Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky chci se zeptat zda je špatně že má holčička 6 měsíců se otáčí z bříška na záda ale naopak ne . A ted my psala kamarádka že prej by už měla sedět a že jí to mám učit to snad ne ![]()
náš se taky otáčel ze začátku jen za bříška na záda. Ovšem až dýl. Teď mu je 8 m a asi 14 dní se konečně otáčí oběma směry. A nesedí
. řekni kamarádce, že sice Tvá princezna nesedí, ale už chodí na Oxford
.
Houby sedět…kravina..Samotné dítě sedí kolem 8-9měsíce bez opory, a sedat si začne až při lezení…Učit nemáš co, max. jí podporovat v tom, aby jsi ji zaujala a ona se přetočila třeba ze zad na břicho…já někdy pomáhala dceři, aby přišla na to, jak skrčit nožku. Kamarádka nemá pravdu
To je v pohode.
Nas se taky otacel ze zacatku jenom z briska na zada, opacne mu to trvalo dyl, zacal se poradne otacet a koulet az k zacatku osmeho mesice. A sezeni, tak to vubec ne, nas jeste nesedi. Dej ji cas. Cetla jsem dokonce, ze nejdriv by se mely plazit, nez zacnou sedet. Kdyz ji budes posazovat, jenom ji znicis zada. Nas malej jeste neleze ani nesedi, jenom vali sudy.
ahojky, každé mimčo jejiné a každé zvládá v jnou dobu to nebo ono… dej jí čas, ona sama dobře ví kdy co dělat. a na radu kamádky bych teda rozhodně nedala. když ji budeš učit sedět když na to není připravená akorát se jí budou kazit záda… takže žádný stres a budte v pohodě ![]()
Ahoj. Sedět určitě ještě ne a neuč ji to. Ona na to přijde sama. Obecně se říká, že to by mělo umět dítě v 8 měsících, ale jsou to tabulky, každé dítě je originál. Někdo sedí už v půl roce a někdo si počká do roka. Když se otáčí první z bříška na záda, tak to prý často bývá nesprávnou technikou (se záklonem hlavičky).
Nikdy jsem to podrobně nezkoumala a ani se neptala.
díky holky já už jsem uplně na nervy z toho jak to okolo sebe slyším a že moje malá nic neumí
necelých 9 měsíců - umí to z jen zed na břicho a nesadí ani náhodou.
Každé dítě je jiné,poznáš na ni až se bude chtít přitahovat do sedu,občas na klíně ji můžeš mit v sedě,ale nechávat ji sedět pokud prostě jen padá,pokud sama se neudrží je na zničení zad.A s tím otačením ji musíš motivovat,pomáhat,že ji budeš převalovat.Rozvíjíš ji tím.Moje malá zas nemůže přijít na to,jak se odpíchnout k lezení,zvedne zadek a spadne na čuňu
,ale už si klekne a drží se šprušlí.Má 7 měs…opravdu co dítě,to origoš ![]()
@bobin To si tak neber! Nas malej neleze, nesedi, jenom vali sudy. Nemluvi zadne slabiky, jenom zvatla. Nema zadny zub. A nechce poradne jist.
Takze jsme taky pekne „zaostali“
Ale neresim to, vsak oni to ti spunti dozenou! ![]()
já právě to vím že se nemá posazovat. občas jí mám na klíně nebo tak ale jen chvíly.. je pravda každé dítě je jiné
@bobin píše:hlavně to proboha neber osobně
díky holky já už jsem uplně na nervy z toho jak to okolo sebe slyším a že moje malá nic neumí
Třeba fakt zkus s prďolkou víc dovádět,já s malou tančím od maluška,První v leže,to je jasný a teď normal v náručí a jen se natřásá.Normálně ji kutálím po posteli a tak ![]()
Neřeš to.. Náš mladej v 6 týdnech pásl luxusně koníky, pak dlooouho nic, pak se začal točit na břichu dokola a plaztit se pozpátku, v 5,5 měsících začal lézt (opravdu lézt), ted má přesně 6 měsíců a začíná se plazit, a strkat zadeček na bok jakože si chce sednout, to už dělá asi 14 dni, a dnes se poprvé otočil sám na bříško
Takže to vzal jaksi úplně z jiné strany ![]()
@wildcherry píše:
hlavně to proboha neber osobně![]()
![]()
,ale jedna moje známá z lenosti malou nerozvíjela,pak se divila,že musí dělat vojtovku.Byla radši,že jen leží,misto aby s ní dělala kravinky a převalovala ji,pomáhala ji do kleku při hře.A malá byla fakt opožděná.Ani ji nepřišlo divný,že se neotáčí,prostě nic.Má 3,5 a myšlením a motorikou je jak 2 leté dítě a sama nevyleze ani na prolizku
..ale fakt ona byla líná.Ani pořádně nemluví.Nemá slovní zásobu
Třeba fakt zkus s prďolkou víc dovádět,já s malou tančím od maluška,První v leže,to je jasný a teď normal v náručí a jen se natřásá.Normálně ji kutálím po posteli a tak
ona se teda otočí na bok hraje si,chytá nožičky , jinak je uplně v pohodě tak se budu snažit víc s ní cvičit
@marmelada78 píše:
Neřeš to.. Náš mladej v 6 týdnech pásl luxusně koníky, pak dlooouho nic, pak se začal točit na břichu dokola a plaztit se pozpátku, v 5,5 měsících začal lézt (opravdu lézt), ted má přesně 6 měsíců a začíná se plazit, a strkat zadeček na bok jakože si chce sednout, to už dělá asi 14 dni, a dnes se poprvé otočil sám na bříškoTakže to vzal jaksi úplně z jiné strany