Novorozenec a pes

181
9.1.06 10:58

Novorozenec a pes

Ahoj, chtěla bych se zeptat na vaši zkušenost, jak přijal pes miminko do rodiny? Když jste přijeli z porodnice, dávali jste mu mimčo „očuchat“?
A nebáli jste se, že bude mimi alergické?
Naše fenka je moc hodná, nicméně je útulková a je na nás hodně fixovaná, tak si říkáme, jestli bude žárlit. A také často pelichá, tak se bojím možné alergie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
92
9.1.06 11:53

Jé tak to by mě taky zajímalo. Máme doma v podstatě ještě štěňě - roční fenku. Je to takový náš mazlík, ikdyž ne rozmazlený.....
Jsem moc zvědavá jak bude reagovat 8O
Gaabina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
9.1.06 11:56

Jé tak to by mě taky zajímalo. Máme doma v podstatě ještě štěňě - roční fenku. Je to takový náš mazlík, ikdyž ne rozmazlený.....
Jsem moc zvědavá jak bude reagovat 8O
Gaabina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
9.1.06 12:10

Ahoj, v psi prirucce radi: po prichodu z porodnice nejdrive privitat psa, potom mu ukazat a dat cichnout k miminku, dale mu vysvetlit, ze miminko je novy clen roriny (v tomhle bode jsem se zvlast smala, kdyz jsem to cetla a predstavovala jsem si nasi obludu, jak mu vysvetluji) a potom mu dat pokakanou plinku (neprejte si videt, co s ni pes udelal…)
Fakt je, ze jsem to zhruba tak udelala (az na to vysvetlovani, to jsem teda vypustila;) a zvlast od te doby, co dostal tu pokakanou plinku, se chova k synovi hezky, respektuje ho jako, ze je vyse postaveny ve smecce, ale zaroven chape, ze je malej a ze se k nemu musi chovat „jinak“. Syn mu ted samozrejme skace po hlave, stoucha do oci a pes nic, maximalne ve fazi, kdyz uz je toho moc, tak pes odejde. Ale je to labrador-klidas , flegmatik.
Jinak se souziti dite-pes nemuzu vynachvalit, myslim, ze to dite moc obohati. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
9.1.06 12:13

Ahoj,

máme doma dvě čuby - matka s dcerou jezevčice ale ne úplně čistokrevné :) Celé těhu zvládali suprově akorát na nich bylo vidět, že něco vědí a že něco není v pořádku :) po návratu z porodnice - byla jsem tam celkem 9 dní nejdřív šíleně vítali mně a pak zjistili, že v té sedačce je něco co by je mohlo zajímat. Nechali sme Davídka v sedačce a položili ho na podlahu v obýváku a ukázali ho pejskům. mladší Rita ho očuchala a od té chvíle ho začala šíleně hlídat, stačilo, že si trošku zabreknul a už stepovala v ložnici u postýlky a na procházkách každou chvíli běhá ke kočárku a kontroluje jestli je vše v pohodě. Starší bára tu to téměř vůbec nezajímalo a ostentativně odkráčela do svého koše. chvíli dělala uraženou hlavně doma, dlouhé procházky s kočárkem ji absolutně nevadili :) teď jí je prcek úplně ukradenej ale už není tak uražena :) myslím, že nejvěčší šok pro ně byl, že miminko může na gauč v obýváku a oni ne a že nejdřív je miminko a pak oni, že už panička nevyskočí otvírat dveře na balkon kdykoliv si to vymyslí a že už nežerou přesně v šest když panička zrovna kojí a nestíhá obskakovat ještě pejsky :( nejvíc ocenily dlouhé dvě procházky denně a řekla bych, že se jich dožadují snad i více než davídek :) Tak tolik k našemu zžívání. Přeji vám pohodový zbytek těhu, zdravá a krásné miminka a bezproblémové zžívání se s pejsky.
jo a naše potvory taky línají, no tak skoro denně luxuji v době extrémního línání i dvakrát denně. zatím se nijaká alergie neprojevila a budu to řešit až to nastana, doufám, že nanastene ale taky zatím prcek neleze po zemi :)
 Tina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
9.1.06 12:16

Ahoj, kdyz se narodila starsi mela sem Nemeckou ovcandu taky utulkarku a byla uplne stejna jak Vase. To sme jeste bydleli v byte. Mimi pri prichodu z porodnice ocuchavat davam vzdy. Trosku sem strach vzdy z nake alergie mela, ale spise to neresim. Musim rict ze zezacatku hodne zarlila a nechtela se ode me nechat ani pohladit(i kdyz narozenim prvniho mimi se muj vztah k ni nezmenil ani zadne nove zakazy proste vse pri starem akorat bylo o clovicka vic)todle trvalo cca 2m pak se vse vratilo do normalu(musim ale rict ze ja sem jeji 6majitel, ted uz 9l, kazdy majitel ji tenkrat mel cca 14dni a vratil do utulku a ten posledni ji vracel prave kvuli tomu ze se jim do rodiny narodilo mimi a uz tam pro psa kvuli tomu nebylo misto…takze mozna i proto to takto tezce nesla), pri druhem mimi uz sme bydleli v baraku se zahradou ale uz k nam pribyl Novofundlandsky pes, taky utulkar ale nez se tam dostal zrejme ho vychovavali deti takze od zacatku do male hotovy, no a Ovcanda uz od zacatku byla uplne v poho. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
9.1.06 12:34

Ahoj,
my máme takového milého podvaťáka (ze 3/4 malý knírač).
Trošku jsem se toho bála, jelikož Líza se bojí malých dětí :twisted: a vždycky, když je venku potkala (nejhorší bylo, když utíkaly nebo ječely), tak na ně bafla a vyhejbala se jim velkým obloukem. Bohužel ji někdy dítko překvapilo za rohem (samozřejmě nechtěně), tak se lekla a hodně štěkala. Děti pak samozřejmě křičí ještě víc a některé utíkají. Já se vždycky hrozně styděla, ale naštěstí jsem věděla, že kromě štěkání nic nehrozí. Dodnes jsem si tím jistá, i když nikdy neříkej nikdy. Jednou u Delvity k ní šla malinká holčička a cosi jí cpala, maminka na ní volala, ať toho pejska nechá, Líza před holčičkou couvala se staženým ocasem, až neměla kam. To už jsem se fakt bála, ale i tak holčičce nic neudělala a v nestřeženém okamžiku utekla.Dělá to někdy ještě dnes, ale od té doby, co máme doma to naše strašidlo, je to mnohem lepší.
Když jsme Máťu přivezli z porodnice, tak kolem něj chodila a vypadalo to v pohodě. Konečně má dlouhatáááánské procházky a někoho pořád doma.
Jediné, co se změnilo, bylo spaní. Líza dřív spala ve svém pelíšku vedle naší postele, ale jakmile byl Matýsek, první tři měsíce k nám furt lezla, aby se chudinka přesvědčila, že ji máme stále rádi. Pak se zase vrátila dolů.
Teď spolu vycházejí v pohodě. Matýsek jí honí, ona utíká, Matýsek jí plácne, ona uteče, Matýsek něco baští, ona mu chodí za zadkem, Matýsek jí něco dává, ona s chutí přijímá. Takže pohoda :lol:
Akorát jsme ho museli naučit, aby jí nelezl do pelíšku, když tam je (aby se měla chudák kam schovat) a že jí musí nechat v klidu nažrat. Ona je totiž hrozněj žrout. Jednou jsem je nějak neuhlídala a jen koukám, jak jí Matýsek zkoumá jídlo v misce a ona vedle sedí a hází na mě vyčítavé pohledy typu: „Vem si to dítě, to si ho neumíš hlídat?“
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
9.1.06 12:34

alergie jsme se nebáli a náš ovčák přijal malou tak, že blaženě pištěl a mručel a očuchával ji, tak blaženého a šťastného jsme ho ještě neviděli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
9.1.06 13:33

Ahojky,

my máme fenku bulteriéra a od začátku to bylo v pohodě, jako mladá přicházela do styku se synem našich sousedů a ten jí teda dával, skákal po ní, tahal ji za ocas atd., ona byla v sedmém nebi.
Po návratu z porodnice nejdřív vítala děsně mě, pak jsem jí dala synka očuchat, ona k němu jen zběžně čuchla a dál vítala mě :D a pak jsem jí dala očuchat prdelku při přebalování, ona ho olízalala. Nikdy nežárlila, ale neustále se nám cpala na klín (to dělá pořád :D ) a první dny byla hrozně šťastná, když jsem sní šla sama ven.
U druhého synka to bylo podobné, jen si to tolik nepamatuju 8) . Prostě je to skvělý pes k dětem :D a rozhodně velké plus pro děti.

Na alergie jsem taky pomyslela, ale opravdu jen pomyslela, protože s manželem nejme ani jeden alergik, tak doufáme, že ani děti nebudou…

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
9.1.06 14:56

Ahoj tehulinky :)

Tak tato tema ma dost zaujima!!Mame doma 10-rocneho kokrika, rozmaznaneho dedecka-jedinacka. Zboznujeme ho, ale dost sa bojim, ako bude reagovat na nase prve mimi. Je velmi rozmaznany a ziarlivy. Problem je aj to, ze doteraz spal v kosiku hned vedla postele a to ho teraz musime odnaucit, mame na to uz len nieco cez 3 mesiace a nevieme sa odhodlat. Bojim sa, co bude, ked jeho kosik nahradi detska postielka. Verim, ze to zvladneme, lebo by som bola velmi nerada, keby sme ho museli dat k mojim rodicom…co je posledna alternativa /ani s nou nepocitam/.
Ak mate niektora podobne skusenosti, sem s nimi, budem vdacna za kazdu radu. Mimochodom to s tou okakanou plienkou moze byt super napad :lol: :wink: To urcite vyskusam!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
9.1.06 15:12

Ahoj JessiePu,

pokud mohu doporučit, tak rozhodně nevystrnaďte pejska z ložnice úplně, zkuste to tam poskládat tak, aby se tam vešel pejskův pelíšek i postýlka (pokud to půjde), určitě pro takového dědečka by to byla hrozná křivda, kdyby jste ho najednou vyšoupli pryč.

Držím vám palce
Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
9.1.06 15:13

Ahojte,

náš pejsek bohužel už při narození našeho Pavlíka nežil, ale živě si pamatuji, když se mi narodila neteř (shodou okolností jsme obě po porodu musely být u rodičů) :)

Byla to naprostá pohoda. Náš pejsek, ač děti neměl příliš v lásce, přijal neteřinku okamžitě za svou, neustále ji hlídal a spal zá:,–(ně schoulený vedle ní :lol:

Myslím, že se není vůbec čeho bát. Jen je důležité pejska neodstrkovat, aby si nemyslel, že jej miminko vytěsňuje jeho smečky. Takže je nutné dodržovat vše, na co je zvyklý (alespoň ze začátku) a pak je to pohoda :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
9.1.06 15:20

Smokie , preto by sme to chceli urobit este teraz, kym mimisek este nie je na svete, ale nevieme sa k tomu odhodlat, trha mi to srdce :( Ono je to tak, ze my po narodeni mimca sa prestahujeme do vacsej izby, a chceli by sme, aby si hafan zvykol nespat s nami. Moj priatel je v tomto dost za:,–(ovy a neverim, ze sa mi podari presvedcit ho, aby s nami psik mohol ostat v jednej izbe s miminkom. Dost ma desi vyhliadka na spoluzitie s hafanom a miminom, ale nejak to zvladnut musime, ved su to obaja nase miminka :lol: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
9.1.06 16:02

Holky, pokud je pejsek dobře vychovaný, věří vám a ví, kde je jeho místo ve vaší „smečce“, tak určitě problém nebude. Problém bývá jen u psů, kteří jsou vůdci rodiny a dělá se co se jim na očcích vidí a když se jim něco nelíbí, tak vrčí nebo i kousnou. Nebo např. nepustí pána do křesla, když tam leží. Nenechají se učesat, protože se jim to nelíbí tak koušou … apod. Tedy abych to shrnula - nerespektují svého pána jako vůdce smečky. Tam může nastat problém. Ale jetliže je pejsek opravdu na posledním stupni ve vaší „smečce“ a je vychovaný, respektuje vás a věří vám, tak problém nebude, když mu ukážete, že miminko je vaše a je na žebříčku před ním. V pohodě to přijme.
Jinak taky doporučuji mimčo pejskovi ukázat. Samozřejmě jej nejdřív zklidnit a třeba po:,–(it, aby do něj nějak nestrčil. Já ještě mimčo na světě nemám, ale chodí ke mně na návštěvu kámošky, které mají malé i větši děti a můj pes je všechny přijíma v pohodě. Je pravdou, že od malička jsem jej na děti zvykala a nikdy mu žádné dítě neublížilo. Taky si s nimi rád hraje. Oni mu hážou klacek a on jim je nosí. Dokonce je poslouhá, když mu řeknou „pust“. A to z dospělých jen tak někoho neposlechne. On prostě ví, že moje přání je, aby se k dětem choval pěkně, tak to dělá, jelikož jsem jeho panička.
Pro upřesnění mám němec. ovčáka, se kterým dělám sport. kynologii.

Držím pěstičky ať vše dopadne dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.7.12 15:25

Hafik a mimco

Ahoj,

za 2 mesice se nam narodi 1 dite. Problem je ten ze mame doma Bernaka Maggie (Bernsky salasnicky pes) a ta je velmi citove vazana na mem muzi. Kdyz videla poprve 5 mesicni mimco nasi zname tak z toho nemela 2× radost. Muz sice u toho nebyl ale vynucovala si nasi pozornost. Kluka si ani nevsimla ale ja to vidim jako problem.
Mate nekdo s tim zkusenost? :nevim: diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný