Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jedna moje holčička měla 2,8 - dokonce v tý době byla správná hodnota prý do 2,5… ale jinak vypadala ok, testy z krve vyšly dobře… tak si jí ještě jednou zkontrolovali cca po 3 týdnech a ani na plodovku jsem nemusela, což jsem s dvojčatama stejně nechtěla riskovat, když jedna byla ok!!! A je opravdu zdravá jak řípa
![]()
NEŘEŠ TO - norma je do tří, na některých pracovištích doknce 3,5. Tak z čeho jsi nervozní
?
Neřeš to já měla 2,5 a doktor k tomu neřekl ani slovo a výsledek negativní ![]()
Já mám termín porodu za 2 týdny, takže ještě nemůžu 100% tvrdit, že bude vše v pořádku, ale každopádně jsem měla stejnou hodnotu, NT 2,7, v Gennetu mě doktor vystrašil a nejradši by mě hnal hned na invazivní vyšetření, ale nosní kůstka tam byla, celkově screening negativní (Down 1:420), takže jsem se rozhodla počkat na triple testy a na invazivní nechodit. Triple testy v pořádku, utz ve 20tt taky. Byla jsem z toho ale hodně na nervy a o šíjovém projasnění jsem přečetla snad všechno (a je pravda, že v zahraničí je běžná hraniční hodnota až 3, v ČR na některých pracovištích straší už u hodnoty nad 2), teď už se těším, až mi po porodu řeknou, že je dítě zdravé (věřím tomu, když kombinace screeningu a triple testů dopadla negativně). Držím moc palce, důležité je tomu malému věřit ![]()
Před 8-mi lety mi tento test vyšel hodně špatně. Dělali ho tedy úplně v nejpozdějším termínu, hodnota přesahovala hodně nad limit, riziko 1:2O. Ani krev mi nebrali a hned posílali na plodovku. Dítě je zdravé.
Moc všem děkuju. Doktorka to neřešila, jen řekla, že jsme na horní hranici normy a samozřejmě bude záležet na dalších náběrech, jak to dopadne celkově. První náběr dopadl dobře a mimčo je jinak v pohodě.
Ale nějak mi to prostě nejde vyhnat z hlavy, pořád na to myslím.
Právě, že jsem hledala na netu a našla ty normy ještě menší. Takže jsem se zařekla, že už nic hledat nebudu a budu v klidu (snad) ![]()
Přesně tak, neřeš to a počkej na celkové výsledky. Já měla 2,4 a i všechny výsledky z krve hraniční a nakonec úplně v pořádku.
Já to také měla, všechny ostatní veci i triply ok. Mám zdravého kluka. Ale 14 dní jsem přenášela, takže ten prvoscreen byl asi zkreslený špatnou délkou tehu.
Když jsem byla na screeningu tak nám vyšlo NT dokonce 3,27..podle mě to byl zkreslený výsledek a tak mi později udělali triple testy, které vyšly dobře
Tedka jsem ve 21.týdnu a byli jsme na velkém UZ, malá je uplně zdravá a nemá vůbec žádné vrozené vady..naopak, má všecko v pořádku
Spadl mi kámen ze srdce jak mi to řekli a to jsem se taky bála, ale snažila jsem se být v klidu a říkala si, že to dobře dopadne..uvidíš, že to bude dobré a dopředu se neboj, i když to občas nejde ![]()
Ahoj holky, prosím o radu a pomoc pochopit. Včera jsem absolvovala NT screening, vše vyšlo v pořádku až na zvýšené šíjové projasnění - to vyšlo 3,2. Celkový screen. negativní - hodnoty tr. 21 10366, tr. 18 13 246 a tr. 13 28 421… v 16 tt mám přijít na kontrolní UTZ - to je jediné, co mi bylo řečeno - čeho se mám vlastně obávat prosím?-přijde mi, že rizika jsou nízká. a dr. mi k tomu moc neřekl. Děkuji
NT screening tedy vyšel negativní? Pak jednotlivé hodnoty až tak neřeš.
@Sibyla0 ano negativní, děkuji. I miminko mělo kompletně vše v pořádku - myslím orgány. Strašně ráda bych neřešila, ale ten strach tam je, ať chci nebo ne… víš jistě jak to myslím. Člověk doufá, že odejde s úsměvem a místo toho si ho pozvou znovu za 3 týdny, ta nejistota je hrozná.
@babettka chapu te opravdu kasli na jednotlive hodnoty ja to neudelala a 3 tydny sestresovala…tes se na dalsi ultrazvuk treba ti uz reknou pohlavi. a hlavne nad tim nepremyslej!
Já měla 2,7 u syna a dr mi hlavně pro můj klid dál zadanku do výborné dobře vybavené nemocnice na podrobne vyšetření srdce. Vše vyšlo bez patologie, dokonce i tripl byl negativní. Nestresovala bych, pokud vše ostatní vyšlo dobře, může to být jen chyba měření.
Ahoj, mám NT ve 12+2 2.7mm. Měla jse to některá taky tak nebo ještě víc?
Vím, že norma je do tří, ale jsem z toho nervózní. Ještě nemám všechny náběry, tak zatím neznám celkové riziko.
Napište, prosím, kdo do měl taky tak a bylo vše v pořádku. Potřebovala bych trochu uklidnit.