Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, chtěla bych poradit maminkám, které také bojují s angínama u dětí. Naše malá 4-roky, již od začátku roku 6× angína, potom opět kontrolní odběry a za pár dní dostane další angínu. Nevím kde je chyba, jinak má vše v pořádku i imunitu, ale angíny se stále vrací. Pátrala jsem a objevila bactoral, teď momentálně bere na angínu a opravdu nám to zabírá ani nemá tak vysoké horečky. Měla plnou pusu čepů a je to teď pátý den a máme na mandli jen jeden čep, takže jsem moc ráda.
Všem maminkám určitě doporučuji.
Zdravím. Malá 5 let, co nastoupila do MŠ trpí na opakované anglíny. Vždy léčba ATB 10 dní doma, pak kontroly a vše OK. Po nástupu do školky ani ne týden opět čepy a nemocná. Vyzkoušela jsem Bactoral, který nám opravdu zabírá. Jen by mě zajímalo jak dlouho se může brát v kuse. Bojím se vysadit, aby se malé angína nevrátila. Zatím ji mám doma, ale řešení to přeci není. Byly jsme na imununologii a tam má vše v pořádku. Poradí mi někdo jak dlouho jako prevenci mohu brát Bactoral?
Díky moc za rady
Dobrý den,
tak to jste na tom stejně, jako my. Tyto informace mam přímo od výrobce: po dobrání bactoralu jsou živé bakterie v puse 30 dnů. Pak je možné bactoral znovu užívat. Při opakovaných angínách nám byl doporučen brát každý den a to po celou zimu, takže se bát vůbec nemusíte. Vlastě jenom dodáváte živé bakterie do úst.
Nám ale ani toto nepomohlo. Včera navštena u homeopatky, která zjistila, že malé vadí laktóza, tak nám předepsala kapičky a máme vynechat vše co obsahuje lakózu, tak uvidíme, jak to vše dopadne.
Naše malá měla opakované angíny každý měsíc a to od února 2016 nikde nám zatím nepomohli.
Tak doufám, že vám brzy něco pomůže, jelikož vím, jaké je to zoufalství
Děkuji za rychlou reakci a informaci. Takže pokud tomu dobře rozumím, pokud ho nyní bereme 10 dnem, takže můžeme brát dál bez přestávek. Nechce se mi vynechávat, protože se bojím, že opět onemocní. My už vyzkoušely bylinky u Babky kořenářky, vysadily sladkosti - jen vyjimečně. S Bactoralem je to super, jen aby se na to tělíčko moc nezvyklo a nebyly pak potom nějaké nežádoucí účinky…
Vím v jaké jste situaci. Mě to taky pěkně štve. Doktoři nepomohou, jen by do dětí prali ATB, brali mandle a nehledají přičinu. Příjde mi to všechno jen jako jeden velký business, kdo z toho bude mít víc a nikdo nepomůže. Chudáci děti oni tím pak zbytečně trpí, když vím že cesta se dá najít i jinde. Přeji Vám ať najdete a vyřešíte problém, kterým se trápíte. Musíme věřit v lepší zítřky a brzké uzdravení našich dětí!
![]()
Ano určitě můžete brát dále. Když je angína, tak se bere bactoral jedna tabletka ráno a jedna večer po dobu 3 dnů. Pak se bere 1 tableta večer před spaním na to hlavně nic nejist a nepít. Bactoral vám nemůže ublížit, jen doplňujete živé bacterie, které mi od narození v puse máme, tak mi to bylo řečeno přímo od výrobce, jelikož v lékárnách nemají vůbec přesné informace, tak jsem volala přímo jim.
Doufám, že vám to pomůže. Pak bych zkusila ještě vyhledat homeopatku.
Mějte se hezky a přeji vám hlavně zdraví
Dobrý den mohu podat bactoral.pri začínajícím bolení v krku? Na angíny trpíme od června měla malá 2 antibiotika. A dnes ji zas bolí v krku. Bactoral jsem objevila až ted ![]()
Dobrý den, ano bactoral se může dát i na bolest v krku…Když je angína třídám s bactoralem i streptokill naše malá ho kloktala.. Teď už máme dlouho klid a u dcery objevená laktóza, takže vše dodržujeme a máme klid…
Přeji ať je malá zase zdravá…🙂
@bextrovi píše:
Dobrý den, ano bactoral se může dát i na bolest v krku…Když je angína třídám s bactoralem i streptokill naše malá ho kloktala.. Teď už máme dlouho klid a u dcery objevená laktóza, takže vše dodržujeme a máme klid…
Přeji ať je malá zase zdravá…🙂
Děkuji vyzkoušíme ![]()
@bextrovi píše:
Ano určitě můžete brát dále. Když je angína, tak se bere bactoral jedna tabletka ráno a jedna večer po dobu 3 dnů. Pak se bere 1 tableta večer před spaním na to hlavně nic nejist a nepít. Bactoral vám nemůže ublížit, jen doplňujete živé bacterie, které mi od narození v puse máme, tak mi to bylo řečeno přímo od výrobce, jelikož v lékárnách nemají vůbec přesné informace, tak jsem volala přímo jim.
Doufám, že vám to pomůže. Pak bych zkusila ještě vyhledat homeopatku.
Mějte se hezky a přeji vám hlavně zdraví
S prvni anginou letošního podzimu jsem objevila Bactoral a vyzkousime ho… večer po něm uz nejist, nepit, chápu, ale bere se to prosim pred nebo az po cisteni zubu? O tom v letaku žádná zmínka…přijde mi logicke bactoral az po cisteni zubů, By to člověk nejak nevyplachl, ale abysme to pro zmenu neodnesli nakym kazem… Diky moc