Občanské sdružení - náklady
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Občanské sdružení jsem založila a vedu. Dle nového občanského zákona ale zanikají s platností tuším do konce příštího roku a musí přijmout novou právní formu. Někde ten zákon mám i stažený, kdybys potřebovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem ve dvou, moc nehápu otázku. Jsem v SRPŠ (jednou za cca půl roku setkání plus organizace besídky) Předsedkyně a účetní mají pochopitelně práce ví, momentálně třeba tranformae z o. s. na spolek. Peníze se vybírají od rodičů.
A druhé funguje finančně ze své činnosti ![]()
- Citovat
- Upravit
Anonymní - takže kromě účetnictví a nějakého kontaktu s úřady nic?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Anonymní - takže kromě účetnictví a nějakého kontaktu s úřady nic?
V podstatě ne
Jde ti o něo konkrétního?
- Citovat
- Upravit
Ne, nejde o nic konkrétního. Přemýšlím, jestli založit nebo na to jít nějak jinak.
- Citovat
- Upravit
Výhodou státem registrované organizace (zapsaný spolek) je možnost přijímat a poskytovat dary, jednat s organizacemi, nadacemi, sponzory a médii, což jako soukromá osoba buď nemůžeš nebo velmi omezeně. Pravidla založení se maličko zkomplikovala, ale není to nic nezvládnutelného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Občanské sdružení jsem svého času zakládal a několik let vedl, nicméně s NOZ přišla nová právní forma - spolek. Ale je to vpodastě to stejný.
Které části NOZ přečíst:
- pravidla pro vnitřní uspořádání spolku, ustavování orgánů spolku apod. (§ 243 a následující) (NOZ obsahuje mnohem podrobnější úpravu než zrušený zákon o sdružování občanů)
- obecná pravidla pro fungování právnických osob ( § 118 a následujících NOZ), která se vztahují i na spolky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jste některá aktivní v nějakém občanském sdružení? Potřebovala bych vědět, kolik času a jaké jsou náklady na různé činnosti spojené s administrativou a chodem sdružení?