Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Co je anonymního na nůžkách pro tříleté dítě. A jinak prostě já kupovala vždy nějaké obyč s kulatou špičkou.
Měli normální nůžky - plastová rukojeť, kovové noze - s tupou špičkou
Máme Maped Koopy a jsou v pohodě. Hlavně nekupuj Maped kid cut, ty jsou úplně na prd.
Normální nůžky s kulatou špičkou, kovové. U nás v papírnictví asi za čtyřicet kaček.
Takové ty předražené plastové s obrázkama jsou povětšinou úplně naprd. Syn je nosí do školy ještě teď v 11 letech, a to sem mu je pořizovala asi ve dvou, dvou a půl ![]()

takovýhle (před těma lety tam nebyla ta kulatá věc u děr na prsty)
My jsme koupili v Ikea ale byl z nich nestastny, nic neustrihl. Kvalita nic moc
Ted ma Fiskars animals, vybral si rybicku a je z nich nadsenej. Kulata spicka, ty cepele hezky dolehaji a stoji kolem 70-100 kc.
Mar__tanka1983 píše:
takovýhle (před těma lety tam nebyla ta kulatá věc u děr na prsty)
Taky máme přesně tyhle, stály asi 20 Kč a syn s nimi zvládá stříhat už od dvou let díky tomu samootvírání.
Před druhým rokem dostaly obě normální nůžky s kulatou špičkou, ve velikosti, aby se jim dobře strihalo…
Během chvilky to měli v ruce a od té doby nůžky neřeším. Mají jeden narvaný penál nůžkami všech druhů, který je jim po ruce. Jedné jsou 2 a trictvrte, druhé 4 a trictvrte.
Hlavne ne ty nuzky pro nejmensi, s tema se neustrihne nic..ty jsem koupila dceri tak v roce, aby se s tim nastrojem seznamila, ne, aby s tim neco opravdu strihala…ma klasicke, jak pispu holky..plastovy drzak, kulata spicka, nic extra, proste obycejne nuzky, co maji v kazdem papirnictvi
@KKK85 píše:
Co je anonymního na nůžkách pro tříleté dítě. A jinak prostě já kupovala vždy nějaké obyč s kulatou špičkou.
Všichni budou vědět, ze je to ona, až si bude někde v papírnictví nebo třeba Kauflandu prohlížet dětské nůžky
![]()
Pro malou sem tehdá brala Faber Castell, jinak v každém běžném papírnictví bys měla sehnat ![]()
Chtěla bych se zeptat, jaké nůžky pro skoro 3letou dceru? Budou to,, první nůžky,, a tak, jestli máte zkušenosti s nůžkami, např, moje první nůžky a tak.. Nebo jestli vzít klasické.. Samozřejmě ty, kde se nezrani… Děkuji 🙂