O jaký si říct plat? 0,5 úvazek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Podle me to moc neni, pokud se jedna o neco, v cem mas dlouholetou praxi a vyzaduje to nejakou dalsi znalost, nez PC, ridicak a AJ, ale treba toho podnikatelskeho odvetvi…ja jsem na tom podobne a stala jsem si na svem platu, pokud to nekomu prislo moc, neda se nic delat
..zalezi na tom, co potrebujes, ja mela danou sumu, pod kterou nemuzu jit…nakonec delam 75% uvazek za 37 brutto, je to administrativni pozice, vyzadujici delsi zkusenosti v konkretni oblasti
- Citovat
- Upravit
My jsme malá stavební firma v Praze a na pozici administrativní pracovnice máme paní na 0,6 úvazku - zajišťuje chod kanceláří, je k ruce šéfovi, dělá podklady pro účetnictví, fakturaci a komunikuje s dodavateli v němčině, ale nic technicky složitého.
Přepočtěno na hodiny má cca 340,– na hodinu. Benefity nejsou, jen 13. plat a občas nějaké další prémie. To v té hodinové mzdě není započteno.
- Citovat
- Upravit
To se těžko odhaduje - protože jakmile tam dojde nějaký „šílenec“ nebo student, co tu práci fakt chce a hodí 150/h, tak jsi vyoutovaná.
Protože - teda podle popisu - tipuju běžnou administrativu s příležitostnými cizími jazyky, možná znalostí něčeho, co se dá lehce doškolit… U nás za tohle dávali 300/h, teď se snižovalo na 250/h - nicméně nástup právě těch 150/h (navyšuje se až podle kvality, rychlosti práce) a seženeme, protoze půl úvazky mají většinou lidí k něčemu jinému výdělečnému a jde jim hlavně o to zůstat v kontaktu s praxí, takže peníze moc řešit nemusí, a ten první měsíc to za 150/h přežijou. Taky je ale fakt, že jsou odvětví, kde nejsou lidi - takže tam bych klidně těch 250/300 nadhodila. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za reakce! Asi se tedy budu držet svého výpočtu a budu doufat.
- Citovat
- Upravit
@Tomie Ano máš pravdu, jedná se běžnou administrativu se znalostí práce s jedním specifickým softwarem/programem. A z mého pohledu se dá snadno naučit. Ale na druhou stranu firmy asi dají přednost někomu, kdo už to umí, přece jenom to zabere nějaký čas. Obě tyto firmy jsou velké korporáty, co neurvu na začátku, to nebudu mít. Proto tak váhám.
- Citovat
- Upravit
Sakra, právě jsem zjistila, že se brutálně podceňuji.
Za běžnou administrativu s cizím jazykem a s prací v jednom specifickém programu jsem brala na RD na brigádě 160/hod
- Citovat
- Upravit
Já dělám v krame 22h /týdne za základní plat 16800 hrubého (plus bonusy)..u ty administrativy bych víc jak 22 tisíc (což je cca těch 240/h) neviděla ale je fakt ze neznám platy v Praze tam se to asi muže pohybovat víc..jen u těch velkých nadnárodních firem se často neodlisuje plat v Praze nebo v menších městech 🤷🏼♀️ Za mě tedy je to velká částka 260 na hodinu ale pravda je Ze jinde ve světě by za to ani nevstali z postele 😅 ….zkuste a uvidíte co vám oni řeknou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem personalistka v personální agenture v Praze a pokud nemáš fluent anglictinu, kterou bys mluvila v praci, tak ze bys dělala adminu s jednim sw, tak doporučuji tak 150 az 170kc na hodinu. 200 az 250kc na hodinu si rikaji ajtaci na částečný úvazek. Benefity k DPP jsou spise výjimečně. Držím palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@suzka1 píše:
Ja jsem personalistka v personální agenture v Praze a pokud nemáš fluent anglictinu, kterou bys mluvila v praci, tak ze bys dělala adminu s jednim sw, tak doporučuji tak 150 az 170kc na hodinu. 200 az 250kc na hodinu si rikaji ajtaci na částečný úvazek. Benefity k DPP jsou spise výjimečně. Držím palce.
Asi jak kde. Pracuji ve velkém korporátu a mám na plný 350,–/h plus benefity (placené stravenky, penzijko, zdravotní péče, apod.), Samozřejmě HO. A to mám ve firmě spíše málo. IT jsou u nás od 1000,– nahoru.
- Citovat
- Upravit
@smile_xxx píše:
Nepíšeš nic o tom, co umíš a jakou máš praxi. U nás v korporátu je podmínka plynně AJ + jeden další jazyk na komunikační úrovni. Máme taky nadstandardní benefity včetně HO dle domluvy.
A nejsem si jistá, jak jsi počítala ten plat. Těch 19 tis je hrubého za poloviční úvazek? Pokud ano, tak na hodinu to vychází na 103 Kč (19 tis vyděleno 23 dny, a pak 8 hodinami). A to si myslím, že bez dobré znalosti jazyka (ů) a praxe je na poloviční úvazek pořád moc. Zvlášť po 7 letech na rodičáku.
103,–/hod ti přijde moc?
aha tak to se nedivím, že se v ČR rozhazují sociální dávky oknem, když je pro lidi práce za 100,–/hod příliš vysoce placená.
Btw v létě byly brigády na prodej zmrzliny za 120,– a víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, těžko radit, když neznáme přesnou pozici. Ona kancelářská práce/administrativa je v podstatě vše co je v kanceláři, že. Ale za méně než 250,– bych fakt do korporace nešla. To snad raději jít učit a mít 3 měsíce volna. Penězi na tom pak budeš podobně.
Zakladatelko, kdyžtak napiš zprávu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smile_xxx píše:A nejsem si jistá, jak jsi počítala ten plat. Těch 19 tis je hrubého za poloviční úvazek? Pokud ano, tak na hodinu to vychází na 103 Kč (19 tis vyděleno 23 dny, a pak 8 hodinami). A to si myslím, že bez dobré znalosti jazyka (ů) a praxe je na poloviční úvazek pořád moc. Zvlášť po 7 letech na rodičáku.
To se nějak nemůžu dopočítat - proč děleno 8 hodinami, když je to poloviční úvazek?
Jinak se pro tyhle orientační výpočty spíš používá 20 nebo 21 dní, 23 pracovních dní v měsíci moc často není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smile_xxx pokud by měla půl úvazek a 19000 hrubého (23 dní),tak to není 103,ale 206
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem,
potřebovala bych poradit ohledně výše platu. Třeba je někdo v podobné situaci nebo je personalista a vidí do toho víc než já.
Moje firma „nepřežila“ covid a já teď hledám po 7mi letech na rodičovské novou práci, na poloviční úvazek. Mám ještě téměř rok času, ale pokud bych našla něco lákavého, ráda bych to přijala. Přece jenom se peníze navíc hodí.
Jsem z Prahy, pozice o kterou mám zájem by se dala popsat jako „odbornější“ administrativa. Podle inzerátů se plat na podobných pozicích v Praze na plný úvazek pohybuje mezi 37tis.-42tis. (píšu vše v hrubém, ať nedojde k nedorozumění). Pokud bych tedy počítala jako výchozí čaśtku 19tis., vychází to cca na 237Kč na hodinu.
Tento týden mě čekají 2 pohovory a já se potřebuji rozhodnout o kolik si řeknu. Nerada bych se podcenila, zároveň bych nerada zbytečně dlouho hledala práci kvůli tomu, že mám nereálná očekávání.
Oba pohovory jsou ve velkých nadnárodních firmách, pozice příliš neumožňuje kariérní růst nebo například možnost mít v budoucnu vlastní tým.
Práce č. 1 je s klasickou smlouvou na dobu neurčitou, firma (dle inzerátu) nabízí i další benefity - sportkartu, stravovaní ve firemní kafeterii, příspěvek na pojištění. Tady jsem si říkala, že bych si řekla o 240 Kč na hodinu.
Práce č. 2 je na DPČ na jeden rok, v inzerátu se o žádných benefitech nezmiňují. Vzhledem k tomu, že se jedná o DPČ, v případě nemoci nebo dovolené nedostanu nic. Proto uvažuji o vyšší částce, cca 260 Kč.
A teď prosím o radu - je to moc?