Obálková metoda šetření
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
My se tremi detmi uskudlime sotva korunu
Jednou jsme to zkouseli ale vzdy do toho neco financne vlezlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Budes v tom mit chaos, rozloz si to na tydny…
Navic zalezi jak budes platit v obchode, musis si pak odpocitavat drogerku z nakupu apod. U nas to prave kvuli tomuhle padlo, ale chci to zkusit znovu ![]()
No a me teda spis prijde malo ten benzin. Nevim jak casto jezdite apod., ale my treba dame min. 2000 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musis vedet ty kolik tak utratis. Ja dam treba 1000 za benzin kazdy tyden, jezdim denne. Nebo 500 na obleceni, to jsou jedny boty, ted jsem kupovala oboum holkam nove boty na hazenou, jedna 400, druha 500. Podle me se to moc rozvrhnout neda, protoze nekdy treba nekupuju obleceni zadne, nekdy je toho vic. Stejne tak drogerka, krom toaletaku a papirovych kapesnicku vetsina vydrzi na delsi dobu a pak zas je potreba nakoupit vse, tak to vyjde vic penez.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já mám založenou jenom jednu obálku s nápisem Vánoce - rezerva, v PC mám udělanou tabulku, kde mám rozepsáno co ten měsíc musím zaplatit / hypo, půjčka, spoření, školka…/, když přijde mateřská a manželova výplata, napíšu do tabulky sumu mateřské+ manželova platu a automaticky se mi odečte to co musím zaplatit / to mám nastaveno v internetovém bank. jako trvalou platbu/a hned vidím to co zbyde, to můžu za ten měsíc utratit za jídlo, výlety, drogerku/ta se nekupuje každý měsíc, benzín/ no a pak mám tu obálku, kam si dávám stranou 1000-3000 podle možností a výdělku manžela. Tuto obálku používám na nákup dárků nebo když se něco… zrovna teď jsem z ní tahala 2080,– za opravu myčky - odešlo čerpadlo a elektrikáře 1600. Za rok tam v tý obálce, když na to nešáhnu na nějakou opravu mám i přes 30 000,– na Vánoce jsem letos utratila 8000,– za dárky / kupujeme si jen maličkosti - pro potěšení a malému pár hraček/ a zbytek zůstal v obálce a tak se tam penízky hezky střádají
a rezerva je kdykoliv k dispozici - měla jsem ji doma ale před 2 měsíci jsem si tu obálku založila na manželově účtu v AIR BANK, tak mám alespoň jistotu, že se mi penízky neztratí nebo je nenavštíví nějaký zloděj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rigousek píše:
@jezzz Můžu se zeptat z jakých objednáváš eshopu?
Drogerii na www.eva.cz, vlocky na kase+orechy+susene ovoce+maslo ghi na www.grizly.cz a ceske ovoce/zelenina+losos+maso na nedelni obed na www.svetbednek.cz
Ovoce a zeleninu kupuji sezonni, ceskou. Dovozove cerstve potraviny nemam rada, losos je samozrejme vyjimka (chutna batolatku).
- Citovat
- Upravit
Ja sem obalky driv mela take, ale manzel si pokazde vzal na benzin z jidla a pod. Zbytek uz pak nevratil. Takze si vzal zaplatil nakup a nevratil zbytek. Takze u nas to nema smysl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi máte pravdu dam si týdne do peněženky 2200 Kč a to budu mit na vse, pokusíme se s tim takto vyjit, děkuji za postřehy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petruska2013 to je fakt nejjednodušší, prostě budeš mít přehled kolik ještě máš. tak jsme to dělala když jsme měli přiškrcený rozpočet a věděla jsme kolik mam na týden, když jsme viděla že už mam málo tak jsme uvařila čočku na 2 dny a bylo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja skoro všetko platím kartou a stravnými lístkami, takže obálky u mňa nie su možné, tak mám zošit kde si výdavky zapisujem, potraviny mám rozdelené na týždennú sumu, ostatné spočítam na konci mesiaca
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nejdřív ze všeho musela změnit svůj postoj k penězům. Naučila jsem se je brát jako svůj majetek, jako něco, s čím bych měla nakládat opatrně a opravdu si rozmyslet, komu moje peníze dám. Říct si, proč by měl někdo z mých peněz zbohatnout
To byl asi největší úspěch ve spoření. Pak to šlo snadno. Obálky jsem měla, vybrala prachy, rozměnila zdarma v bance, ale nefungovalo to. Osvědčilo se mi vědět, kolik a na co chci spořit a to pravidelně odkládat. Udělala jsem si obálky v elektronickém bankovnictví s cílem a je to. Ale kdybych nezměnila své myšlení, nikdy bych šetřit nezačala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S manželem jsme také zavedli obálkovou metodu, ale tak nějak obráceně než tu vy všichni píšete
Máme obálky rozdělené na Vánoce, auto - je to myšlené na opravy ne, ne na provoz, potom společné, to máme pokud dostaneme peníze třeba na vánoce, narozeniny a tak a pak obálku kde si ukládáme peníze za cigarety, protože jsme přestali s manželem oba kouřit a tak aby nás to nelákalo, tak tam ukládáme každý den peníze za krabičku cigaret, kterou jsme si kupovali a obálka dovolená. Tyto obálky víceméně nedoplňujeme v žádném stanoveném propočtu, krom tedy do těch cigaret, obálky doplníme když vidíme, že nám zbyly peníze den před výplatou a rozdělíme je podle různých výší do jednotlivých obálek. Takže víceméně je to taková náhodná loterie kolik se tam těch penízků sejde, ale je to bez práce a bez stresu hlídání. Zkoušeli jsme s manželem dělat měsíční soupisy kolik asi tak utratíme, ale nelze to spočítat, protože každý měsíc je jiný výdaj navíc a člověk se pak akorát hroutí nad tím co utratil. Naopak těmi obálkami jsme velmi překvapeni ![]()
- Citovat
- Upravit