Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Bude dělat to co jí řekneš a tak jak řekneš, je dobré si to vyjasnit předem a nebo korigovat během úklidu. Ty ji platíš.
nic z poliček nesundavám, věci nadzvedne sama, kytky také nechávám. Domluva, kde má v bytě začít, je taky uplně běžná.
Kdybych věci měla vyndávat, tak si to rovnou můžu udělat sama. Bude dělat, co po ní budeš chtít, takže když napřed určitou půlku bytu, tak nebude mít problém.
Komentovat před tebou asi nic nebude, když bude chtít, pomluví tě doma za zády. ![]()
Jo a doma už nebývám, ale paní mi uklízí už několik let, ty první roky jsem bývala, teď už ví co a jak.
Buď v klidu, asi to nikdo prožívat nebude. Spíš je trošku problém v tom, když jsou někde poházené věci, které se mají někam uklidit a paní nebude vědět, kam. Tak jí řekni, ať to udělá podle sebe, dá to kam uzná za vhodné. Bordel zmizí a někde to v případě potřeby najdeš, budeš to mít bez práce a vysvětlování.
při první návštěvě si řekni, jak chceš uklidit. pokud jde o úklidové prostředky to se musíš domluvit s firmou, kde máš úklid objednaný.Možná než se vyptávat tady, tak s těmi dotazy zavolej do firmy a vyptej se tam. Oni ti řeknou, co je v jejich standartní ceně zahrnuto. Každopádně na začátku se domluv, kde potřebuješ, aby paní začala, ať o sebe nezakopáváte. Mě chodí paní na úklid pravidelně, snažím se, aby děti měly uklizené hračky. Ale když nejsou, poklidí i toto. Chodí k nám již několik let, tak ví, kam co patří. A případně se něco holt chvilku hledá ![]()
A mohu se zeptat, kolik stojí komplet uklízení domácnosti? Kuchyně, koupelna, obývák, dětské pokoje..,, kromě ložnice, to by mi vadilo.
Zakladatelka - já to objednávala přes agenturu, Praha, bude to 3+1 - koupelna, WC, kuchyň, obývák a dva dětské pokoje. Plus okna v celém bytě, zasklená lodžie. Objednáno jako generální úklid, tj. 200 Kč na hodinu. Z agentury mi napsali, že potřebná doba je 4-5 hodin. Úklidové prostředky je třeba mít svoje, ale jde se domluvit, že si paní přinese a oni to zaúčtují, koupí nové a zbytek mi tu zbyde (150 Kč). Mě to osobně přišla docela krátká doba, očekávala bych delší dobu, ale asi to mají zmáknuté a tím že už v tom uklízení mají grif, tak jim to jde opravdu od ruky.
v bytě 3+kk mi tento generální úklid včetně oken dělala paní tak těch 5-6 hodin. Ale já to měla ještě s praním záclon a převlíkáním postelí. Takže čas mi přijde adekvátní. Také záleží na tom, jaká je to podladhová plocha.
Dělala jsem v úklidovce a přišli jsme a začali uklízet, do domu jsme šli třeba 3az 4 pracovnice podle toho jak byl velký. Uklízelo jsme jak podnikatelům tak prodavačkám co jsou od rána do večera v práci. Řekli si předem co chtějí uklidit někdo chtěl i skříně. Většinou nám nachystali kafe ať si uděláme, jinak nic. Sama bych si objednala gen. Úklid okna a tak. Opravdu vycisti vše troubu , ledničku, okna no krása
To nevím na kolik to vyjde, to měla na starostí majitelka, ale opravdu je to úspora času třeba na jaro, asi musíš vše jim nahlásit, hlavně troubu, myčku, lednici, skříně, okna, spajzka, šuplíky, botník, dveře, odtáhnout postele,gauč pokud to jde,
@zelená7 ale poprala bych se i známých jestli nemá někoho kdo uklízí
@violass No já bych tompotřebovala, byla jsem dlouhodobě nemocná a teď nestíhám v práci. Ale jsem z vesnice, kde se všichni znají. Pokud by mi před domem stálo auto úklidová služba nebo něco podobného, tak by mě pomlouvali, že si nejsem schopná uklidit. To jediné mě adrazuje. A také pokud by to mělo být víc, než 5 tisíc, to by na mě bylo moc. Vyndavat věci ze skříní bych rozhodně nechtěla. Jen trouba, lednice, okna, prach na skříních a koupelna. Jinak nic.
@zelená7 - já to budu mít přes agenturu, která zajišťuje v Praze, Ostravě, Benešově, Vlašimi a okolí těchto měst. Přijde mi paní, která je zaměstnancem agentury, tak předpokládám, že také nepřijede autem s reklamou. Odhaduji že buď svým, nebo veřejnou dopravou. Ale zkušenost s nimi zatím nemám, můžu dát vědět na konci června. Zatím vše co se týče domluvy bylo bez problémů. Akorát nevím, jestli se sem může dát odkaz na ně.
Jsem na tom podobně, dost dlouho jsem váhala, jestli ano nebo ne. Nakonec jsem si řekla, že prostě když to nezvládnu já, tak si na to zjednám. Vím že si určitě někdo ze sousedů všimne, že u nás někdo myje okna, ale tak co. Cenu čekám do 1500 Kč.
Nemám žádnou zkušenost s úklidem domácnosti, ale z důvodu dlouhodobé nemoci jsem si objednala od firmy generální úklid domácnosti. Chtěla bych se zeptat těch, kteří tyto úklidy buď vykonávají, nebo si objednávají - jak probíhá? Mám nějak vyklízet věci z poliček, nebo to uklízečka vezme okolo, nebo to sundá, utře poličku, zase dá zpátky? Nebo jak třeba v poličce s knížkama, na okenním parapetu kde jsou kytky?
A připravujete byt nějak na úklid? Ráda bych bydlela v pěkném uklizeném bytě, ale teď vážně nemůžu uklízet a ještě asi dva tři měsíce to bude trvat, tak proto jsem zvolila tuto variantu. Dost se stydím, ale zase si říkám, že proto lidé volí úklid domácnosti, že ji sami nezvládnou nebo se chtějí třeba věnovat jiné činnosti, dětem a tak. Takže doufám, že to uklízečka nebude nějak slovně hodnotit, jako že je to zanedbaný byt nebo tak (neuklízelo se tu asi 2 měsíce), takže prach tu opravdu docela je.
Jste doma, když se uklízí byt? Bude hodně špatně, když paní poprosím, aby uklidila napřed určitou půlku bytu (budu tam uspávat pak malého) a až potom tu druhou?
A co vše si uklízečka nosí a co jí připravujete? Úklidové prostředky si přinese, ostatní mám mít své (firma to má na svých stránkách) - to znamená třeba pár hadrů, stěrku na okna, kbelík, mop, nebo ještě něco jiného?
Díky moc za diskusi