Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Koupili jsme pozemek. A čeká nás vymyslet si dům.
Prosím o zkušenosti majitelů kuchyně propojené s obývákem.
Jste spokojení? Nebo už nikdy více toto uspořádání.
A podružná otázka: jak to máte barevně? Ladí k sobě kuchyň s obývákem nebo je to „pěst na oko“.
Za jakékoliv poznatky děkuji.
Pokud by byl někdo ochotný sdílet foto, budu ráda.
Máme a je to paráda. Líbí se nám to moc, je to velký prostor, kde jsme všichni společně. Sladěné to máme vše do jedné barvy.
Pro mě je ideální stav, kdy jsou prostory propojené, ale dají se uzavřít. Nechci být při vaření oddělená od rodiny, ale občas se sejde rodinná návštěva a chceme se popovídat holky s holkama a kluci s klukama.
@lusy.lus píše:
Máme a je to paráda. Líbí se nám to moc, je to velký prostor, kde jsme všichni společně. Sladěné to máme vše do jedné barvy.
do jedné barvy: linka, podlaha i sedačka?
Nebo třeba odstíny jedné barvy?
Dík
Pokud máš prostor, dej si ostrůvek a tím odděl kuchyni a vobejvák, ještě lépe tu kuchyň dej do nějakého výklenku. Při návštěvách nemusíš odcházet z místnosti a ani se otáčet zády.
Třeba mi vadí místnost, která je pravidelná jako obývák a v jednom rohu prostě „je“ kuchyň. Pro mě divné, ale každý je zvyklý na něco jiného ![]()
@Janli píše:
Pro mě je ideální stav, kdy jsou prostory propojené, ale dají se uzavřít. Nechci být při vaření oddělená od rodiny, ale občas se sejde rodinná návštěva a chceme se popovídat holky s holkama a kluci s klukama.
odděleno máte jak? zasouvací dveře?
@bublinek píše:
Koupili jsme pozemek. A čeká nás vymyslet si dům.
Prosím o zkušenosti majitelů kuchyně propojené s obývákem.
Jste spokojení? Nebo už nikdy více toto uspořádání.
A podružná otázka: jak to máte barevně? Ladí k sobě kuchyň s obývákem nebo je to „pěst na oko“.
Za jakékoliv poznatky děkuji.
Pokud by byl někdo ochotný sdílet foto, budu ráda.
Máme a do budoucna to plánujeme zachovat, jsme moc spokojeni. Určitě je lepší to nějak sladit, ale stačí nějaké neutrální barvy v obýváku nebo naopak v kuchyni a to druhé pak podle chuti. Akorát pokud to prostor dovolí, osobně bych dělala buď kuchyň do U nebo aspoň se samostatným ostrůvkem směrem do obývací části. Vizuálně to tu kuchyň oddělí, schová částečně bordel a připadá mi, že to i působí mnohem lépe v tom prostoru.
Kuchyň chceme U, kde ta část sousedící s obývákem bude ve formě baru i se židličkama? Nevím, co nám na to řekne architekt.
Natrefili jsme na fajn kluka, který nás „odhadnul“ a trefil se stylem domu do našich snů
Myslím, že na barevné ladění je ještě čas.
Každopádně my také plánujeme společnou kuchyň s obývákem a chceme to k sobě sladit, právě aby to nebylo jak „pěst na oko“. Líbí se mi něco takového:
Máme kuchyni a pak to pokračuje do elka obyvakem. Máme to ale veliké, původně to bylo 2 plus jedna byt. Když nepočítám koupelnu se záchodem a spíž a schodiště, tak je to 55 m2. Je to super. Světle velké. Fotku dávat nechci, chci být inkognito.
@bublinek podlaha je všude stejná - dřevo. Linka a sedačka je do šeda.
my máme kuchyň a obývák v jedné místnosti (spíš teda kuchyň s obývacím koutem než obývák s kuchyňským), na jednu stranu se mi to líbí, na druhou stranu mě to často štve
je fajn moct si u vaření pokukovat na telku, a koukat do noťasu na recepty, nebo komunikovat s mužem na gauči
na druhou stranu není zrovna paráda když se obývací prostor zasmrdí a zahřeje od vaření, případně když potřebuju vařit a přímo pod linkou mám postavené město z lega a tak… ideální by mi připadala kuchyň v nějakém výklenku, úplně nejlíp oddělitelná zašoupávacími dveřmi
Podle mě je nejlepší, když je to do L, kdy jsou ty části aspoň takhle oddělené + aspoň optické oddělení ostrůvkem. Jinak je to fajn, děti za mnou rády chodí, takhle mají dost místa na kramaření. Já nejsem velká kuchařka, ale ráda peču sladké, u toho trávím hodiny a je fajn si s manželem moct povídat, aniž by on musel stát u linky a koukat na mě ![]()
My to tak mame uz ve tretim bydleni a nemenila bych
muzu u vareni koukat na film, hlidat hrajici si dite, povidat si s navstevou nebo tak. Prijde mi ze cela rodina je tak nejak vic spolu.
sladene to mame, ale my jedeme v jednoduchosti - bile zdi, podlaha drevo, linka bila nebo drevo, k tomu sem tam nejaka vyrazna barva tak aby ladila se zbytkem. ![]()