Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
resime doma odkdy by se melo pouzivat chodit.ja si myslim ze je jeste moc brzo sice se malej vzpira na nohy ze ho obcas nejde ani po:,–(it ale myslim ze je brzo ale babicka stale tvrdi ze ho tam mam davat ze se mu to libi.uz ho tam strcila kdyz jsem nebyla doma. odkdy jste davli deti do choditka?
Ahoj, tak můj spolužák ortoped říká, že NIKDY… Je to zbytečná zátěž pro nožky a páteř a spíš pohodlí pro maminky, babičky apod.- taková odkládačka na dítě… Dětem se ale pochopitelně líbí a výrobci se radují. Myslet by ale měli za dítě trošku rodiče, že? Nechci se nikoho dotknout, ale chodítka jsou fakt taky o úraz (kamarádce spadla malá v chodítku ze tří schůdků a potloukla se ošklivě
) Určitě je i jiný způsob, jak dítě zabavit ![]()
Nikdy jsem nedávala prcka do chodítka
Naprosto to není vhodné, kvůli posazení páteře, přetěžování kyčelních kloubů a špatnému návyku na chůzi - místo správného našlapování se odráží špičkama.
Taky v něm více hrozí úrazy.
Tvůj prďolík je ještě maličký, daleko více něž chodítko mu prospějě pobyt na zemi na dece ![]()
Ano, prckovi se to určitě líbit bude, ale je na tobě, abys zvážila, jestli je to pro něj opravdu vhodné. Předpokládám, že běhat po silnici ho taky nenecháš, jen proto, že se mu to líbí?
tak já jsem taky absolutně proti chodítkům,jasně že dětem se to líbí,ale je to tak nezdravý pro ty nožičky.přesně jak píše JVP,příjde mi to jako odkládání dětí, a babičce bych to rezolutně zakázala,hlavně myslím že 7 měsíců je sakra málo
co je jiného je aktivní chodítko,o to se jen opírá ručičkama a tlačí před sebou,to nožičkám ani kyčlím neškodí.
Ještě pro informaci :
6. 9. 2001. Americká akademie pediatrů vyzvala k zákazu dětských chodítek. Podle dětských lékařů je toto zařízení na kolečkách nebezpečné a je příčinou mnoha úrazů. Učení chůzi prý navíc nijak neurychluje a brání naopak jiným, pro vývoj důležitým pohybovým aktivitám malých dětí.
Doktor Gary Smith, který se zabývá výzkumem úrazů, nedoporučuje používat chodítka, ani když jsou přitom děti pod dozorem. 78 procent úrazů se prý stalo v době, kdy na dítě někdo dohlížel. Upozornil, že rozjeté chodítko se může pohybovat rychlostí vyšší než metr za vteřinu. Navíc se prý nepotvrdilo, že by děti z rodin využívajících tuto pomůcku chodily dřív než ostatní. Naopak se prý později naučí sedět a lézt.
Budou-li rodiče na výrobě a užívání chodítek trvat, měla by mít pomůcka brzdící mechanismus, který jí zabrání sjet po schodech, nebo být širší než obvyklé dveře (91 centimetrů).Není totiž výjimkou, že se s ním děti zřítí ze schodů nebo projedou dveřmi. Další naebezpečí hrozí např. když dítě v rozjetém zařízení narazí do stolu a zvrhne na sebe něco horkého.
Zdroj: ČTK
Taky hlasuji pro NIKDY. Tchýně mě do toho tlačila, že ona tam dávala děti pořád a jak byly spokojený. Ale už nedodala, že mají všichni problémy se zády a to dost velký. No podle ní to nesouvisí, podle mě ano. Naštěstí byl Matýsek v době pořádného sezení už tak dlouhý, že mu chodítko bylo moc nízké, takže se to vyřešilo samo.
Dala bych si fakt pozor na to, co dělá tchýně za tvé nepřítomnosti - pokud nerespektuje tvoje jasné vyjádření nesouhlasu, tak jí prostě nenechávej s miminkem samotnou na delší dobu. Ale na jasné ne snad bude slyšet.
Já taky říkám nikdy!!!
Já jsem teda Natálku dávala
a taky se mi to pak vymstilo že mi sjela ze schodů
NAŠTĚSTÍ SE JÍ NIC NESTALO!!!! ![]()
Když švagrová donesla(vrátila) chodítko Sabince hned jsme ho vynesli na půdu a už nikdy a to nejen ze zdravotního hlediska ![]()
Dnes od nás Sabuš k svátečku dostane aktivní chodítko ať si sama zvolí zdali u něj bude či nebude chodit! ![]()
Náš pediatr, když slyší slovo chodítko, tak se mu ježí i chlupy v nose.
![]()
Nebrat.
Sunnyside
tak tak holky už to napsaly - klasické chodítko nee
Ale nám se moc osvědčilo takové to chodítko co tlačí před sebou. S tím si Anička hrozně vyhraje. Používat ho začala tak od 10.-11. měsíce, prostě od chvíle, kdy se sama postavila.
Je jich moc, třeba toto:
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Já taky říkám nikdy!!!
Já jsem teda Natálku dávala
a taky se mi to pak vymstilo že mi sjela ze schodů
NAŠTĚSTÍ SE JÍ NIC NESTALO!!!! ![]()
No jo byla jsem mladá a blbá
ale to samozřejmě není omluva
Když švagrová donesla(vrátila) chodítko Sabince hned jsme ho vynesli na půdu a už nikdy a to nejen ze zdravotního hlediska ![]()
Dnes od nás Sabuš k svátečku dostane aktivní chodítko ať si sama zvolí zdali u něj bude či nebude chodit! ![]()
dekuju za rady ja jsem taky nechtela puvodne choditko kupovat vubec ale vsichni porad jak je to super tak jsem ho koupila driv nez mi tchyne prinesla stare jeste po manzelovi. to jsem z diky odmitla. ja ji to uz zakazovala ale neda si rict.
Ahoj, tak buď „drsná“ a řekni, že si prostě některé věci nepřeješ a proč a pokud to nezabere, dej pryč chodítko (nebo i tchýni
) Jana