Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dávkování ibuprofenu je 10 mg / kg a dávku, lze opakovat po 8 hodinách.
U klasického Nurofenu od 3 měsíců (20 mg/ mll) se dávka vypočte jako polovina hmotnosti v kg, v případě koncentrovanějšího Inflanoru 40 mg / ml je dávka čtvrtina hmotnosti v kg.
Na krabičce Nurofenu je dákování šíleně nízké, pak to nestačí / nezabírá.
Dneska jsem to zrovna hledala a dávkovala podle tohoto, pokud máte ten slabší 20mg/1ml, tak na 20kg bych dala 8,5ml.
https://mudrbatelkova.cz/horecka/
Záleží taky, co má dítě za nemoc. Když měl syn 6.nemoc, tak ta byla na srážení blbá a brzy to zase vyskočilo nahoru.
Čím to, že u dospělých to tak není? Na 65kg by mi to vycházelo 650mg, ale většinou si beru jen 200mg a stačí mi to, v nejhorším 400mg, ale to spíš na silnou bolest.
Záleží, jestli máte ten 20 mg/ml nebo 40. Dávkuju 10 mg/ kg dítěte, tedy u 20kg dítěte 200 mg na jednu dávku. Slabšího sirupu 10 ml, silnějšího 5 ml.
@Callista píše: Více
Já to tak dávkuju i u dospělých, i když teda já preferuji paracetamol. Ale mé 50kg dítě si se 400 nevystačí, po konzultaci s dr. by bylo lepší 500, což se dost blbě dávkuje, takže na radu dr. dostává 600, což konečně zabírá. Na bolesti hlavy, teplotu už jsem nesrážela snad deset let. 200 mg by mi teda rozhodně nestačilo (vážím 60).
@Callista
Nad 40 kg už je to zastropované 400 mg na dávku, u těžších pacientů nebo při skličující bolesti by se nabízelo 600 mg na dávku.
Dobrý den, syn je nemocný a má horečku, je mu 6 let a váží 20 kg. V příbalovém letáku je, že mu mám dát 5 ml, ale četla jsem, že je to málo a když mu dám těch 5 ml, tak mu to srazí horečku jen trochu a za chvíli ji má zase kolem 39, střídám s paralen, ale nevím, jak je to s tím nurofenem a jestli to na něj těch 5 ml není málo už. Děkuji