NT 2,7 - zkušenosti?

pavlats
10.10.13 09:55

NT 2,7

Ahoj, mám NT ve 12+2 2.7mm. Měla jse to některá taky tak nebo ještě víc?
Vím, že norma je do tří, ale jsem z toho nervózní. Ještě nemám všechny náběry, tak zatím neznám celkové riziko.
Napište, prosím, kdo do měl taky tak a bylo vše v pořádku. Potřebovala bych trochu uklidnit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10872
10.10.13 09:57

Jedna moje holčička měla 2,8 - dokonce v tý době byla správná hodnota prý do 2,5… ale jinak vypadala ok, testy z krve vyšly dobře… tak si jí ještě jednou zkontrolovali cca po 3 týdnech a ani na plodovku jsem nemusela, což jsem s dvojčatama stejně nechtěla riskovat, když jedna byla ok!!! A je opravdu zdravá jak řípa :pankac: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
10.10.13 10:05

NEŘEŠ TO - norma je do tří, na některých pracovištích doknce 3,5. Tak z čeho jsi nervozní :think:?

• Citovat
  • Upravit
886
10.10.13 10:06

Neřeš to já měla 2,5 a doktor k tomu neřekl ani slovo a výsledek negativní :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stejná zkušenost
10.10.13 10:08

Já mám termín porodu za 2 týdny, takže ještě nemůžu 100% tvrdit, že bude vše v pořádku, ale každopádně jsem měla stejnou hodnotu, NT 2,7, v Gennetu mě doktor vystrašil a nejradši by mě hnal hned na invazivní vyšetření, ale nosní kůstka tam byla, celkově screening negativní (Down 1:420), takže jsem se rozhodla počkat na triple testy a na invazivní nechodit. Triple testy v pořádku, utz ve 20tt taky. Byla jsem z toho ale hodně na nervy a o šíjovém projasnění jsem přečetla snad všechno (a je pravda, že v zahraničí je běžná hraniční hodnota až 3, v ČR na některých pracovištích straší už u hodnoty nad 2), teď už se těším, až mi po porodu řeknou, že je dítě zdravé (věřím tomu, když kombinace screeningu a triple testů dopadla negativně). Držím moc palce, důležité je tomu malému věřit :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.10.13 10:25

Před 8-mi lety mi tento test vyšel hodně špatně. Dělali ho tedy úplně v nejpozdějším termínu, hodnota přesahovala hodně nad limit, riziko 1:2O. Ani krev mi nebrali a hned posílali na plodovku. Dítě je zdravé.

• Citovat
  • Upravit
pavlats
10.10.13 10:27

Moc všem děkuju. Doktorka to neřešila, jen řekla, že jsme na horní hranici normy a samozřejmě bude záležet na dalších náběrech, jak to dopadne celkově. První náběr dopadl dobře a mimčo je jinak v pohodě.
Ale nějak mi to prostě nejde vyhnat z hlavy, pořád na to myslím.
Právě, že jsem hledala na netu a našla ty normy ještě menší. Takže jsem se zařekla, že už nic hledat nebudu a budu v klidu (snad) :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
10837
10.10.13 10:34

Přesně tak, neřeš to a počkej na celkové výsledky. Já měla 2,4 a i všechny výsledky z krve hraniční a nakonec úplně v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
10.10.13 11:01

Já to také měla, všechny ostatní veci i triply ok. Mám zdravého kluka. Ale 14 dní jsem přenášela, takže ten prvoscreen byl asi zkreslený špatnou délkou tehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
10.10.13 17:19

Když jsem byla na screeningu tak nám vyšlo NT dokonce 3,27..podle mě to byl zkreslený výsledek a tak mi později udělali triple testy, které vyšly dobře :) Tedka jsem ve 21.týdnu a byli jsme na velkém UZ, malá je uplně zdravá a nemá vůbec žádné vrozené vady..naopak, má všecko v pořádku :) Spadl mi kámen ze srdce jak mi to řekli a to jsem se taky bála, ale snažila jsem se být v klidu a říkala si, že to dobře dopadne..uvidíš, že to bude dobré a dopředu se neboj, i když to občas nejde :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5237
16.4.14 19:40

Ahoj holky, prosím o radu a pomoc pochopit. Včera jsem absolvovala NT screening, vše vyšlo v pořádku až na zvýšené šíjové projasnění - to vyšlo 3,2. Celkový screen. negativní - hodnoty tr. 21 10366, tr. 18 13 246 a tr. 13 28 421… v 16 tt mám přijít na kontrolní UTZ - to je jediné, co mi bylo řečeno - čeho se mám vlastně obávat prosím?-přijde mi, že rizika jsou nízká. a dr. mi k tomu moc neřekl. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
16.4.14 19:42

NT screening tedy vyšel negativní? Pak jednotlivé hodnoty až tak neřeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5237
16.4.14 19:48

@Sibyla0 ano negativní, děkuji. I miminko mělo kompletně vše v pořádku - myslím orgány. Strašně ráda bych neřešila, ale ten strach tam je, ať chci nebo ne… víš jistě jak to myslím. Člověk doufá, že odejde s úsměvem a místo toho si ho pozvou znovu za 3 týdny, ta nejistota je hrozná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7965
16.4.14 19:56

@babettka chapu te opravdu kasli na jednotlive hodnoty ja to neudelala a 3 tydny sestresovala…tes se na dalsi ultrazvuk treba ti uz reknou pohlavi. a hlavne nad tim nepremyslej!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
16.4.14 19:59

Já měla 2,7 u syna a dr mi hlavně pro můj klid dál zadanku do výborné dobře vybavené nemocnice na podrobne vyšetření srdce. Vše vyšlo bez patologie, dokonce i tripl byl negativní. Nestresovala bych, pokud vše ostatní vyšlo dobře, může to být jen chyba měření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí