Nutrilon pro 5týdenní miminko

29.10.12 16:45

Nutrilon pro 5-ti týdenní miminko

Ahoj, potřebuju poradit. Mám doma 5-ti týdenní miminko. Byli jsme v nemocnici kvůli průjmu, kdy si lékaři mysleli, že jde o dehydrataci a nasadili nám rehydratační roztok Kulíšek. Malýho tím odvodnili a úplně mu rozhodili režim. Teď už jsme doma, malý má stolici normální bez zápachu akorát s trochou hlenu. Měl by jíst po třech hodinách cca 80ml nutrilonu, jenže on ho vypije a dvě hodiny neusne. Hodinu brečí nebo jenom kouká a potom občas zabere na hoďku. A takhle se to opakuje. Takže za den ani moc nenaspí. Co myslíte, že to může být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3268
29.10.12 16:49

A nemůže to být hlad? Pokud těch 80ml vycucne a nic nenechá, tak bych asi zvýšila dávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.12 16:51

No já si to myslim taky. před tím nástupem do nemocnice vypil klidně 100 hned po krknutí zabral. Jenže pro takhle starý mimčo je prý dávka 670 ml optimální. Při stovce to vychází na 800 za den a já mam hrůzu, aby mu to nějak neublížilo, aby nakonec nebyl doopravdy kvůli vysokým dávkám dehydrovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3268
29.10.12 16:56
@habrychová píše:
No já si to myslim taky. před tím nástupem do nemocnice vypil klidně 100 hned po krknutí zabral. Jenže pro takhle starý mimčo je prý dávka 670 ml optimální. Při stovce to vychází na 800 za den a já mam hrůzu, aby mu to nějak neublížilo, aby nakonec nebyl doopravdy kvůli vysokým dávkám dehydrovaný.

malá mi 80ml vypila někdy ve dvou týdnech, kdyby si kojila, tak ani nevíš kolik si vezme, akorát nás nekojící matky stresujou. On si pokaždý nemusí vzít 100ml, ale když se ani za jedno krmení nenají dosyta, tak se mu pak asi blbě usíná. A proč by měl být dehydrovaný? Malá mi někdy dala 600ml za den, někdy 800 a párkrát se i stalo, že dala 1000 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
29.10.12 16:59

Jak se může mimino dehydrovat vyšším příjmem mlíka?
Kdybys kojila, tak nevíš, kolik vypije… Každé mimino nepije podle tabulky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
29.10.12 17:02

Optimální :roll: Já teda kojím, ale malá už v porodnici pila i 150 ml… Takže pokud chce víc, tak mu to přece nebudeš odpírat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.12 17:02

No on vypije i 90 úplně do prázdna a ještě cucá na prázdno, když mu vezmu už prázdnou flašku. Jsem z toho už úplně zoufalá, protože nespím tím pádem ani já. Na obalu Nutrilonu píšou, že vyšší dávky můžou tu dehydrataci způsobit, ale podle mě to znamená kdybych mu dala víc odměrek do vody, než má být ne? a nebo třeba v menším intervalu? Nevim už co…celkem mi z toho hrabe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.12 17:04

Tohle mi řekli v nemocnici, že stovka v jedný dávce je pro takhle malý mimino moc a že mu to mám snížit, že to mohl být důvod toho průjmu…no a já prostě fakt nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3268
29.10.12 17:19
@habrychová píše:
Tohle mi řekli v nemocnici, že stovka v jedný dávce je pro takhle malý mimino moc a že mu to mám snížit, že to mohl být důvod toho průjmu…no a já prostě fakt nevim…

To si myslím, že je blbost, doktorka mi vždycky říkala, ať ji dám kolik sní, že takhle malýmu miminku nemůžu ubírat jídlo. A dávkování na krabici nutrilonu jsem nikdy nebrala vážně, co dítě, to originál. Normálně bych zkusila udělat nutrilon ze 120 ml vody (což je nějakých 130ml mlíka) a když nebude chtít, tak to nevypije, ale zjistíš, kolik toho vypije. Malou bych ani neoblbla, ta si tu dávku vždycky vyřvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
29.10.12 18:16

Moje malá pila hned po příchodu z porodnice 100 ml každé 2 hodiny. Jediné, co bych dodržela je to, abys krmila nejdříve po 2, spíše 3 hodinách, ale jinak tolik, kolik vypije.

• Citovat
  • Upravit
2258
29.10.12 18:31

Můžu ti říct z vlastní zkušenosti, že jsem přestala se dívat na tabulky, kolik má kolik vypít mimišo. Mám 9.týdeního chlapečka a ve 4.týdnech vypil to, co měli vypít děti ve 2.měsících. Konzultovala jsem to s MUDr. a ta řekla, že mu mám dávat tolik, kolik chce. Vůbec ho neomezovat…Zajisté dodržujeme 3 hodinový odstup, ale jinak mu dej kolik chce :pankac: Na druhou stranu, sice je hezké, že ti v nemocnici řeknou, že 100 ml je moc, ale co pak udělají s matkou která kojí, tam neovlivní, kolik mimi vypije!! takže kašli na tabulky a nacpi mrně, ať se spokojené a tím pádem jsi v klidu i ty :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
29.10.12 23:12

Já teda krmím prcka Hippem a tam na piksli píšou „doporučené množství - toto množství je pouze orientační, krmte dítě stejně jako při kojení, tedy dle jeho zájmu a chuti“ (nebo tak něco, nekopíruju to doslova). já se třeba pokusila zavést aspoň počet krmení za den podle té tabulky a dopadlo to tak, že mi dítě v 11 týdnech zrušilo noční krmení, tak má denní dávku pro změnu o 2dcl menší a i tak přibírá víc než je tabulkový přírustek (a i tak je na 10.percentilu).

takže? AŤ ŽIJÍ TABULKY!! :cert: :cert: to je „ohromná“ móda, všechny nacpat do tabulek! jako chápu ež u vás to není kvůli přibírání ale kvůli průjmu, jenže podle toho co píšeš, tak ani doktoři nejsou moc moudří z toho, co to způsobuje, tak jak můžou tak „dobře“ radit? nebo bych se pak zeptala jak jejich radu uzpůsobit, když je dítě očividně hladové :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.12 17:49

No tak jsem včera malýmu dala 130 a hned usnul a v noci se vzbudil jednou a vypil taky 130ml. No prostě mi po tom perfektně vytuhl :-) Jenže teď mě trápí něco jinýho. Dneska se vykadil, pěkně bezproblémová stolička, ale po hodince kadil znova a stolici měl řídkou a ke konci vodovou? Máte s tím někdo zkušenosti? Jinak se dnes opět opakovala situace u doktorky. Když jsem jí řekla, že malej vypije 130, zhrozila se, že to je moc a že bysme to měli omezit. Za chvíli se z toho zbláznim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
30.10.12 18:17

Má větší příjem, bude vyšší i výdej :mrgreen: - ještě bych neplašila, nic moc tuhého z toho mlíka asi vytvořit nejde.
A na doktorku bych se vyprdla :roll: Jako přece nebudeš tak maličké miminko trápit hlady 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927
30.10.12 18:58

Ahoj zakladatelko, množství mléka bych neřešila a dala malému kolik chce. Jestli vypije celou flašku, přidělej ještě a uvidíš, že něco nechá nebo to vypije celé, jak bude chtít. Množství se může lišit, nemusí ani zapadat do tabulek, jak už tady holky psaly. Průjmem se neplaš, když dostává jen UM nebude mít pořád pevnou stolici. Pokud nebude mít horečku, nebo nějakou kožní vyrážku, divnou barvu stolice, bolení bříška atd… vůbec to neřeš a řiď se podle malého. Když je nespokojený, tak musíš nejdřív vyloučit, hlad, bolesti, okolní teplota atd. Jinak k tomu množství, doktorka je asi vyplašená z toho jak se všude píše o dětské obezitě. Přehání se to, malá miminka ještě mají ten dar poznat kolik potřebují a nepřecpávají se. Uklidni se a držím palce!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová