit v těch vedrech a s malým bazénkem je to k prdu když ještě nesedí
@Merenwen vezmi, naše malá je v bazénu v takovém vedru nejspokojenejsi…určitě se jí tam bude líbit ![]()
Cca do roka jsem do velkého bazénu nedavala, protoze se tam leje chlor a jiná chemie…ale pokud používáte nejake alternativní prostředky, tak bych asi zkusila…
@Merenwen Tak dej dítěti ven místo bazénku vaničku.
Já bych kojence v bazénu s chemií necachtala, ale u nás jsou předpoklady k atopáku.
@Merenwen tak ji na pusť malý a bude ležet na bříšku. Kamarádka to tak dělala, dala jim hračky a děcka pásly koně v bazénku.
@Svistice vaničku nepoužíváme už tři měsíce, už nám tam dávno nevleze, tak jsme vaničku předali dál ![]()
@Merenwen vám se půlroční nevleze do vaničky
já v ní koupu 15 měsíčního ![]()
@Lena007 no to bych si netroufla, protože často dává hlavu dolů aby si něco narvala do pusy (nejčastěji pěsti) a nebo ryje nosem zem, když se snaží dostat na kolena, takže bych se bála, že si řádně lokne nebo hůř, že to vdechne ![]()
@Merenwen píše:
@Svistice vaničku nepoužíváme už tři měsíce, už nám tam dávno nevleze, tak jsme vaničku předali dál
To si ale nesmíš pořizovat pidivaničku. Mě se do vaničky vešel i dvouletý. ![]()
@Kriss Tina měli jsme malou
rodila jsem o dva týdny dřív, tak přítel kupoval rychle vaničku, když jsem byla v porodnici a nevěděl, že se dělají i větší ![]()