Nový časopis

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
10.8.11 06:33

nový časopis o šití a módě

Zdravím všechny. Chtěl bych se zeptat, zda byste měli zájem o nový, čistě český časopis, věnovaný módním trendům, radám v šití, včetně postupů ke každému ze 35 modelů? časopis by obsahoval střihy ve velikostech 32 - 52 v dámských modelech a 44 - 60 v pánských. Mimo jiné byste v něm našly rady jak si ralizovat doplňky k oděvům, proměny a další rady a články o módě. Cena by se pohybovala okolo 60 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20518
10.8.11 07:10

Jo, zájem bych měla. Ale jakmile se bude podobat tuně jiných, co na trhu jsou, zejména jsem teda alergická na ty „nové trendy“, tak nee. Nevím, co je špatného na tom, když se časopis věnuje tomu, od čeho tu je, a nesnaží se fušovat do oboru něčeho jiného. Mám tím na mysli , pokud to bude časopis o šití, tak prosím bez stránek o zdraví (kosmetické přípravky, rady, jak udržet pleť hezkou v létě, atd.), rozhovorech se známými osobnostmi o ničem, stránky, kde nakoupíte co a za kolik, jak je to teď děsně moderní snad ve všech časopisech (teda - pokud by to byly tipy k věci, na látky, galanterku, klubíčka, tak to jo!), a podobně. Naopak přivítám, pokud „uletí“ do sfér jiných ručních prací a kretaivních postupů. Toho je na trhu zoufale málo. Prostě něco jako má Burda. Bez nadbytečných keců. Jo, ale mnohem raději bych si třeba koupila něco podobného orientované na děti. A to z toho důvodu, ža ne sebe holt čas od časou oželím pár stovek a něco si koupím, než abych to draze a (blbě) ušila. Třeba zimní kabát - tak to nedám ani omylem. Ty děcka toho potřebují víc, víc unosí, zničí, a šít na ně je tak nějak větší zábava.

P.S. E-mail mi to neodeslalo - prý je blbě adresa. Tak to máš tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
10.8.11 07:23

děkuji z apříspěvek. Přesně jak jsi vystihla, tak takový časopis se chystám vytvořit. Ke každému modelu bude uvadena informace, z jakého materiálu je realizovaný a popřípadě i kde byl zakoupený, také jaké doplňky jsme použili. Projekt je již nachystaný, jen ještě sbírám poslední připomínky a také zjišťuji, zda by bylo o něj zájem. časopis je zaměřený především na zajímavější střihy, ale obsahuje i jednoduché, aby si každý mohl vybrat. Nejsou tam žádné články o hubnutí či lécích a žádné rozhovory s osobnostmi. Součástí jsou i focené postupy, jak si vytvořit šperk, brož apod. Mimo dámské a pánské se semtam chceme zaměřit i na dětskou módu. Díky za příspěvek a přeji hodně podařených modelů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
10.8.11 08:11

Pokud bude časopis jen o módě, jak si modýlek sama ušít aniž bych ztratila nervy a vyhodila látku :lol: , bylo by to fajn. Myslím, že je mnoho maminek a žen, které šití baví, mají to jako koníčka a mohou se pak pyšnit neokoukanými kousky oblečení :palec:
Obrázkový postup je určitě super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
10.8.11 08:20

Ty dětské modely by taky byly fajn… Aspoň občas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
10.8.11 08:48

Ja bych treba ocenila, kdyby tam byla i neco jako skola siti pro uplny zacatecniky, vcetne i nejakeho zakladu nauky o materialech. Proste aby si tam nasel svoje i clovek, co ma cas, chut, sici stroj, ale jinak nic neumi a chce se naucit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22771
10.8.11 09:26

Přimlouvám se za jednu dětskou stránku v každým čísle :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
10.8.11 09:36
krokodylka píše:
Ja bych treba ocenila, kdyby tam byla i neco jako skola siti pro uplny zacatecniky, vcetne i nejakeho zakladu nauky o materialech. Proste aby si tam nasel svoje i clovek, co ma cas, chut, sici stroj, ale jinak nic neumi a chce se naucit :-)

Naprostý souhlas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
10.8.11 12:26
krokodylka píše:
Ja bych treba ocenila, kdyby tam byla i neco jako skola siti pro uplny zacatecniky, vcetne i nejakeho zakladu nauky o materialech. Proste aby si tam nasel svoje i clovek, co ma cas, chut, sici stroj, ale jinak nic neumi a chce se naucit :-)

Zručná švadlena si střih udělá sama, resp. nebude si kupovat takovýto hobby časopis. Takže souhlas - školička šití, střihy pro začátečnice, nejen sukýnky pro holčičky, ale třeba i šaty na panenku nebo hračky nebo dekorace do bytu. Za mně - než abych si ušila sukni pro sebe a pak ji stejně nenosila (protože prostě nemám figuru jak modelka, resp. totálně atyp, horko těžko vůbec někco koupit a neodhadnu, jestli mi bude sedět nebo ne), tak radši našiju věci dětem …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
11.8.11 08:06

Přeji hezké ráno.

škola šití by tam byla zahrnutá taky. Mám 13 let praxe v oboru průmyslové i zakázkové výroby a o své zkušenosti se rád určitě podělím. V časopise by měla být rubruka triky krejčího, kde bych se zaměřil vždy na nějaký detail na výrobku, například fazónový límec, kde bude rozkreslený a popsaný způsob, jak jej rychle, jednoduše a precizně vypracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jrk
494
12.8.11 10:55
valkil píše:
za mě by nemusel být ani ná úúúžasném křídovém papíře, pokud to ovlivní množství reklam v časopise…

Kridovy papir je kolikrate levnejsi nez recyklovany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
12.8.11 14:19

Časopis by se měl pohybovat okolo ceny 55 - 65 Kč a vydavatelství, které by jej vydávalo má již zavedený formát tisku i papíru. Křídový papír na titulce a uvnitř je recyklovaný papír. Ten je levnější než papír nový křídový. Kvalita recyklovaného papíru je však velmi dobrá a aby byla cena časopisu co nejpřijatelnější, zůstal zvolený papír stejný jako u ostatních časopisů, které vydavatelství již vydává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jrk
494
17.8.11 08:22
valkil píše:
Jrk píše:
valkil píše:
za mě by nemusel být ani ná úúúžasném křídovém papíře, pokud to ovlivní množství reklam v časopise…
Kridovy papir je kolikrate levnejsi nez recyklovany.
nemusí být ani na recyklovaném, ne?

Kdysi jsem to zjistoval. Cenove mnohem lepe vychazel papir novy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
13.12.21 17:14

šití časopis

Já jsem určitě pro časopis, sama mám doma nějakou menší sbírku. Přikláním se, ale k dobrým nápadům, protože užitečné věci si doma najdou vždy místo. Takové ty jenom plyšáky, toho je všude hodně a myslím si, že i střihy. Bude těžké se asi prosadit, ale své místo si určitě najdete. Já sama šiju několik let a nemůžu říci, že by mě to přestalo nějak bavit. Navíc objevuji i stále nové obchody a třeba zajímavé štítky na oblečení, protože mám ráda originalitu kupuji na odlišení www.snovelatky.cz. Ať se vám daří, já určitě budu zákazníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat