Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já jsem ochotná dát tak 3tis, víc nerada. Ale bude to jednorázovka, nechci pravidelný úklid. Jen co se zanedbalo v době mé neschopnosti. A musí se být po dobu jejich přítomnosti být doma nebo přijít až je hotovo?
@zelená7 byli jsme sami doma, někdy majitelka byla doma, ale jen zavazela
. A nech si vše i ksrinky, aspoň v kuchyni, koupelně, spajzce ať je to pořádně ![]()
Zakladatelka - mám první zkušenost s úklidem domácnosti - přiznám se, že docela negativní. Pod pojmem - Generální úklid - si opravdu představuji, že v uklízeném bytě po odchodu uklízečky nebude prach, bude vše umyto
. Úklid měl trvat podle majitelky agentury a popisu co vše si představuji (byt 3+1 se zasklenou lodžií, objednávala jsem i okna, topení, upozorňovala jsem na to, že byt je delší dobu neuklízený) 4-5 hodin.
Skutečnost je taková, že uklízečka tu byla 10 hodin. Nemám pocit, že by se flákala, to určitě ne, ani pauzu na jídlo si neudělala, i když jsem jí to hned na začátku nabídla, že samozřejmě pokud si bude chtít ohřát třeba oběd, tak samozřejmě může. Ale přišlo mi, že byla opravdu docela pomalá. V dětských pokojích poličky moc nejsou, takže otírala okolo, odendat věci musela ze 4 poliček celkem. Vysála, vytřela, okna jsou umytá. Já jsem sundala záclony, vyprala jsem je. Nahoře na garnyžích je stále spousta prachu. Na balkoně už zasklení nemyla, to by tu byla do půlnoci. Setřela tam podlahu, to ano. Když procházím obývákem, je tam stále dost prachu, například monitor otřený zepředu, zezadu vidím opět prach. Bylo objednané i mytí žaluzií, tak to není vůbec.
Jdu se zeptat, i když vím, že s křížkem po funuse, ale může úklid vypadat i takto? Nebo to řešit s majitelkou? Paní jsem na to hned upozorňovala, jen pokrčila rameny a řekla že toho bylo moc.
Za každý názor děkuji.
řešila bych to s majitelkou. ten původní odhad mi přišel málo. Ale ta 10 hodin bys měla mít takto velký byt vypucovaný kompletně.
Také mi to přišlo málo, na to co jsem vše hlásila že plánuji aby bylo uklizeno. I jsem navrhovala majitelce, jestli nebude lepší, když by přišli dvě pracovnice, protože tu mám malé děcko.
Já chápu, že po 10 hodinách už toho měla plné kecky, ale tak přišlo mi, že právě obývák a kuchyň, kde končila, už není tak precizně, jak by asi měla být, když si člověk objednává úklidovou agenturu.
Děkuji, napíšu jí
Napsala jsem paní majitelce, popsala aktuální stav a nabídla, že se může přijít zítra podívat na to, jak to vypadá po úklidu. Tak uvidím, co mi odpoví.
@Anonymní píše:
Podepsala jsem paní že tu byla 10 hodin
Protoze to se do 1500kc asi nevlezes…a kdyby prisly dve,tak cena je 400kc,hod?kazde 200?nevis?
@Kralikcek - To samozřejmě chápu. Já tu cenu odvíjela od toho, co mi napsala majitelka, že to bude trvat cca 4-5 hodin krát 200 Kč. Pokud by napsala úklid trvá 10 - 12 hodin jednomu člověku, nebo 5 hodin dvěma lidem, tak samozřejmě počítám s částkou adekvátní k tomu, tj. 10×200 nebo 5×400 ![]()
@Anonymní píše:
@Kralikcek - To samozřejmě chápu. Já tu cenu odvíjela od toho, co mi napsala majitelka, že to bude trvat cca 4-5 hodin krát 200 Kč. Pokud by napsala úklid trvá 10 - 12 hodin jednomu člověku, nebo 5 hodin dvěma lidem, tak samozřejmě počítám s částkou adekvátní k tomu, tj. 10×200 nebo 5×400
Tak mohlo to byt i jako cena uklidu za hodinu a je jedno kolik pani prijde na uklid,proto se ptam
.
Tak pak pisni jak jsimdopadla ![]()
Nás chodili do jednoho domu i 4 jen jedné zabrala kuchyň 6 hodin
@violass píše:
Nás chodili do jednoho domu i 4 jen jedné zabrala kuchyň 6 hodin
a jakj ste meli rozpoctenou cenu?kazda na hodku,nebo celkova cena uklidu? ![]()
@Kralikcek my jsme měli určeno kolik na hodinu a majitelka si cenu s majitelana bytu určovala sama.
Tak jsme se s vedoucí na reklamaci nedomluvili, dostala jsem sice slevu 10 Kč na hodinu, ale čas zůstal stejný a byt mám v každém pokoji částečně uklizený, částečně si můžu vyhledat sama, co mám detailně uklidit
.
Jedná se o Agenturu Ágnes, která zajišťuje úklidy a hlídání dětí v Praze, Benešově, Ostravě, Vlašimi a okolí těchto měst. Určitě se najdou jejich spokojení zákazníci, moje zkušenost je jen jedna z mnoha. Vše je o lidech.