Nová matrace smrdí - co s tím?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9217
8.5.10 23:40

novy madrac smrdi

ahojte

dnes manzel doniesol nove madrace , boli zabalene v igelite, tak sme rozbalili a fujha..teda dost smrdia..
je to cista PUR pena

toto bol napisany popis k tomu materialu..(PUR - pena patrí medzi základné materiály pri výrobe matracov. Jej skladba a zloženie zaručuje dobré kopírovacie vlastnosti, vzdušnosť a pevnosť. Bežne sa s ním stretneme v detských postieľkach, nemocniciach, ale aj v našich posteliach. )

je normalne, aby tak smrdel?? za kolko vypachne? mame v tej izbe stale otvorene okno.. ale teda normalne som sa obavala, ked som tam sedela, ci to drobcovi aj tomu v brusku neublizi, taky divny pach..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
L-enny
8.5.10 23:44

Ahoj, matraci, kterou jsme kupovali synovi do postele nám dovezli také zabalenou v igelitu a po rozbalení zapáchala takovou jakoby chemikálií. Do druhého dne to vyčichlo a už není cítit vůbec nic. :wink: A také je to PUR pěna.

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
9.5.10 00:53

Ven na sluníčko nechat provětrat jestli máe možnost :-)

• Citovat
  • Upravit
27259
9.5.10 08:42

Když jsme si koupili nový matrace, tak taky smrděli, bylo to v zimě, tak moc ven dát nešli, ale snažila jsem se hodně větrat a za pár dní to nebylo moc znát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21522
9.5.10 09:28

je to úplně normální. vyčichnou dost rychle, většinou do druhého dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
9.5.10 10:20

Nám taky nové matrace z PUR pěny smrděly, kupovali jsme je jak jsem zrovna byla těhotná a z toho smradu jsem teda dvakrát nadšená nebyla. Ale tak za měsíc dva už nesmrděly vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
9.5.10 10:40

matrace z IKEA smrdela ve sklepe alespon 5 tydnu, nez jsme si troufli dat ji do postylky - kdyz ji potrebujes hned, tak je to celkem nemile prekvapko - ale myslim, ze na tom psali, ze zapach je prirozeny a neskodny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
9.5.10 13:51

PUR je polyuretan (molitan). Zápach je charakteristický, nezávadný, „vysmrdí“ nebojte (záleží jake je PUR pěna hutná).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
9.5.10 17:16

dakujem :huban:
tak celu noc bolo otvorene okno, cez den boli aj v okne a potom na balkone. Ked uz vojdem do izby,uz ma ten smrad neomraci, dokonca tusim smrdia, az ked si privoniam..tak sa tesim.. :dance: tak este den dva a hadam to uz bude vpohode..
velmi pekne vam dakujem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
9.5.10 23:54

U nás to teda trvalo dýl, než mtrace vyčihla. Odhadem tak dva týdny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
11.2.16 08:40

Nová matrace strašně smrdí

V neděli jsme koupili vakuované matrace pro děcka do patrové postele (v Jysku). Po vybalení ale hrozně smrdí. Nedá se to dýchat, tak jsme je odstěhovali do volného pokoje, protože to připomíná chemickou válku. Často tam větrám, ale pořád hodně smrdí, nemám pocit, že by to bylo lepší. Podle předchozí diskuse může trvat i 2 týdny než vysmrádnou. Nějak nemůžu skousnout, že jsou pro děti a i kdyby vysmrádly, na čem to proboha budou spát. Nebo je máme radši o víkendu vrátit? Kde koupit nějaké normální matrace - levné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
11.2.16 08:47

Ani se nedivim, když jsou z Jysku…
mi kupovali v klasickém kamenném obchodě u nás, kde prodávají postele od čerského výrobce. Matraci jsme ihned po vybalení položili na rošt postelea hned tu noc na ní spali a nesmrděla vubec. Máme jí už tři roky a pořád je v perfektním stavu.

• Citovat
  • Upravit
9918
11.2.16 08:59

Ja takhle vetrala matrace z Ikei 2 mesice, po tehle zkusenostech uz kupujeme pouze prirodni. Ty sice voneli po oveckach, ale to nam nevadilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
11.2.16 09:01
@Jana525 píše:
Ja takhle vetrala matrace z Ikei 2 mesice, po tehle zkusenostech uz kupujeme pouze prirodni. Ty sice voneli po oveckach, ale to nam nevadilo

Přesně, jak píšeš, nám taky voněla po ovečkách, ale to nám vubec nevadilo, spíš nám to bylo příjemný ;) :)

• Citovat
  • Upravit
2780
11.2.16 09:07

Pár obchodů jsem obešla, ale nemohla si vybrat. Potřebuju max. 16 cm na výšku, většina matrací je kolem 20 cm. A ta cena taky dělá hodně. Už jsem měla i v obchodě, kde jsme koupili postel vybranou, ale neměli ji fyzicky na vyzkoušení.
Kde jste vzaly přírodní matrace? Taky jsou jen pěnové, pružinové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný