Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
sedět určitě ne a určitě neučit malej začal sám v 10 mšsících myslím že to je pžežitek že sedí v 6 měsících ![]()
@bobin píše:
ona se teda otočí na bok hraje si,chytá nožičky , jinak je uplně v pohodě tak se budu snažit víc s ní cvičit
já myslím že je uplně v pohodě a šikulka(vůbec opožděná),jen nepřišla na nový možnosti,fakt zkus s ní víc blbnout,už je to kus babi a bude ji to bavit.
@wildcherry píše:
já myslím že je uplně v pohodě a šikulka(vůbec opožděná),jen nepřišla na nový možnosti,fakt zkus s ní víc blbnout,už je to kus babi a bude ji to bavit.
když ona my příjde taková ze všeho vykulená a jako kdyby se bála spíš
@bobin píše:
když ona my příjde taková ze všeho vykulená a jako kdyby se bála spíš
ahaaa,tak potom jen má strach a musi se na ni pomaleji.Když ta moje je strašnej nezmar a celkově pevný mimčo,furt akční.
…neboj malá se ti otrká,třeba ji blbnuti s tebou bavit začne ![]()
Přesně jak už bylo psáno každé dítko je jiné naš princezna začala lozit po4 až někdy v 11 měsících taky sem z toho byla na prášky ale nic sem s tím neudělala začala si sama podle sebe
A co bych za to teď dala kdyby byla chvilinku na jednom místě
![]()
@wildcherry píše:
ahaaa,tak potom jen má strach a musi se na ni pomaleji.Když ta moje je strašnej nezmar a celkově pevný mimčo,furt akční.…neboj malá se ti otrká,třeba ji blbnuti s tebou bavit začne
ona jako má snahu i se otáčet ale právě najednou zase rychle zpět .. Doktorka řekla když jí pomůžu tak jí to jde uplně samo ale asi nechce a prý to dožene. já jenom doufám že to bude brzy
@bobin píše:
ona jako má snahu i se otáčet ale právě najednou zase rychle zpět .. Doktorka řekla když jí pomůžu tak jí to jde uplně samo ale asi nechce a prý to dožene. já jenom doufám že to bude brzy
a pak budeš psát kde mám to hodné a klidné miminko ![]()
@mamule píše:a pak budeš psát kde mám to hodné a klidné miminko
jj mě bude stačit když se otočí budu štastná jak blecha ![]()
Náš prcek se taky nejdřív otáčel z bříška na záda, po pár týdnech se to naučil i obráceně. S tím sezením je to blbost, pokud se dítě samo neposazuje, tak učit ho zo je fakt nesmysl. Znám i 10-ti měsíční, co ještě nesedí, nelezou a taky se z toho nestřílí.
Klíííd. Náš kulich leze, sedí, stojí, obchází a ještě NIKDY se neotočil z bříška zpět na záda
. A rohodně to nepiluje, jak má na tuto polohu dojít, je totál v pasti, radši se postaví a hodí tygra na znak
…
Buď klidná, to pak bude ze dne na den. Mojo taky nic a pak zničeho nic kutálelo sudy přes celý gauč… až na zem, samozřejmě ![]()
Není opožděná! Kup jí hrazdičku, dej pod ní protičůrací podložku,vybal děcko z plín,teplý fusekle na nohy , hračky dej tak,aby na ně dosáhla a i po bocích a nech ji,atˇsi co nejvíc hraje. Uvidíš sama,jaké budou pokroky, hračky ji budou stimulovat ![]()
@kemilek píše:
Klíííd. Náš kulich leze, sedí, stojí, obchází a ještě NIKDY se neotočil z bříška zpět na záda. A rohodně to nepiluje, jak má na tuto polohu dojít, je totál v pasti, radši se postaví a hodí tygra na znak
…
Tys mi připomněla naší malou mršku, ta začla rotovat až ve chvíli, kdy už normálně lezla po čtyřech, seděla a stoupala si. Dokud se jen plazila, tak jakmile se zkulila na záda, začala obrovská panika a řev: mamí, pojď mě přetočit
Nakonec to zvládla sama, jen prostě v jinou dobu. Přetáčet se začala docela pozdě a to z bříška na záda, ale naopak se jí to povedlo jen občas. Ale ona měla na otáčení bráchu, tak co by se snažila, že
Jo a teď jsem si vlastně uvědomila, že se to naučila ještě mnohem později, to už lezla po čtyřech skoro měsíc, když začala rotovat!
Kamarádka je horzná expertka… Naše malá fázi sedání si přeskočila, je jí 10 měsíců a obchází nábytek. Občas si sedne, když ji bolí nožky ze stání nebo když na zadek šikovně spadne, vydrží tak asi minutu a pak se buď staví nebo to valí po kolenou.
Všechny kolem jsem důrazně upozornila, že malou posazovat nebudou (výjimka je do jídelní židličky a autosedačky), že jí tím nijak nepomáhají a ona se to prostě musí naučit sama.
Každé dítě je v tomhle jiné, takže si nedělej hlavu, je fajn, že se malá přetáčí a je živá, kdyby jenom ležela jako placka tak by asi problém někde byl, ale myslím, že to řešit nemusíš
@Kajuli Sed je cíl, takže malá nepřeskočila nic
a zakladatelce to doporučuju dát přečíst svému okolí.
http://www.poliklinikaprosek.cz/…do-1-roku-61