Nuvaring - trvanlivost

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2.4.20 20:06

Nuvaring - trvanlivost

Ahoj,
před 5 týdny jsem si poprvé koupila Nuvaring. Měla jsem odjíždět na dovolenou s přítelem, kvůli koronaviru z toho pochopitelně sešlo, takže jsem si kroužek nezavedla, že si ho budu šetřit.. No a přítel je Ital, takže se teď delší dobu neuvidíme.

Na balení je informace, že se má kroužek použít nejdéle do 4 měsíců po zakoupení nebo do doby trvanlivosti, což je do května 2022, podle toho co nastane dříve.
Na balení je zároveň napsáno, že do zakoupení (tj v lékárně) má být uchováváno v teplotě 2-8 stupňů, po zakoupení v teplotě do 30 stupňů..
Mám teď balení v lednici, ale měsíc jsem ho měla normálně na poličce, takže v pokojové teplotě :(

Mám teda počítat s tím, že trvanlivost vyprší 4 měsíce po vyzvednutí v lékárně? Nebo je šance, že se to trochu prodlouží, když ho teď mám v té teplotě 2-8 stupňů? Asi ne, když jsem ho měla tak dlouho mimo chlad, co?

Omlouvám se, jestli je to hloupej dotaz, ale přeci jen je to 1 200,–, mrzí mě ty peníze jen tak zahodit, tak se ptám.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1106
2.4.20 20:22

Tak si zavolej do lekarny a zeptej se, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.20 20:25

Volala jsem dneska třikrát (pokazdy do jiné), ale nikdo mi to nebral, zítra zkusím znovu. Jen mě napadlo, jestli někdo tady nemá zkušenost ;) :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
2.4.20 20:29

Logicky, myslíš, že ty hormony ví, kdy sis je v lékárně koupila? Já používám jiný kroužek se stejnou účinnou látkou a doktor mi předepisuje balení po šesti kusech (bydlím v Německu). A skladuji je normálně při pokojové teplotě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.20 20:48
@Aduš8 píše:
Logicky, myslíš, že ty hormony ví, kdy sis je v lékárně koupila? Já používám jiný kroužek se stejnou účinnou látkou a doktor mi předepisuje balení po šesti kusech (bydlím v Německu). A skladuji je normálně při pokojové teplotě.

Tak z nějakýho důvodu tam ta větička o používání do 4 měsíců asi je :D co já vim jak to ty hormony ví nebo neví a jestli se teplotou nesnižuje účinnost.

Každopádně díky za dobré zprávy :oops: snad tomu ten měsíc o pokojovce neva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí