Obarvit bundu, která obsahuje 100% polyesteru?

7250
30.5.13 14:16

Obarvit bundu, která obsahuje 100% polyesteru?

Holky, potřebuju poradit. Mám sportovní bundu, která obsahuje 100% polyesteru a je bohužel vyšisovaná od sluníčka. Už je to déle jak dva roky, takže ani reklamace. Koupila jsem si barvu od Iberia, ale dočetla jsem se, že nelze barvit věci, které obsahují 100%. Má cenu to vůbec zkoušet, co s takovou bundou, která je takto flekatá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7250
30.5.13 14:41

@valkil šisovat by se neměla, ale barva byla celá černá a teď je černá jenom pod kapucou, kam nesvítilo sluníčko a jinak je flekatá od šedé po hnědou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
30.5.13 14:42

Iberia určitě nechytne. Polyester bývá často barvený už jako surovina, ze které se dělají vlákna. Takže pochybuju, že s tím něco uděláš. Jedině koupit nějakou barvu, kterou se maluje na textil - pěnovou, pohledej na internetu. Můžeš tu bundu nějak vyzdobit. Nebo nějaké nášivky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.5.13 15:04

@nataluska zkušenost taková, že to nechytne. Nosím jen černou, bavlna chytne v pohodě, ale tyhle uměliny nee :zed: taky jsem pátrala, jak na to, zatím jsem nic neobjevila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Retea
30.5.13 15:04

@nataluska já když jsem barvila černou iberii, tak jsem většinou přihodila i vyšisovaný jiný černý věci a nikdy to nebyla stoprocentní bavlna, já bych to zkusila, jestli je to nenositelný, jak to je, tak s tím nic nezkazíš

• Citovat
  • Upravit
14856
30.5.13 15:58

No me kdyz se neco omylem obarvilo v pracce, tak odbarvit sla jen bavlna, ale co bylo umele, tak to drzi fest :nevim:

co jsem kdysi ale barvila kosili co mela dost umeliny z ruzove na cernou, tak chytla do levandulova :nevim:

jestli je ta bunda jinak na odpis, tak ji prozen barvou a uvidis, co to udela. Tmave černá ale nebude urcite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.2.16 18:37

Dobrý večer,
potřebovala bych poradit. Nedávno jsem si koupila docela hezkou mikinu, ale má ošklivou barvu, něco mezi růžovou a bílo, ale je to spíše bílá. Napadlo mě, ji obarvit. Doma jsme nasla cca 5 let starou barvu na textil CHEDS přímá červěň. Jde o to, že je na obale napsáno barva na bavlnu a mikina má 84% bavlny a 16% polyesteru. Myslíte si, že by barva chytla?
Děkuji za odpověď. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
18.2.17 19:08

polyester

Bez problému lze obarvit americkou barvou IDye Poly. Ta je na polyestery i směsi. Zkušenosti dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
19.2.17 12:32

@nedámito kde se dá koupit, zatím jsem o ní neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
19.2.17 15:57

Silktrade

V e-shopu www.silktrade.cz třeba. Kolem stovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný