Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobré ráno, dámy,
máme si jet (poměrně daleko) pro kočárek Nuna Pepp 2015. Bude po jednom dítěti, takže bazar. A já potřebuji radu, protože nejsem na 100% přesvědčená, jestli dělám správně - malá má 4 měsíce. Výrobce píše, že je Nuna od narození - opravdu ji tam tak malou můžu dát? Stříška nic moc, nebude jí v zimě chladno? Nebude lepší nějaký „betelnější“ sporťák? ![]()
Nuna je krásná, designový kočárek, ale tápu jestli nebude vhodnější pro větší děti.
Bydlíme ve městě, po horách nechodíme, potřebuji lehký a rychle skladný kočárek.
Předem děkuji za rady, doporučení, odrazení…
.
Ahoj, a ty pro ni nemáš hluboký kočárek? Nebo proč ji chceš dávat ve 4 měsících do sportáku
Kočárek je to pěknej, mě by asi odradila tak zdvojená kolečka, to sem u sportáku/ golfek nechtěla. Jinak je pěknej o tom žádná a koukam že jde dát plně do lehu.
Ale váží 10 kg a to mi přijde dost, dají se sehnat lehčí.
@Laurie > ona má již hlubokou korbu docela těsnou, a to v ní ještě neleží v teplé kombinéze. Taky jsem asi zvolila špatný kočár (Bebe 4Runner). Ach jo
.
@Anneli No nevím, já teda vidím, že je od 6měsíců do 18kg. A polohovat jde TÉMĚŘ do horizontální polohy, což pro takhle malé dítě moc vhodné není - pokud ti nesedí, což ve 4 měsících asi nesedí. Polohování kočárku pomocí zipů taky nevím, nevím - aby se ten zip neurval a je po srandě. Na zimu bys měla stejně fusak a předpokládám, že čepičku, takže zima by dítěti asi nebyla.Ale váhově taky není jeden z nejlehčích - jsou i lehčí a to o dost. Já bych pro tak malé dítě Nunu určitě nezvolila, ale 10lidí, 100chutí ![]()
@Kajule21 > no, to je to. Zatím nesedí. Nevím zda nepočkat do jara a pak Nunu koupit. Máme trojkombinaci, tzn. i sporťák, který nyní můžeme využívat, ale ta Nuna je prostě nádherná a jistě i lépe skladná - hodně jezdíme autem.
@Anneli pokud mas klasicky sportak, tak na zimu rozhodne použij ten. Ta nuna je takove hrkatko. Určitě není vhodná pro ležící mimino
@Anneli Na rychlé pochůzky po městě bych řekla, že ti poslouží i v tomhle věku… na delší procházky bych to moc neviděla, zejména protože tam nedáš žádné další věci a vlastně ani tašku na madlo (to ten kočár převrátíš).
A vidělas ten kočár naživo? šla bych do obchodu a omrkla i naky jiný
@Anneli Skladná oproti kombinovaným je určitě a to o dost a taky o dost lepší. Pokud chceš vyloženě Nunu, počkala bych raději do jara. Mně se daleko víc líbí Snap 4 id Valca.Je lehký, skladný, prostorný, prostě za mě nej… ![]()