Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, chtěla bych se zeptat na vaši zkušenost, jak přijal pes miminko do rodiny? Když jste přijeli z porodnice, dávali jste mu mimčo „očuchat“?
A nebáli jste se, že bude mimi alergické?
Naše fenka je moc hodná, nicméně je útulková a je na nás hodně fixovaná, tak si říkáme, jestli bude žárlit. A také často pelichá, tak se bojím možné alergie…
Jé tak to by mě taky zajímalo. Máme doma v podstatě ještě štěňě - roční fenku. Je to takový náš mazlík, ikdyž ne rozmazlený.....
Jsem moc zvědavá jak bude reagovat ![]()
Gaabina
Jé tak to by mě taky zajímalo. Máme doma v podstatě ještě štěňě - roční fenku. Je to takový náš mazlík, ikdyž ne rozmazlený.....
Jsem moc zvědavá jak bude reagovat ![]()
Gaabina
Ahoj, v psi prirucce radi: po prichodu z porodnice nejdrive privitat psa, potom mu ukazat a dat cichnout k miminku, dale mu vysvetlit, ze miminko je novy clen roriny (v tomhle bode jsem se zvlast smala, kdyz jsem to cetla a predstavovala jsem si nasi obludu, jak mu vysvetluji) a potom mu dat pokakanou plinku (neprejte si videt, co s ni pes udelal…)
Fakt je, ze jsem to zhruba tak udelala (az na to vysvetlovani, to jsem teda vypustila;) a zvlast od te doby, co dostal tu pokakanou plinku, se chova k synovi hezky, respektuje ho jako, ze je vyse postaveny ve smecce, ale zaroven chape, ze je malej a ze se k nemu musi chovat „jinak“. Syn mu ted samozrejme skace po hlave, stoucha do oci a pes nic, maximalne ve fazi, kdyz uz je toho moc, tak pes odejde. Ale je to labrador-klidas , flegmatik.
Jinak se souziti dite-pes nemuzu vynachvalit, myslim, ze to dite moc obohati. Jana
Ahoj,
máme doma dvě čuby - matka s dcerou jezevčice ale ne úplně čistokrevné
Celé těhu zvládali suprově akorát na nich bylo vidět, že něco vědí a že něco není v pořádku
po návratu z porodnice - byla jsem tam celkem 9 dní nejdřív šíleně vítali mně a pak zjistili, že v té sedačce je něco co by je mohlo zajímat. Nechali sme Davídka v sedačce a položili ho na podlahu v obýváku a ukázali ho pejskům. mladší Rita ho očuchala a od té chvíle ho začala šíleně hlídat, stačilo, že si trošku zabreknul a už stepovala v ložnici u postýlky a na procházkách každou chvíli běhá ke kočárku a kontroluje jestli je vše v pohodě. Starší bára tu to téměř vůbec nezajímalo a ostentativně odkráčela do svého koše. chvíli dělala uraženou hlavně doma, dlouhé procházky s kočárkem ji absolutně nevadili
teď jí je prcek úplně ukradenej ale už není tak uražena
myslím, že nejvěčší šok pro ně byl, že miminko může na gauč v obýváku a oni ne a že nejdřív je miminko a pak oni, že už panička nevyskočí otvírat dveře na balkon kdykoliv si to vymyslí a že už nežerou přesně v šest když panička zrovna kojí a nestíhá obskakovat ještě pejsky
nejvíc ocenily dlouhé dvě procházky denně a řekla bych, že se jich dožadují snad i více než davídek
Tak tolik k našemu zžívání. Přeji vám pohodový zbytek těhu, zdravá a krásné miminka a bezproblémové zžívání se s pejsky.
jo a naše potvory taky línají, no tak skoro denně luxuji v době extrémního línání i dvakrát denně. zatím se nijaká alergie neprojevila a budu to řešit až to nastana, doufám, že nanastene ale taky zatím prcek neleze po zemi ![]()
Tina
Ahoj, kdyz se narodila starsi mela sem Nemeckou ovcandu taky utulkarku a byla uplne stejna jak Vase. To sme jeste bydleli v byte. Mimi pri prichodu z porodnice ocuchavat davam vzdy. Trosku sem strach vzdy z nake alergie mela, ale spise to neresim. Musim rict ze zezacatku hodne zarlila a nechtela se ode me nechat ani pohladit(i kdyz narozenim prvniho mimi se muj vztah k ni nezmenil ani zadne nove zakazy proste vse pri starem akorat bylo o clovicka vic)todle trvalo cca 2m pak se vse vratilo do normalu(musim ale rict ze ja sem jeji 6majitel, ted uz 9l, kazdy majitel ji tenkrat mel cca 14dni a vratil do utulku a ten posledni ji vracel prave kvuli tomu ze se jim do rodiny narodilo mimi a uz tam pro psa kvuli tomu nebylo misto…takze mozna i proto to takto tezce nesla), pri druhem mimi uz sme bydleli v baraku se zahradou ale uz k nam pribyl Novofundlandsky pes, taky utulkar ale nez se tam dostal zrejme ho vychovavali deti takze od zacatku do male hotovy, no a Ovcanda uz od zacatku byla uplne v poho. Sany.
Ahoj,
my máme takového milého podvaťáka (ze 3/4 malý knírač).
Trošku jsem se toho bála, jelikož Líza se bojí malých dětí
a vždycky, když je venku potkala (nejhorší bylo, když utíkaly nebo ječely), tak na ně bafla a vyhejbala se jim velkým obloukem. Bohužel ji někdy dítko překvapilo za rohem (samozřejmě nechtěně), tak se lekla a hodně štěkala. Děti pak samozřejmě křičí ještě víc a některé utíkají. Já se vždycky hrozně styděla, ale naštěstí jsem věděla, že kromě štěkání nic nehrozí. Dodnes jsem si tím jistá, i když nikdy neříkej nikdy. Jednou u Delvity k ní šla malinká holčička a cosi jí cpala, maminka na ní volala, ať toho pejska nechá, Líza před holčičkou couvala se staženým ocasem, až neměla kam. To už jsem se fakt bála, ale i tak holčičce nic neudělala a v nestřeženém okamžiku utekla.Dělá to někdy ještě dnes, ale od té doby, co máme doma to naše strašidlo, je to mnohem lepší.
Když jsme Máťu přivezli z porodnice, tak kolem něj chodila a vypadalo to v pohodě. Konečně má dlouhatáááánské procházky a někoho pořád doma.
Jediné, co se změnilo, bylo spaní. Líza dřív spala ve svém pelíšku vedle naší postele, ale jakmile byl Matýsek, první tři měsíce k nám furt lezla, aby se chudinka přesvědčila, že ji máme stále rádi. Pak se zase vrátila dolů.
Teď spolu vycházejí v pohodě. Matýsek jí honí, ona utíká, Matýsek jí plácne, ona uteče, Matýsek něco baští, ona mu chodí za zadkem, Matýsek jí něco dává, ona s chutí přijímá. Takže pohoda ![]()
Akorát jsme ho museli naučit, aby jí nelezl do pelíšku, když tam je (aby se měla chudák kam schovat) a že jí musí nechat v klidu nažrat. Ona je totiž hrozněj žrout. Jednou jsem je nějak neuhlídala a jen koukám, jak jí Matýsek zkoumá jídlo v misce a ona vedle sedí a hází na mě vyčítavé pohledy typu: „Vem si to dítě, to si ho neumíš hlídat?“
M.
alergie jsme se nebáli a náš ovčák přijal malou tak, že blaženě pištěl a mručel a očuchával ji, tak blaženého a šťastného jsme ho ještě neviděli
Ahojky,
my máme fenku bulteriéra a od začátku to bylo v pohodě, jako mladá přicházela do styku se synem našich sousedů a ten jí teda dával, skákal po ní, tahal ji za ocas atd., ona byla v sedmém nebi.
Po návratu z porodnice nejdřív vítala děsně mě, pak jsem jí dala synka očuchat, ona k němu jen zběžně čuchla a dál vítala mě
a pak jsem jí dala očuchat prdelku při přebalování, ona ho olízalala. Nikdy nežárlila, ale neustále se nám cpala na klín (to dělá pořád
) a první dny byla hrozně šťastná, když jsem sní šla sama ven.
U druhého synka to bylo podobné, jen si to tolik nepamatuju
. Prostě je to skvělý pes k dětem
a rozhodně velké plus pro děti.
Na alergie jsem taky pomyslela, ale opravdu jen pomyslela, protože s manželem nejme ani jeden alergik, tak doufáme, že ani děti nebudou…
Smokie
Ahoj tehulinky ![]()
Tak tato tema ma dost zaujima!!Mame doma 10-rocneho kokrika, rozmaznaneho dedecka-jedinacka. Zboznujeme ho, ale dost sa bojim, ako bude reagovat na nase prve mimi. Je velmi rozmaznany a ziarlivy. Problem je aj to, ze doteraz spal v kosiku hned vedla postele a to ho teraz musime odnaucit, mame na to uz len nieco cez 3 mesiace a nevieme sa odhodlat. Bojim sa, co bude, ked jeho kosik nahradi detska postielka. Verim, ze to zvladneme, lebo by som bola velmi nerada, keby sme ho museli dat k mojim rodicom…co je posledna alternativa /ani s nou nepocitam/.
Ak mate niektora podobne skusenosti, sem s nimi, budem vdacna za kazdu radu. Mimochodom to s tou okakanou plienkou moze byt super napad
To urcite vyskusam!
Ahoj JessiePu,
pokud mohu doporučit, tak rozhodně nevystrnaďte pejska z ložnice úplně, zkuste to tam poskládat tak, aby se tam vešel pejskův pelíšek i postýlka (pokud to půjde), určitě pro takového dědečka by to byla hrozná křivda, kdyby jste ho najednou vyšoupli pryč.
Držím vám palce
Smokie
Ahojte,
náš pejsek bohužel už při narození našeho Pavlíka nežil, ale živě si pamatuji, když se mi narodila neteř (shodou okolností jsme obě po porodu musely být u rodičů) ![]()
Byla to naprostá pohoda. Náš pejsek, ač děti neměl příliš v lásce, přijal neteřinku okamžitě za svou, neustále ji hlídal a spal zá:,–(ně schoulený vedle ní ![]()
Myslím, že se není vůbec čeho bát. Jen je důležité pejska neodstrkovat, aby si nemyslel, že jej miminko vytěsňuje jeho smečky. Takže je nutné dodržovat vše, na co je zvyklý (alespoň ze začátku) a pak je to pohoda ![]()
Smokie , preto by sme to chceli urobit este teraz, kym mimisek este nie je na svete, ale nevieme sa k tomu odhodlat, trha mi to srdce
Ono je to tak, ze my po narodeni mimca sa prestahujeme do vacsej izby, a chceli by sme, aby si hafan zvykol nespat s nami. Moj priatel je v tomto dost za:,–(ovy a neverim, ze sa mi podari presvedcit ho, aby s nami psik mohol ostat v jednej izbe s miminkom. Dost ma desi vyhliadka na spoluzitie s hafanom a miminom, ale nejak to zvladnut musime, ved su to obaja nase miminka
![]()
Holky, pokud je pejsek dobře vychovaný, věří vám a ví, kde je jeho místo ve vaší „smečce“, tak určitě problém nebude. Problém bývá jen u psů, kteří jsou vůdci rodiny a dělá se co se jim na očcích vidí a když se jim něco nelíbí, tak vrčí nebo i kousnou. Nebo např. nepustí pána do křesla, když tam leží. Nenechají se učesat, protože se jim to nelíbí tak koušou … apod. Tedy abych to shrnula - nerespektují svého pána jako vůdce smečky. Tam může nastat problém. Ale jetliže je pejsek opravdu na posledním stupni ve vaší „smečce“ a je vychovaný, respektuje vás a věří vám, tak problém nebude, když mu ukážete, že miminko je vaše a je na žebříčku před ním. V pohodě to přijme.
Jinak taky doporučuji mimčo pejskovi ukázat. Samozřejmě jej nejdřív zklidnit a třeba po:,–(it, aby do něj nějak nestrčil. Já ještě mimčo na světě nemám, ale chodí ke mně na návštěvu kámošky, které mají malé i větši děti a můj pes je všechny přijíma v pohodě. Je pravdou, že od malička jsem jej na děti zvykala a nikdy mu žádné dítě neublížilo. Taky si s nimi rád hraje. Oni mu hážou klacek a on jim je nosí. Dokonce je poslouhá, když mu řeknou „pust“. A to z dospělých jen tak někoho neposlechne. On prostě ví, že moje přání je, aby se k dětem choval pěkně, tak to dělá, jelikož jsem jeho panička.
Pro upřesnění mám němec. ovčáka, se kterým dělám sport. kynologii.
Držím pěstičky ať vše dopadne dobře.
Ahoj,
za 2 mesice se nam narodi 1 dite. Problem je ten ze mame doma Bernaka Maggie (Bernsky salasnicky pes) a ta je velmi citove vazana na mem muzi. Kdyz videla poprve 5 mesicni mimco nasi zname tak z toho nemela 2× radost. Muz sice u toho nebyl ale vynucovala si nasi pozornost. Kluka si ani nevsimla ale ja to vidim jako problem.
Mate nekdo s tim zkusenost?
diky moc