Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Syn je už přes měsíc na JIPce, snad se uz lepši, ale trápí mě, ze tam nemůžu být s ním, pořád jen slyším, ze nemají místo. Dojíždíme cca 100 km a uz je to neúnosné! Potřebuju nějakou radu jak místo získat…?
@moni7423 kdeporube na fakultce? me napadlo ubytovani aspon na koleji vysoke skoly je to par metru od nemocnice a v lete ubytovavaji i hosty. treba by ti to na par dnu pomohlo nez se vyresi prijem. preju brzke uzdraveni
@moni7423 nevím co synovi je, mé dítě odvezli cca 50km do jiné nemocnice na JIRP, já jsem je neustále prudila a prudila až se zadařilo a 5. den po převozu mě k němu přijmuli, ale rozhodně se nesmíš dát
Jelikož mam doma starší dítko, tak jsem to brala, ze aspoň budu s ním… ale teď už bych chtěla být s prckem…
No jedeme tam zitra tak uvidím, ale porad se vymlouvají a nevím jak zatlačit…?
A nevíte pres koho a kde se tam na to zeptat…?myslím na tu kolej…:-)
@moni7423 zkus se zeptat zda by neměli volno v jiné nemocnici, že by ti malého převezli. Minimálně by jsi nemusela tak daleko dojíždět. Mě to dr asi měsíc před propuštěním nabídl, pak to padlo bo musel prcek na vyšetření, a ve finále nebylo místo ani v jiné. 3 týdny jsem malého měla na porodnickém odd. na observaci? (prostě v místnosti vedle sesterny, kam odkládají děti po porodu než je předají matce). připadala jsem si jak idiot, protože se mě pokaždé každá sestra ptala proč tam s ním neležím
Až jsem byla na jednu trochu nepříjemná a s omluvou jí vysvětlila že mi pořád říkají že nemají místo a já jsem pak skoro za krkavčí matku. Ta sestra byla vrchní a do týdne jsem nastoupila k malému
.
držím pěsti a přeju ať jste brzo spolu doma ![]()
Zkuste se domluvit, ať vás ubytují na ubytovně pro sestry, mě to navrhovaly než se uvolní místo u malé, otravovala jsem, že tam chci za každou cenu zůstat.
Děkuju, pokud nic nevyřídím tak zkusím tohle. Jen pořád nechápu ten jejich systém… syn sám pije, dýchá, mohla bych ho i kojit a vice se o něj starat a ulehčit personálu, ale oni neeee! U nás v nemocnici není s ubytováním maminek žádný problém, tak nevím proc tady nemají více míst, když tu mají tak velké oddělení…? Rozum mi to nebere!
@jarezka píše:
Zkuste se domluvit, ať vás ubytují na ubytovně pro sestry, mě to navrhovaly než se uvolní místo u malé, otravovala jsem, že tam chci za každou cenu zůstat.
No mě od toho odrazovaly… jaké to tam je?
@moni7423 ještě zkus zavolat do vaší nemocnice, vysvětli jim problém a jestli by tě i s malím přijali. Pak to řekni ošetřujícímu lékaři v Ostravě.
Vím o mamince, která rodila v Mostě, byli tam nějaké problémy a tak žádala a volala a převezli je do Ústí n/L.
U nás jedna mamka rodila v Liberci ale kvůli nedostatku místa prcka dovezli do Ústí, pak tam s ním i ležela, protože nechtěla do Liberce ![]()
Tak nějak asi všechno jde, když člověk dost „řve“.
@moni7423 tak toto, nechápu, syn byl na JIRP v Praze na Karlově, první dny mě k němu nechtěli, ale trvala jsem si na tom a když o víkendu tuším, že to byl 3. den, už mohl být odpojený, ale stále vyžadoval zvýšenou péči, tak jsem si tam vydupala aby mě k němu přijmuli, šlo to tedy až 5. den. také mají málo lůžek pro maminky, hrozilo, že pokud nebudou mít volno, tak ho převezou do další nemocnice, kde mají intermediál a ten byl dalších 50 km za Prahou, na druhou stranu od našeho bydliště.
Přeji brzké uzdravení
@jalemina píše:
@moni7423 zkus se zeptat zda by neměli volno v jiné nemocnici, že by ti malého převezli. Minimálně by jsi nemusela tak daleko dojíždět. Mě to dr asi měsíc před propuštěním nabídl, pak to padlo bo musel prcek na vyšetření, a ve finále nebylo místo ani v jiné. 3 týdny jsem malého měla na porodnickém odd. na observaci? (prostě v místnosti vedle sesterny, kam odkládají děti po porodu než je předají matce). připadala jsem si jak idiot, protože se mě pokaždé každá sestra ptala proč tam s ním neležímAž jsem byla na jednu trochu nepříjemná a s omluvou jí vysvětlila že mi pořád říkají že nemají místo a já jsem pak skoro za krkavčí matku. Ta sestra byla vrchní a do týdne jsem nastoupila k malému
.držím pěsti a přeju ať jste brzo spolu doma
Syna právě prevezli od nas do ostravy, protože potřeboval neurochirurga a ten jaksi u nas není… převoz mi rekli, že by byl možny až se vyřeší problém kvůli, kterému tam je, aleto už by snad aj mohl domů…
Je toc fakt šílené s těma místama - ja si tam pripadám už jak největší prudička! Ale už se ndám jen tak odbýt!
Nakonec jsem tam nebyla, protože našli hned místo na oddělení. Ale určitě bych tam jinak byla. Paní, co tam byla si na to nijak nestěžovala, akorát na přechody, že je to dál, ale bylo to přes zimu v mrazech. Jinak se o negativech nezmiňovala. Určitě lepší než 100 km.
Já měla na fakultce v Porubě prcka měsíc… tím, že jsem měla doma dvouletou, tak jsem ani nastoupit nechtěla…
malý je ale určitě už na neonatologickém, ne?? Na jipku do posl. patra tě nepřijmou, tam ani nejsou pokoje..
nicméně… osobně bych se tam moc netlačila.. pokud je prcek pořád ještě nepřipravený, tak opravdu nemá cenu tam trávit den od rána do rána, protože co vím, tak maminky, které si to nějak protlačily, tak byly potom úplně na dně, protože je to opravdu docela dost psych. náročné, navíc, pokud máš doma dítě..
pořád jen vážíš, snažíš se kojit, zapisuješ, vážíš, dáváš stříkačkou a případně nekojíš, protože sondičkují… tohle je pořád dokola a já nastoupila opravdu, až už mi řekli, že mám nastoupit, i tak mi tam těch pět dní stačilo… připadala jsem si jako stroj… navíc, mně se hrozně stýskalo po malé..
nevíš, kdy tě pustí, to se odvíjí od toho, kdy je prcek schopen sníst dávky mlíčka sám… což může být i 14 dní..
opravdu bych netlačila na pilu, je tam opravdu málo pokojů a myslím, že přece jen upřednostní maminky, které nastoupí s tím, že mališ už je natolik dobrý, že si jej mohou odvézt domů..
možná si mou radu nevezmeš k srdci, ale věřím, že většina ti řekne to stejné co já.. držím každopádně palce'!