Občanské sdružení - náklady

Anonymní
24.8.15 19:09

Občanské sdružení - náklady

Jste některá aktivní v nějakém občanském sdružení? Potřebovala bych vědět, kolik času a jaké jsou náklady na různé činnosti spojené s administrativou a chodem sdružení?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30408
24.8.15 19:21

Občanské sdružení jsem založila a vedu. Dle nového občanského zákona ale zanikají s platností tuším do konce příštího roku a musí přijmout novou právní formu. Někde ten zákon mám i stažený, kdybys potřebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.15 19:21

Jsem ve dvou, moc nehápu otázku. Jsem v SRPŠ (jednou za cca půl roku setkání plus organizace besídky) Předsedkyně a účetní mají pochopitelně práce ví, momentálně třeba tranformae z o. s. na spolek. Peníze se vybírají od rodičů.
A druhé funguje finančně ze své činnosti :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.15 19:25

Anonymní - takže kromě účetnictví a nějakého kontaktu s úřady nic?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.15 19:27
@Anonymní píše:
Anonymní - takže kromě účetnictví a nějakého kontaktu s úřady nic?

V podstatě ne :nevim: Jde ti o něo konkrétního?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.15 19:28

Ne, nejde o nic konkrétního. Přemýšlím, jestli založit nebo na to jít nějak jinak.

• Citovat
  • Upravit
30408
24.8.15 21:44

Výhodou státem registrované organizace (zapsaný spolek) je možnost přijímat a poskytovat dary, jednat s organizacemi, nadacemi, sponzory a médii, což jako soukromá osoba buď nemůžeš nebo velmi omezeně. Pravidla založení se maličko zkomplikovala, ale není to nic nezvládnutelného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
24.8.15 21:48

Občanské sdružení jsem svého času zakládal a několik let vedl, nicméně s NOZ přišla nová právní forma - spolek. Ale je to vpodastě to stejný.

Které části NOZ přečíst:

• pravidla pro vnitřní uspořádání spolku, ustavování orgánů spolku apod. (§ 243 a následující) (NOZ obsahuje mnohem podrobnější úpravu než zrušený zákon o sdružování občanů)
  • obecná pravidla pro fungování právnických osob ( § 118 a následujících NOZ), která se vztahují i na spolky
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat