Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu ohledně HA a jejím prvním použití. Dne 18.11. odpoledne se mi dostavila menstruace, nebo spíše takové „špinění“ před. Nebyla to ještě přímo krev a bylo to velmi slaboučké. První pilulku jsem si vzala tedy až druhý den v 19 hod., když začla být menstruace silná. Dnes ráno jsme měli s přítelem přerušovanou soulož (během menstruace), protože už jsme si mysleli že HA začala působit již po prvním prášku. Jenomže jsem se před chvílí dočetla v příbalovém letáčku, že HA mě bude chránit pokud si vezmu pilulku 1 DEN menstruačního cyklu, a jestliže nějaký jiný tak začne působit až po 7 dní později. Chtěla bych se tedy zeptat, jak moc pravděbodobné by mohlo být těhotenství, jestliže do mě partner neejakuoval, zda je ti vůbec možná? A jestli se myslí prvním dnem cyklu když ze mě vytéká přímo krev, nebo jestli je to myšlené už od toho hnědého výtoku? Předem Vám moc děkuji za odpověď! ![]()
Ja myslim ze když to bylo přerušované, tak ze je to v pohode ikdyz by treba uplne nepůsobila ![]()
@Ztracenypripad Pravděpodobnost ti nikod neřekne, ale myslím, že zbytečně plašíš. Pokud to bylo v době menstruace, a přerušovaně, tak těhotná na 99% nebudeš. Pro jistotu použijte tento týden kondom, nebo nesexujte.
Děkuju za rady, já právě antikoncepci nikdy před tím nebrala, takže s ní žádné zkušenosti nemám ![]()
@Renca8 ano, protože už byla velmi slaboučká a přítel už to nemohl vydržet. Měsíc jsme se neviděli skrz výlet do zahraničí ![]()
@Renca8 píše:
To jako ze mas souloz pres menstruaci?![]()
![]()
no a co je na tom jako tak pohoršujícího? ![]()
@julliette taky jsem nepochopila reakci
někomu to příjde asi pohoršující
@Ztracenypripad píše: @julliette taky jsem nepochopila reakciněkomu to příjde asi pohoršující
kašli na to, mě to třeba přijde normální ![]()
@Ztracenypripad myslím, že nemusíš plašit.. pravděpodobnost otěhotnění je téměř nulová ![]()
@Renca8 nepříjde mi nic divného na tom, že má sex v době MS
je to věc těch dvou, jestli jim to vadí nebo ne.. mě to třeba taky nevadí ![]()
@donutkaP píše:
@Ztracenypripad myslím, že nemusíš plašit.. pravděpodobnost otěhotnění je téměř nulová
@Renca8 nepříjde mi nic divného na tom, že má sex v době MSje to věc těch dvou, jestli jim to vadí nebo ne.. mě to třeba taky nevadí
dobře, děkuju
jo já jsem takovej ten „plašící“ typ. Nejsem ještě plnoletá, takže strach z otěhotnění je pro mě momentálně ten nejdůležitější ![]()