Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, nemáte prosím někdo zkušenost, jak vypadá detska část OBB vlaku (Rakousko)? Na konci června bychom chteli do Alp a maly bude mít 6 a půl měsíce, tzn., že budeme potřebovat vzít ještě kocar s korbou a zajímalo me, jestli je tam na to třeba prostor, aniž by se kocar musel skládat? Maly v něm zaroven rád spi a sedět v tu dobu jeste nebude. Četla jsem, že tam mají Toddler zone pro nejmenší, ale nikde jsem nenašla, jak vypadá. Diky ![]()
Ahojky, nejčastěji jezdím v Rakousku vlaky RJ/RJX, tam je u východu na chodbičce vedle WC prostor pro umístění kočárku a řekla bych, že s korbičkou se tam vejdete, sporťak jsem skládat nemusela. Je tam pak dětská zóna jako na fotce(vypůjčeno z webu) a cely ten vlak je bez kupeček.
Pak jsem jela i jinými vlak značení D a to je starší, pouze s kupéčkama bez dětské zóny.
@Adriaana94 Dekuju za odpověď, takže kocar jen nechat v chodbě, pokud chápu dobře? Šlo mne o to, jestli nemají nějaká místa, kam by šel dát kocar před sebe/vedle sebe, protože v něm asi syn bude muset být, nebude ještě sedět. Zkusim jeste napsat na obb. Díky ![]()
Bohužel o jiných místech pro kočárek/děti nevim a stát s nim v chodbičce nic moc, to chápu, ale možná bude něco v první třídě, ta má většinou víc vagonu. Ještě mě napadlo, určitě si udělejte rezervaci místa a třeba si rezervovat takové to místo pro 4 lidi a dát tam korbicku na sedadlo?
Jinak muj tip, rezervaci místa provést přes stránky OBB. Je to levnější a jizdenky di koupit přes ČD(tam jsou mistenky drahé) 😃 😃
@Adriaana94 Dekuju, pres OBB jsme to delavali. To bysme si ale museli koupit 4 lístky, kdybychom chtěli místo pro 4 lidi (jestli myslíte to s tím stoleckem)?.