Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, potřebuju poradit. Mám sportovní bundu, která obsahuje 100% polyesteru a je bohužel vyšisovaná od sluníčka. Už je to déle jak dva roky, takže ani reklamace. Koupila jsem si barvu od Iberia, ale dočetla jsem se, že nelze barvit věci, které obsahují 100%. Má cenu to vůbec zkoušet, co s takovou bundou, která je takto flekatá?
@valkil šisovat by se neměla, ale barva byla celá černá a teď je černá jenom pod kapucou, kam nesvítilo sluníčko a jinak je flekatá od šedé po hnědou.
Iberia určitě nechytne. Polyester bývá často barvený už jako surovina, ze které se dělají vlákna. Takže pochybuju, že s tím něco uděláš. Jedině koupit nějakou barvu, kterou se maluje na textil - pěnovou, pohledej na internetu. Můžeš tu bundu nějak vyzdobit. Nebo nějaké nášivky.
@nataluska zkušenost taková, že to nechytne. Nosím jen černou, bavlna chytne v pohodě, ale tyhle uměliny nee
taky jsem pátrala, jak na to, zatím jsem nic neobjevila ![]()
@nataluska já když jsem barvila černou iberii, tak jsem většinou přihodila i vyšisovaný jiný černý věci a nikdy to nebyla stoprocentní bavlna, já bych to zkusila, jestli je to nenositelný, jak to je, tak s tím nic nezkazíš
No me kdyz se neco omylem obarvilo v pracce, tak odbarvit sla jen bavlna, ale co bylo umele, tak to drzi fest ![]()
co jsem kdysi ale barvila kosili co mela dost umeliny z ruzove na cernou, tak chytla do levandulova ![]()
jestli je ta bunda jinak na odpis, tak ji prozen barvou a uvidis, co to udela. Tmave černá ale nebude urcite.
Dobrý večer,
potřebovala bych poradit. Nedávno jsem si koupila docela hezkou mikinu, ale má ošklivou barvu, něco mezi růžovou a bílo, ale je to spíše bílá. Napadlo mě, ji obarvit. Doma jsme nasla cca 5 let starou barvu na textil CHEDS přímá červěň. Jde o to, že je na obale napsáno barva na bavlnu a mikina má 84% bavlny a 16% polyesteru. Myslíte si, že by barva chytla?
Děkuji za odpověď. ![]()
Bez problému lze obarvit americkou barvou IDye Poly. Ta je na polyestery i směsi. Zkušenosti dobré.