Hraniční hodnoty - OGTT. Řešily jste?

1695
8.10.13 12:45

hraniční hodnoty-OGTT-řešily jste?

Ahoj, dnes jsem byla na kontrole, doktor řekl, že test na cukrovku mi vyšel tak tak, že nemám jíst moc sladkého. Koukla jsem pak do výsledků, po hodině jsem měla 8,6, po dvou hodinách 6,8. Byla jsem na testu v 25+0 Řešily byste to nějak víc? Píše se, že cukrovka stoupá s týdny těhotenství, tak si říkám, kdybych na ten test šla třeba v 28.tt, že bych už jí třeba měla. Jsem trochu plašan, nechci ublížit prckovi, ale zase do té diety se mi taky nechce :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69030
8.10.13 12:51

Byl-li test proveden spravne (zadny pohyb mezi odbery, krev brana ze zily a vysledky zpracovany do hodiny od odberu), je opravdu negativni. Trochu muze napovedet i cukr v moci, ktery ti kontroluji pri kazde poradne, ale treba ja ho mela hodne dlouho negativni a objevil se az pri hodne rozjete cukrovce. Jinak pokud bys byla opravdu hodne nervozni a mela strach, lze ten test samozrejme s odstupem, kolem nejakeho 28.-30.tt zopakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
8.10.13 12:58

@ugluk:

No ze žíly to bylo, celý dvě hodiny jsem seděla v čekárně…
Prostě se jen bojím o malýho, asi všechno moc řeším :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
8.10.13 13:06

Já měla při prvním těhu hraniční, já to řešit nechtěla, dr to řešil a celkem drsnou dietou :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69030
8.10.13 13:07

Ja te naprosto chapu, taky jsem takhle resila. Hodnoty ve 24.tt mi sice vysly nizsi, ale zas byl test provedenej zcela chybne, takze jsem si ho pak po 6 tydnech stresu nechala zopakovat ve specializovane laboratori a jasne pozitivni byl. Cimz te vubec nenabadam k dalsimu stresu, jak pisu, u me byla chyba ve spatnem provedeni testu, jinak nam rikali, ze test je bud pozitivne nebo negativni a hotovo. Asi bych v tvem pripade dala na doktora, omezila sladke a hodnesacharidove potraviny (na dietu v plne parade se vykasli, to je peknej vopruz a pokud nemusis, tak to nema cenu) a treba si pro klid duse kup v lekarne za stovku papirky na kontroly cukru v moci a cas od casu si je do prvni ranni namoc, i kdyz jak pisu, taky to neni zcela spolehliva metoda, ale orientacne pro klid duse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3186
8.10.13 14:48

@aleba Nevím,že by jsi měla hraniční hodnoty 8o Po hodině je hranice do 8,9 a po dvou hodinách do 7,8..tak co je u tebe hraniční nevím. Být tebou, tak bych to neřešila, test je negativní a braný ze žíly, takže vše jak má být :pankac:
U nás ze žíly neberou, jen z prstu a tak nemám záruku, že je to OK, nikde jinde u nás cukr nedělají, tak nemám jinou možnost, než věřit, ale ty se nestresuj tím, co máš udělaný dobře a výsledky taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
9.10.13 12:20

@petulíína:
no, mě říkal doktor že hranice je 8,8 po hodině, čili jsem se vešla jen o dvě desetinky. tak zkusím nežrat tolik sladký, ale půjde to těžko :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3186
9.10.13 19:55

@aleba Tak pokud je to do 8,8 tak je to v pořádku, norma je stanovená tolik a do této hodnoty je to OK, proto jsou stanovené normy :roll: Cukrovku nemáš, tak sladké klidně jíst můžeš. Mě u syna před 3 rokama vyšly všechny hodnoty vysoké-hraniční, moc se netvářil a ptal se jestli u nás nikdo nemá cukrovku, bála jsem se že ji mám, ale říkal, že je to opravdu tak, tak, že to řešit nebudeme, tím pádem jsem to vypustila z hlavy a jedla sladký dál, brala jsem to tak, že diabetolog řekl, že cukrovku nemám, tak jsem víc neřešila, emimino jsem neznala a nic nečetla, no a jedla jsem denně dál dvě ty velký tuby pikaa, fakt denně, zvládla bych i tři a malej měl 3490g a 52cm, takže normální mimi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleba0 0
10.10.13 08:07

@petulíína:

dík :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3186
10.10.13 08:10
@Aleba0 0 píše:
@petulíína:dík :kytka:

Nemáš zač, užívej si těhu ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
13.10.13 16:52

Ahoj holky, tak mě to nedalo a kontaktovala jsem kamarádku, co vím že měla těhu cukrovku a kupovala si svůj glukometr, už nevím proč ho neměla jen půjčený. Po víkendu za ní jedu a půjčím si ho a koupím pár proužků. Zkusím se změřit na lačno a po snídani. Je to teda tak že lačná by měla být do 5,5 a hodinu po snídani do 7,5 (a je jedno jestli jsem měla rohlík nebo tři? - nebo když sním tabulku čokolády - pořád by to mělo být do těch 7,5 za hodinu pokud jsem zdravá?) Nebo jsou ty hodnoty jiný když se měří z prstu a ne z žíly? Moc totiž nechápu proč po tom testu v laboratoři po vypití toho hnusu byla hranice po hodině 8,8 :nevim:
A měřili jste hodinu po zahájení nebo skončení jídla? Mě třeba oběd trvá i půl hodiny, když u toho krmím i malou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69030
13.10.13 17:00

Tak on ten hnus ma presne definovane mnozstvi te glukozy, takze je hodnota vyssi a je to zatezovy test, takze je to mnozstvi cukru, ktere do sebe normalne dostanes jen velice obtizne.
Takze jo, pokud telo zpracovava cukry normalne, tak je mu jedno, jestli mu doprejes jeden rohlik nebo tri. Pokud nezpracovava, tak dieta spociva v tom, nedat mu najednou sacharidu vic, nez je schopno zpracovat. Tabulka cokolady je teda zatezak sam o sobe a tipuji, ze po te to bude mit po hodine zvysene i zdrava zenska :) Jenomze zdrava zenska, kdyz uz si ji da, tak spis vyjimecne, zatimco cukrovkarce ten cukr lita po kazdem jidle, pokud si ho nehlida. Mne treba pul rohliku proslo, jeden uz ne.
Jinak z prstu to neni zdaleka tak presne jako ze zily, ale orientacne to staci, plus minus pro kontrolu, ono i cukrovkarky uz se pak kontroluji jenom glukometrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.15 09:30

Holky, stalo se vam, ze jste meli ten odber, co ma byt po hodine az po hodine a pul skoro? Na v laboratori zapomneli..

• Citovat
  • Upravit
33005
14.1.15 10:12
@Anonymní píše:
Holky, stalo se vam, ze jste meli ten odber, co ma byt po hodine az po hodine a pul skoro? Na v laboratori zapomneli..

Ne, takový test bych vůbec nepokládala za směrodatný a raději bych si ho celý zopákla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.15 10:53
@Svistice píše:
Ne, takový test bych vůbec nepokládala za směrodatný a raději bych si ho celý zopákla.

Sestra mi jeste rekla, ze dulezity je ten po 2 hodinach, ale stejne to bylo po 2 a 20 minutach. Tak ted nevim, co s tim

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky