O jaké vyšetření si říct před IVF?

262
5.11.19 06:39

O jaké vyšetření si říct před IVF?

Ahoj holky,
dnes jdu do CARu, bohužel mám pocit, že pouze plánují IUI nebo IVF a nehledají příčinu????partner je zcela v pořádku, já si řekla o vyšetření imunity, které mi poradila kamarádka. Vyšetřuje se průchodnost vejcovodů před IVF? Jde mi o to, že bych ráda minimalizovala případný neúspěch IVF, ale nevím o co vše si říct. Raději bych řešila příčinu problemu a následně IVF. Trochu na mě IVF působí jako dobrý byznys pro Car. Mám za sebou hormonální profil a základní imunologii o kterou jsem si řekla, protože nedopadla idealne, jdu dnes na kontrolní odběr. Za sebou mám 2× IUI a je mi 37 let.
Snad mi rozumíte jak jsem to myslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2047
5.11.19 06:52

@Biedronka13 Ahoj, tu imunologii byste měli podstoupit s partnerem taky oba, myslím, že tomu říkají reprodukční imunologie, problém totiž může být ve vzájemné „snášenlivosti“, nejen v jednom z páru. Pro chlapa to znamená znovu odběr jako na spermio a krev, pro Tebe krev.
Jinak, průchodnost určitě taky dobré udělat a můžete zkusit i párovou genetiku, ale ta většinou nezpůsobuje problémy s početím jako takovým, až pakmůže mít vliv na to, jestli je embryo zdravé atd. (jak mi vysvětlila doktorka z genetiky) Genetika obnáší jen vyplnění formulářů s podrobnější rodinnou anamnézou a odběr krve (zase pro oba)

Hodně štěstí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
5.11.19 07:02

Pokud nemáte z postupu CAR dobrý pocit, tak bych je vyměnila za jiný.
S partnerem jsme byli odesláni mým gynekologem, vše jsme nechali na nich a já byla s postupem spokojená - kompletní genetická anamnéza z naší strany, první odběry krve, průchodnost vejcovodů (to jsem si teda platila, ale návrh na toto vyšetření padl on nich), partner spermiogram, nasazení léčby štítné žlázy a po třech měsicích, kdy se nezjistil zásadní problém, bylo doporučeno IUI, nicméně já chtěla rovnou IVF, takže mi bylo vyhověno. Zařidili i vše okolo pojišťovny, jen se mnou vyplnili žádost.. nechci dělat reklamu, jen sděluji zkušenost. Platili jsme pouze to vyšetření průchodnosti a pak procedury patřící k IVF na kterých jsme se dohodli. Do ničeho nás nenutili a přitom sami navrhovali postup, takže za mne spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
5.11.19 07:03

@Biedronka13 s vyšetření štítné žlázy máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
5.11.19 07:17

@jary1 Štítnou žlázu mi vyšetřovali společně s hormonálním profilem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
5.11.19 07:20

Jak pise @jary1, stitna je velmi dulezita, dulezitejsi nez pruchodnost. S ohledem na Tvuj vek si myslim, ze budou navrhovat IVF, IUI nema totiz moc smysl, to je jen jakoby lepsi sex, podobne % uspechu (asi 12% pro zdravy par)… IVF ma uspesnost vyssi a v takovem pripade nema cenu pruchodnost vysetrovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
5.11.19 07:21

Kdybych mela nekde pocit, ze mi akorat cpou ivf bez vysetreni, tak bych sla jinam. Nejsou vsechny cary stejny.

Jinak na průchodnost bych urcite sla. Bez pruchozich vejcovodu je iui dost na nic.. A jinak zalezi, jak na tom celkove jsi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
5.11.19 07:23

A pocitej s tim ze genetika trva velice dlouho, zakladni treba 3 mesice a rozsirena taky tolik; najednou Vam to asi neudelaji, to byste museli mit nejakou prokazatelnou zatez v rodine… jeste me napadaji trombofilni mutace a da se udelat i genetika embryi, ale take to nezmi vsude a nekde to chteji uhradit a nepsat na pojistovnu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14927
5.11.19 07:42

Ahoj pokid se chystate na ivf je vysetreni pruchodnosti vejcovodu uplne zbytecne.. pokid premyslite o IUI tak to ano.. pokud budete jen na IUI urcite bych si rekla i o postkoitalni test..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
5.11.19 07:45

@Biedronka13 Já bych zase na průchodnost vejcovodů nešla. Obzvláště laparo. Pokud zjistí, že jsou ok, tak to můžete chvilku zkoušet, ale jak píšeš tlačí tě čas, takže beztak skončíš u IVF. Pokud průchozí nebudou, tak rovnou IVF. Za mě zbytečná operace.
IUI fakt nemá moc cenu.
A partner má spermiogram zcela v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.19 07:51

Nepruchodnost si muzete zaplatit, treba v Gennetu to delaji a stoji kolem 2t, jmenuje se to tusim hyfosy. Jinak pro IVF neni vubec dulezita. My jsme byly prvne v Pronatalu, tam opravdu nedelaji nic a vlastne mi dali vsechny mozne podpurne leky, aniz by resily jestli je potrebuji. V Gennetu testovani podrobnejsi, oba jsme meli genetiku na tu se ceka mesic a ja komplet imuno v Karline.

• Citovat
  • Upravit
262
5.11.19 07:52

@jary1 partner má vynikající spermio a z předchozího vztahu už dítě má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14927
5.11.19 08:27

@jary1 pruchodnost se dela jiz ambupantne bez narkozy a rezani ;) je to zalezitost cca 20 min

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
5.11.19 09:25

@Biedronka13 to že má dítě z předchozího vztahu, neznamená, že je vše ok.
My už taky máme dítě a teď 3,5 roku se snažíme a nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
5.11.19 09:39

Já byla na IVF před 18 lety. V tý době to bylo až krajní řešení, nejdřív se snažili najít problém a ten odstranit. Takže mně 7 let kuchali a šťourali, milion vyšetření, vše v pořádku. I u manžela. Taky jsme měli jedno dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.