Občas mi miminko šilhá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
478
30.7.13 22:41

Články - šilhání po 6. měsíci

Tady v těch článcích píšou jednoznačně do šestého :-(((

http://www.nutriklub.cz/…te-5-6-mesic
http://www.ceskatelevize.cz/…-josef-hycl/

Samozřejmě to řeknu doktorovi v poradně, ale tam jdeme až ke konci srpna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
30.7.13 22:46

Náš malý taky dlouho šilhal, jen jsem nás objednala k oční, už jsem si toho u něj nevšimla, k té jsme šli v jeho 15m a oči má prý v pořádku :D Myslím, že 5m a kousek je brzy, tak jen třeba sleduj a řešila bych to jen kdyby se to horšilo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
30.7.13 22:49

U malého si toho dr všimla taky. Můj bratr měl neléčitelnou vadu oka a tak nám po 4 měsíci dala doporučení, já jsem malýho objednala do Motola a byli jsme tam, je to asi 14 dní. Je mu skoro 9 měsíců. Tam jsme byli na očních vadách. řekli mi že vidí perfetně a že mu neujíždí jedno oko, ale obě. Prý má tlustej kořen u nosu (po příteli) a zešikmený víčka (po mě) a to mu dělá. Mám tam lehké zhoršení nějakých dioptrií, ale u dětí normální. Jen mi řekl, že se máme kolem 3 roku znovu ukázat a že pravděpodobně jako já bude mít brýle. Já třeba šilhám jedním okem když jsem unavená nebo si sundám brýle, jinak to vidě není. Prý se tohle vyšetření dělá nejvíc kolem toho půl roku až 8 měsíce, protože kdyby něco, hned se to dá podchytit… Oči se rovnají do toho roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
30.7.13 22:57

Já jsem měla ten samý problém a šla jsem v 11 měsíci na vyšetřeví-Plusoptix-Plusoptix je rychlý screeningový přístroj měřící refrakčních vady u dětí. Přístroj během několika sekund měří binokulárně refrakci, velikost zornic a odchylku pohledu, rohovkové reflexy. Měření dítě nijak nezatěžuje a nestresuje, neboť probíhá z cca 1 metru, trvá pouze několik vteřin a dítě není potřeba „rozkapávat“.
Neměla to úplně OK, ale prý to zatím nic nemusí znamenat, mám přijít na kontrolu…Teď jsem tam byla-jsou jí 2 roky a je to horší. Budu se objednávat na oční-řekla bych, že jí očíčko ujíždí už jen trochu, ale i přesto mi to přístroj vyhodnotil hůře než před rokem…tak uvidím, co očař zjistí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.13 23:23

Lenka

Ahoj má dcera to dělá sem tam taky a mudr mi řekla že pokud dítě šilhá dovnitř tak je to normální, že do toho roka se to prostě může dít. Ale když mu očka šilhají směrem do stran né k nosu tak je to k zamyšlení a určitě bych zašla k mudře

• Citovat
  • Upravit
228
30.7.13 23:34

@andrea74 mohu se tě zeptat, kde jste na tom vyšetření byli? my jedeme s malou kvůli šilhání v říjnu na Vinohrady a vůbec netuším, co nás tam čeká, jak tam malou budou vyšetřovat… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
30.7.13 23:43

Ahoj, dcerka jako by taky šilhá, má 10měs. Lékařka nás poslala na přeměření. Na oční nám řekla, že je naprosto v pořádku, že je to jen vizuélní efekt, že to vidí taky, že má zřejmě menčí štěrbinku očíčka a jenak uložené a opticky to tak vypadá. Prý dle 4měření je v pořádku. Prý rozhodně není pravda, že může dítě šilat mi pediatrička říkala.

Přijde mi, že se ji to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
30.7.13 23:45

@blanche1423
Ahoj, my byli na Budějovické, lékařka ji ukazovala plyšáka a fotila ji nějakým přstrojem očíčka a ten vyhodnocoval, jak zaostřuje. Bylo to na pár minut, nic složitého. Úplně jsem koukala, co jsou za vymožensti. Žádné čtení na dálku, zakrávání si očí apod. Poznala dle toho i zda nemá mít brýle. Stálo to myslím 150,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
31.7.13 08:52

@blanche 1423

Byla jsem na Dlouhém Lánu u Dr. Růžkové-stojí to 200,– a je to hned a objdenání bylo velice rychlé. Nic to není-jen zaměří přístrojem na dálku na oči, jakoby vyfotí a je to…výsledek je okamžitě telefon telefon 777 673 364,222 935 825.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
31.7.13 10:48

Díky za názory.

Já jsem ještě koukala do knížky, kterou napsal můj dětský lékař. On tam píše, že pokud dítě šilhá v sedmém měsíci (tedy po tom půl roce), tak mu to má matka říct. Ale pak tam také píše, že do roka je to normální. Každopádně se s ním o tom poradím. Není ale možné, že by to nechal být a v roce už by bylo na nějaké odtranění vady pozdě? Je případně možné zajít s malou k očnímu lékaři, pokud nebudu mít doporučení od dětského doktora?

Také jsem ráno vytáhla svůj album z dětství a překvapilo mě, že na těch fotkách trochu šilhám taky (úplně stejně jako dcera), a to ještě v osmém měsíci. :-) Před tím jsem si toho nikdy nevšimla. Teď je mi přes 30 a nikdy jsem nenosila brýle a vždy jsem viděla perfektně. V mojí ani manželově rodině nikdo nešilhá, tak snad to bude OK.

Jinak, jak jste tu psali, že je horší, když se oči rozbíhaj než sbíhaj, tak dceři se sbíhají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí