Nuvaring - kdy antikoncepce účinkuje?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
90
26.11.16 10:16

Nuvaring - poradíte mi? :)

Zdravím vás :mavam:,

rozhodla jsem se pro antikoncepci Nuvaring a včera jsem začala s prvním kroužkem. Gynekoložka mi řekla, že jej mám zavést 5. den cyklu (5. pátý den menstruace). Já mám ale menstruaci velmi krátkou, obyčejně 2 až 3 dny, takže zavést Nuvaring 5. den menstruace pro mě nepřipadá v úvahu. Zavedla jsem jej 3. den cyklu, ale menstruaci jsem už neměla a teď si vůbec nejsem jistá, jestli kroužek bude působit tak jak má. Takže moje otázka zní - bude kroužek platný? Musí se zavádět, když žena zrovna menstruuje, nebo nemusí menstruovat, když ho správně zavede 2-5. den cyklu, tak jako je to uvedeno v příbalovém letáku? Moc děkuju za odpovědi. Je mi jasný, že ta otázka je možná hloupá :mrgreen: ale já prostě potřebuju mít jistotu, že neotěhotním a že jsem tu tisícovku, kterou ten kroužek skoto stojí, nevyhodila zbytečně. :mrgreen:
Tak pa a děkuju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8975
26.11.16 10:37

Já tedy zaváděla první den a to účinkoval podle příbalového letáku ihned. pokud se zavede
2-5 den cyklu, je třeba prvních sedm dnů pokud je pohlavní styk používat pro jistotu jinou formu ochrany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
26.11.16 10:49

@Ilorin Ano, ale nemusí mít žena v době zavádění mesntruaci? Já jsem zaváděla, když jsem ji už neměla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8975
26.11.16 10:51

@Anteena no kolik dní po ms jste zavedla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8975
26.11.16 10:53
@Anteena píše:
@Ilorin Ano, ale nemusí mít žena v době zavádění mesntruaci? Já jsem zaváděla, když jsem ji už neměla :think:

však tam jasně píšou zavést první den menstruačního krvácení, :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
26.11.16 10:56

@Ilorin menstruaci jsem měla 2 dny, třetí den jsem zavedla kroužek.. Já vím, že je tam píšou zavést 1. den menstruace, ale hned za tím je napsané, že dále můžete zavést 2-5. den cyklu. A doktorka mi řekla, že ho mám zavést 5. den menstruace :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8975
26.11.16 10:58

@Anteena no tak jak píšu, prvních sedm po zavedení jinou ochranu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
26.11.16 12:22

Vyměň gynekoložku, když ani neví, jak se používá antikoncepce :nevim: Hormonální antikoncepce se začíná užívat první den ms, tedy první den cyklu. V tomto cyklu už tak jako tak nebudeš 100% chráněná.

• Citovat
  • Upravit
90
26.11.16 12:39

@Tunrida tak já si nemyslím, že neví, jak se používá antikoncepce. V příbalovém letáku je napsané, že se může zavést 1 den cyklu, nebo 2-5. den cyklu. Co čtu, tak a internetu hodně žen píše, že si Nuvaring zavádí také až kolem 5. dne cyklu. Jediné, co potřebuju vědět (a co jsem se ještě nikde nedočetla) je, jestli žena musí ještě krvácet, kdyz si Nuvaring zavádí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
26.4.20 14:29

Ahoj holky kdy jste měli menstruaci po vyndani prvního kroužku? Já již 5 ten bez MS a jsem z toho celkem nervózní, ani žádný příznak že by měla dojít :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.20 10:02

NuvaRing

Ahojky, chci se zeptat, používám kroužek Nuvaring poprvé. Zavedla jsem 1.den MS a měla 3 týdny (první týden se doporučuje používat ochranu), pak týden pauza, když si po pauze zavedu další, tak už jsem chráněna hned, nebo musím zase čekat 7.dní? Děkuji za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
1
5.5.21 02:16

Ahojj potřebuji radu). Nuvaring mám poprvé a omylem jsem ho zavedla, když jsem jen špinila v domění, že jsem to dostala. Menstruace se pak již nedostavila jen stále špiním
V ten stejný den, ještě před zavedením nuvaringu jsem měla s přítelem styk a stala se nám nehoda
Myslíte, že se menstruace nedostavila z důvodu antikoncepce nebo mohu otěhotnět den před ms??
Děkuji za odpovědi)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital