Nový dům

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9023
17.6.18 17:15

Nový dům

Koupili jsme pozemek. A čeká nás vymyslet si dům.
Prosím o zkušenosti majitelů kuchyně propojené s obývákem.
Jste spokojení? Nebo už nikdy více toto uspořádání.
A podružná otázka: jak to máte barevně? Ladí k sobě kuchyň s obývákem nebo je to „pěst na oko“.
Za jakékoliv poznatky děkuji.
Pokud by byl někdo ochotný sdílet foto, budu ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
419
17.6.18 17:30

Máme a je to paráda. Líbí se nám to moc, je to velký prostor, kde jsme všichni společně. Sladěné to máme vše do jedné barvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
17.6.18 17:32

Pro mě je ideální stav, kdy jsou prostory propojené, ale dají se uzavřít. Nechci být při vaření oddělená od rodiny, ale občas se sejde rodinná návštěva a chceme se popovídat holky s holkama a kluci s klukama.

• Citovat
  • Upravit
9023
17.6.18 17:33
@lusy.lus píše:
Máme a je to paráda. Líbí se nám to moc, je to velký prostor, kde jsme všichni společně. Sladěné to máme vše do jedné barvy.

do jedné barvy: linka, podlaha i sedačka?
Nebo třeba odstíny jedné barvy?
 Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23436
17.6.18 17:33

Pokud máš prostor, dej si ostrůvek a tím odděl kuchyni a vobejvák, ještě lépe tu kuchyň dej do nějakého výklenku. Při návštěvách nemusíš odcházet z místnosti a ani se otáčet zády.
Třeba mi vadí místnost, která je pravidelná jako obývák a v jednom rohu prostě „je“ kuchyň. Pro mě divné, ale každý je zvyklý na něco jiného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
17.6.18 17:35
@Janli píše:
Pro mě je ideální stav, kdy jsou prostory propojené, ale dají se uzavřít. Nechci být při vaření oddělená od rodiny, ale občas se sejde rodinná návštěva a chceme se popovídat holky s holkama a kluci s klukama.

odděleno máte jak? zasouvací dveře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
17.6.18 17:36
@bublinek píše:
Koupili jsme pozemek. A čeká nás vymyslet si dům.
Prosím o zkušenosti majitelů kuchyně propojené s obývákem.
Jste spokojení? Nebo už nikdy více toto uspořádání.
A podružná otázka: jak to máte barevně? Ladí k sobě kuchyň s obývákem nebo je to „pěst na oko“.
Za jakékoliv poznatky děkuji.
Pokud by byl někdo ochotný sdílet foto, budu ráda.

Máme a do budoucna to plánujeme zachovat, jsme moc spokojeni. Určitě je lepší to nějak sladit, ale stačí nějaké neutrální barvy v obýváku nebo naopak v kuchyni a to druhé pak podle chuti. Akorát pokud to prostor dovolí, osobně bych dělala buď kuchyň do U nebo aspoň se samostatným ostrůvkem směrem do obývací části. Vizuálně to tu kuchyň oddělí, schová částečně bordel a připadá mi, že to i působí mnohem lépe v tom prostoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
17.6.18 17:39

Kuchyň chceme U, kde ta část sousedící s obývákem bude ve formě baru i se židličkama? Nevím, co nám na to řekne architekt.
Natrefili jsme na fajn kluka, který nás „odhadnul“ a trefil se stylem domu do našich snů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
17.6.18 17:46

Myslím, že na barevné ladění je ještě čas. :) Každopádně my také plánujeme společnou kuchyň s obývákem a chceme to k sobě sladit, právě aby to nebylo jak „pěst na oko“. Líbí se mi něco takového:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
17.6.18 17:47

@bublinek zatím nijak, ale budou tam posuvné panely.

• Citovat
  • Upravit
9012
17.6.18 17:56

Máme kuchyni a pak to pokračuje do elka obyvakem. Máme to ale veliké, původně to bylo 2 plus jedna byt. Když nepočítám koupelnu se záchodem a spíž a schodiště, tak je to 55 m2. Je to super. Světle velké. Fotku dávat nechci, chci být inkognito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
17.6.18 18:26

@bublinek podlaha je všude stejná - dřevo. Linka a sedačka je do šeda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
17.6.18 18:52

my máme kuchyň a obývák v jedné místnosti (spíš teda kuchyň s obývacím koutem než obývák s kuchyňským), na jednu stranu se mi to líbí, na druhou stranu mě to často štve :D je fajn moct si u vaření pokukovat na telku, a koukat do noťasu na recepty, nebo komunikovat s mužem na gauči :lol: na druhou stranu není zrovna paráda když se obývací prostor zasmrdí a zahřeje od vaření, případně když potřebuju vařit a přímo pod linkou mám postavené město z lega a tak… ideální by mi připadala kuchyň v nějakém výklenku, úplně nejlíp oddělitelná zašoupávacími dveřmi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
17.6.18 19:24

Podle mě je nejlepší, když je to do L, kdy jsou ty části aspoň takhle oddělené + aspoň optické oddělení ostrůvkem. Jinak je to fajn, děti za mnou rády chodí, takhle mají dost místa na kramaření. Já nejsem velká kuchařka, ale ráda peču sladké, u toho trávím hodiny a je fajn si s manželem moct povídat, aniž by on musel stát u linky a koukat na mě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.6.18 19:27

My to tak mame uz ve tretim bydleni a nemenila bych :palec: muzu u vareni koukat na film, hlidat hrajici si dite, povidat si s navstevou nebo tak. Prijde mi ze cela rodina je tak nejak vic spolu. :palec: sladene to mame, ale my jedeme v jednoduchosti - bile zdi, podlaha drevo, linka bila nebo drevo, k tomu sem tam nejaka vyrazna barva tak aby ladila se zbytkem. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný