Nutí mu dudlík

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14124
21.5.12 13:05
@lena123456 píše:
Holky,neblbněte se těma dudlíkama,já ho dceři nac¨pala asi ve třech měsících a měla ho do čtyř let a vůbec ho nehodlala odevzdat a chodíme ještě teď z toho na logopedii, měla ho pak furt, bych si nafackovala, synovi jsem ho sebrala včas,hezky mluví a dudlíka nepotřebuje,kdyby dítě dudlíka nechtělo,nedám mu ho

Kdy je včas? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
21.5.12 13:24

Doktor říkal kolem roku, to jsem nedokázala,ale po roce a půl ho malej sám vyhodil,takže snad včas,normálně,dcera to teda včas neodevzdala,měla ho skoro do 4 let,ostuda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
21.5.12 13:47

Dcera byla dudac uz od navratu z porodnice, vsimla jsem si, ze potrebuje dudat uz v porodnici, kdyz dudala muj palec. Pak rada dudlikovala cca do 4 mesicu, jednoho dne ho vyndala a nasadila palecek, kdyz jsem vymenila, zase si to prohodila :zed: …palec je fakt napytel. Ale podle me to proste nejde ovlivnit, je urcite procento velmi inteligentni nezavisle populace, ktere zjsiti ze palecek je nejpohodlnejsi, nesebratelna vec vzdy po ruce :nevim: …jen trochu nemyslej na ty zuby. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14124
21.5.12 13:51
@lena123456 píše:
Doktor říkal kolem roku, to jsem nedokázala,ale po roce a půl ho malej sám vyhodil,takže snad včas,normálně,dcera to teda včas neodevzdala,měla ho skoro do 4 let,ostuda

No jo, tak to už u mojí holky včas není. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
21.5.12 14:09

Ještě mě napadlo, že ze začátku oběma spíš vyhovoval dudel kaučukový (jsouí měkčí), až po pár měsících pak silikonové. A moje neteř nechtěla žádný jiný než tu obyčejnou kytičku.
Co se týče odnaučování, my ho sebrali po druhém roce, kdy dala slovo paní zubařce, že už ho nevezme a nevzala (stačilo vždycky připomenout, že to slíbila). Ségra ho před nástupem do školky s mamkou spláchla do záchoda a taky už ho nechtěla. Když je dítě připravené, tak ho odevzdá bez problému. Problém je, když se tlačí do něčeho, na co ještě není připravené. A na logopedii chodí i děti, co dudel neměly… Chce to nenervovat - ani s dáváním, ale ani s braním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
21.5.12 15:01

No jooo,holky,jenže ve 4 letech je už fakt na sbírání dudlíku pozdě,mluvila s ním,pomalu s ním i jedla,měla ho furt, byl to horor,pak jsem jí ho samozřejmě stejně musela sebrat násilím,snad by s ním šla i do školy:-) Synovi jsem se ho teda snažila sebrat dřív…,jakmile ho odložil,dudlíky okamžitě zmizely…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
21.5.12 15:43

@MuffinkaM to je asi nějaká obsese našich matek a babiček máčet dudlík v medu, přestože ví, že si to nepřejeme :nevim:
já se jen otočila na minutu a už vidím manželovu babičku jak malému cpe dudlík celý omatlaný v medu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
21.5.12 15:46

Jediný problém, který může nastat je ten, že si začne cucat palec, který se těžko odnaučuje, protože ho, narozdíl od dudlíku, nezahodíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.12 19:31

AHOHJ nas malej bude mit 6 mesicu a dudlik si vzal tak 5 krat jo vic se budi a prso pouziva jako cumlik ale co uz me to nevadi uz sem si zvykla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.12 11:03

Mám syna 17 měsíců a už před porodem jsem na téma dudlík četla různé články. Nakonec jsem se rozhodla, že ho používat nebudeme. Prostě jsem ho nedávala a bylo to bez problémů. Když plakal, snažila jsem se přijít na to proč. Pak jsme si udělali jednou výlet, tam řval příšerně, tak jsem mu dudlík zkusila dát (měla jsem jeden pro všechny případy) a on ho nechtěl. Takže můj závěr je, že ti do toho rodina nemá co kecat. Ty jsi matka a tebe musí ostatní respektovat. A jestli ne, rovnou bych řekla, že je to mé rozhodnutí a hotovo. :)

• Citovat
  • Upravit
22.5.12 13:29

Anonymko:pokud ma zakladatelka takovou rodinu jako ja ze strany od pritele bude mit tuhle vetu hodne tezkou tchyne dela presne to co si nepreju prijde mi jak male dite kteremu reknes neskac do te kaluze a ono tam skoci kolikrat mam stochuti zacit rvat nemuzu bydlime bohuzel u nich doma a verze ja sem matka a ty jen babicka tak si zacni zvykat nezabira vubec minule se mi tak vysmala do obliceje ze sem se drzela aby jednu nechytla taky malemu porad nuti cumel stim ze maleho to natahuje a malem se mi zadusil a ani to nepomohlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
22.5.12 15:23

@nellaskrobakova to tchýně má 5 dětí, všechny vyrostly na dudlíku. Naštěstí ji tak často nevídáme, mámě s přehledem řeknu, že prostě ne…s babičkou bydlíme, ale taky se s malým tak moc nevídají a naštěstí se k dudlíku nedostane :lol: Ale tvoji tchýni ti teda nezávidím :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.5.12 15:47

@Reinka Kdo by zavideel byl by blazen a klidne bych mu ji pujcila myslim ze bych mela hned vracenku jen co by promluvila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
22.5.12 22:52

To, že by dítěti něco způsobovalo, že nemá dudlík jsem taky ještě neslyšela. Příbuzným bych objasnila situaci. Dudlík do medu :mrgreen: 8o tak to bych vůbec asi neřešila, šílené. Byla bych naopak ráda být tebou, odpadá ti pozdější odnaučování ;) A je spousta dětí co dudlík zkrátka nemusí. Náš malej ho má rád jen na usínání od 3 měsíce, jinak ho nechce taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.12 16:01
@nellaskrobakova píše:
Anonymko:pokud ma zakladatelka takovou rodinu jako ja ze strany od pritele bude mit tuhle vetu hodne tezkou tchyne dela presne to co si nepreju prijde mi jak male dite kteremu reknes neskac do te kaluze a ono tam skoci kolikrat mam stochuti zacit rvat nemuzu bydlime bohuzel u nich doma a verze ja sem matka a ty jen babicka tak si zacni zvykat nezabira vubec minule se mi tak vysmala do obliceje ze sem se drzela aby jednu nechytla taky malemu porad nuti cumel stim ze maleho to natahuje a malem se mi zadusil a ani to nepomohlo

Tak to jen poradím, aby ses zkusila obrnit a prostě, když mu jej bude cpát, říct větu jako: Nedávejte mu jej, nepřeju si to. Budu ráda, když to budete respektovat. Zkus si něco podobného nacvičit a hlavně neustupuj. Bude se sice tvářit blbě, ale pokud si nebudeš stát za svým, skončíš tak, že toho možná budeš litovat. Držím palce!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure