Obavy z výsledků

25
8.3.20 19:39

Obavy z výsledků

Zdravím, za pár dnů mě čeká kyretáž a celkem se toho obávám, né samotného zákroku jako spíše těch výsledků. Už 2 roky mám problém s menstruací, mám jít 2× za měsíc.. vždycky mi na to gynekoložka dala nějaké hormonální léky s tím, že nic jinak při vyšetření nenašla a krev byla dobrá.. Naposledy jsem byla před půl rokem, cytologie byla dobrá, krev také..takže opět nic. Ted jsem byla před 2 týdny, tentokrát říkala že byl nález z cytologie (neřekla přesněji co) poslala mě ještě na vyšetření k primáři, na UTZ nic nenašel vše v pořádku a doporučil tedy tu kyretář k vyloučení patologie. Ještě jsem byla pro krevní výsledky u gynekoložky, která mi vyloženě vyděšená řekla, že mám špatné krevní testy, respektive onkomarkery CA125 je v normě, HE4 je zvýšen na 80.. podle mé praktické lékařky je to ale zanedbatelné, tak nechápu proč gyn. z toho dělala jakobych měla každou chvíli umřit. Chci se zeptat, pokud tu máte někdo zkušenosti s tímto.. je přesto možné, že je to jen nějaký zánet, cysta.. a nemusí jít nutně o nádor? Je mi téměř 44 občas mě pobolívá v podbříšku, většinou při nějaké námaze.. Je možné, když ty testy i cytologie byla ještě na podzim v normě, měla ted něco vážného? Přeci jen s tou menstruací už to trvá nějakou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19983
8.3.20 19:52

Už si tu psala. Ja psala ze to muze byt endometrioza, pozná se při laparce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
8.3.20 19:56

@lachtanice86 Zatím jsem se všude dočetla, že u Endometriozy bývá zvýšený marker CA125, je možné že u u toho i nějaký nález z cytologie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
8.3.20 20:13

@lucciii23 ca 125 nemusí být nutně zvýšený a o té cytologii to nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie