Obchodka studium

Anonymní
14.11.23 07:49

Obchodka studium

Ahojky. Studovaly jste take nektera tuto skolu? Ja jsem ve druhaku, zatim OK.
Jakou jste si pak nasly praci?
Abyste byly ucetni, musite mit praxi, ale kde ji dostanete?
Nebo ucetni ze zacatku pracuji jako pomocne ucetni a tak ziskaji praxi?
Je ucetnictvi moc tezka prace?
Nebo jste po obchodce sly jeste na VS ekonomickou?

Po obchodce muzete delat asi nekde v kanclu nebo na urade, ale tam je tezke se dostat ze? Ze spis pres zname?

Bavila vas ta skola?
Proc jste si vybraly zrovna ji?

Bavi me matematika, ekonomie, ucetnictvi, informatika, literatura, je to zajimave.

Proc jsem sla sem? Asi to byla dobra volba, protoze jinak nevim co bych jeste mohla vybrat?
Zdravka urcite ne, to neni nic pro :andel: me…nemocnicni prostredi, brat lidem krev atd…

Ucnak me zadny nenapadl:nejsem vubec manualne zrucna. Jako rada varim, ale ne az tak ze bych byla v tom nejak moc dobra..ale kadernice take ne to by me nebavilo.
Neco opravovat, montovat ne.

A taky mi moc nejdou jazyky :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
230
14.11.23 09:06

Mám vystudovanou obchodní akademii a byla jsem tam naprosto spokojená a kdybych se mohla vrátit a rozhodovat se znovu, tak bych určitě na ní šla znovu :)
Dělám teď v jedné firmě v Controllingu, což je taková nadstavba účetnictví. Děláme zde reporty, analyzujeme náklady a výnosy, plánujeme na příští rok, kalkulujeme ceny a také účtujeme majetek firmy. Baví mě to více než samotné účetnictví.
Dostala jsem se k tomu přes brigádu, kterou jsem měla právě v účtárně a když jsem udělala maturitu a měla jsem si hledat práci, tak tady zrovna jeden člověk končil, tak se zeptali mě, jestli bych to nechtěla vzít místo něj.
Myslím, že některé firmy rádi vezmou absolventy po škole, dají jim ze začátku třeba tu lehčí práci, také tím i ze začátku ušetří, protože dostane absolvent určitě menší mzdu než člověk, který v tom dělá několik let a také si ho „vychovají“ k obrazu svému. Takže bych se asi nebála, určitě se dá najít firma, kde nechtějí hned hotovou účetní s praxí.
Na vysokou školu jsem nešla. Ne, že bych na to neměla, ale nejsem ten typ, který chce být několik let zavřený ve škole a ani mi k tomu okolnosti nepřáli a musela jsem jít pracovat.
Jestli je účetnictví těžká práce.. na to je hodně těžké odpovědět. Jsou pozice, kde budeš jen účtovat faktury a vlastně dělat celkově jen fakturantku a to těžké není. Do účetnictví ale spadá spoustu jiných věcí a ty tedy jednoduché určitě nejdou.. majetek, daně apod.. Škola mě bavila a vybrala jsem si jí asi z podobného důvodu jako ty. Protože nejsem moc manuálně zručná a věděla jsem, že by mě spíše bavila práce v kanceláři. Každopádně jsem se i dobře učila a gympl jsem jít nechtěla a zdrávka také není pro mě. Potom mě ve škole hrozně bavilo účetnictví a nikdo mi nevymluví to, že matematika na škole nemá prostě s účetnictvím nic společného :D Každopádně nakonec mě i ta bavila :)
Jazyky mi také ve škole moc nešly, prolezla jsem z jazyků jen tak tak a vlastně se ho doučila až po škole. Protože upřímně? V dnešní době bez angličtiny si myslím, že je člověk úplně ztracený. Vůbec si nedovedu představit, jak bych ve firmě fungovala bez angličtiny.
No.. nevím jestli ti to vůbec něco dalo, ale takhle jsem to měla já :D
Ze školy jsem už 7 let a jsem spokojená, že jsem si tu školu vybrala a dostudovala jí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2370
14.11.23 10:02
Větší možnosti bys mela
@TeryK7 píše:
Mám vystudovanou obchodní akademii a byla jsem tam naprosto spokojená a kdybych se mohla vrátit a rozhodovat se znovu, tak bych určitě na ní šla znovu :)
Dělám teď v jedné firmě v Controllingu, což je taková nadstavba účetnictví. Děláme zde reporty, analyzujeme náklady a výnosy, plánujeme na příští rok, kalkulujeme ceny a také účtujeme majetek firmy. Baví mě to více než samotné účetnictví.
Dostala jsem se k tomu přes brigádu, kterou jsem měla právě v účtárně a když jsem udělala maturitu a měla jsem si hledat práci, tak tady zrovna jeden člověk končil, tak se zeptali mě, jestli bych to nechtěla vzít místo něj.
Myslím, že některé firmy rádi vezmou absolventy po škole, dají jim ze začátku třeba tu lehčí práci, také tím i ze začátku ušetří, protože dostane absolvent určitě menší mzdu než člověk, který v tom dělá několik let a také si ho „vychovají“ k obrazu svému. Takže bych se asi nebála, určitě se dá najít firma, kde nechtějí hned hotovou účetní s praxí.
Na vysokou školu jsem nešla. Ne, že bych na to neměla, ale nejsem ten typ, který chce být několik let zavřený ve škole a ani mi k tomu okolnosti nepřáli a musela jsem jít pracovat.
Jestli je účetnictví těžká práce.. na to je hodně těžké odpovědět. Jsou pozice, kde budeš jen účtovat faktury a vlastně dělat celkově jen fakturantku a to těžké není. Do účetnictví ale spadá spoustu jiných věcí a ty tedy jednoduché určitě nejdou.. majetek, daně apod.. Škola mě bavila a vybrala jsem si jí asi z podobného důvodu jako ty. Protože nejsem moc manuálně zručná a věděla jsem, že by mě spíše bavila práce v kanceláři. Každopádně jsem se i dobře učila a gympl jsem jít nechtěla a zdrávka také není pro mě. Potom mě ve škole hrozně bavilo účetnictví a nikdo mi nevymluví to, že matematika na škole nemá prostě s účetnictvím nic společného :D Každopádně nakonec mě i ta bavila :)
Jazyky mi také ve škole moc nešly, prolezla jsem z jazyků jen tak tak a vlastně se ho doučila až po škole. Protože upřímně? V dnešní době bez angličtiny si myslím, že je člověk úplně ztracený. Vůbec si nedovedu představit, jak bych ve firmě fungovala bez angličtiny.
No.. nevím jestli ti to vůbec něco dalo, ale takhle jsem to měla já :D
Ze školy jsem už 7 let a jsem spokojená, že jsem si tu školu vybrala a dostudovala jí :)

Nemusí být zavřená ve škole, @byste studovala. Široká škála oboru je dalkove/kombinované a některé obory zamerene na finance taky.
Mít minimálně bakalare je výhoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2392
14.11.23 10:03

Chodila jsem na obchodku, protože jsem si netroufla přihlásit se na gympl kvůli matematice a fyzice. Ze srdce jsem to tam nesnášela, tak jsem pak šla na vysokou školu úplně jiného směru a teď mám s účetnictvím společného jedině to, že si sama dělám faktury, daně a odvody. Po obchodce můžeš dělat úplně cokoliv, záleží na tobě. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15329
14.11.23 11:06

Mám obchodku, už hodně let a pro mě ideální škola, kancelarska práce mi naprosto vyhovuje. Začínala jsem tedy kdysi po škole jako krupierka, pak recepční, následně fakturantka a teď už roky dělám účetní. VŠ nemám, ale v současné době bych řekla, ze je lepší VŠ vystudovat, aspoň Bc, pokud se chceš uplatnit v účetnictví. Bez praxe vezmou spis někoho z VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2370
14.11.23 15:05

@Alušáček přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie