Opravy maturity z ČJ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Opravy maturity z ČJ
Ahoj, vkládám dotaz od příbuzné, se kterým si nevím rady: Ahoj, jaké je pořadí částí MZ z češtiny? První je didakťák, co je pak, sloh nebo ústní? A když neudělám didakťák, k slohu a ústní nejdu a dělám na podzim celou MZ z ČJ znovu? Dík moc!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@maskovak píše:
Ahoj, vkládám dotaz od příbuzné, se kterým si nevím rady: Ahoj, jaké je pořadí částí MZ z češtiny? První je didakťák, co je pak, sloh nebo ústní? A když neudělám didakťák, k slohu a ústní nejdu a dělám na podzim celou MZ z ČJ znovu? Dík moc!
Posledni je vzdy ustni. Poradi DT a slohovka se ruzni dle skol. Jdes ke vsem castem, prestoze nejakou neudelas. V dalsim terminu, pokud se prihlasis, delas pouze cast, kterou jsi nesplnila.
Příspěvek upraven 11.11.23 v 11:48
- Citovat
- Upravit
@Yorkmut píše:
Posledni je vzdy ustni. Poradi DT a slohovka se ruzni dle skol. Jdes ke vsem castem, prestoze nejakou neudelas. V dalsim terminu, pokud se prihlasis, delas pouze cast, kterou jsi nesplnila.
slohy se píšou ještě v době, kdy jsou maturanti ve škole, ne. Takže před didaktákama určitě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
slohy se píšou ještě v době, kdy jsou maturanti ve škole, ne. Takže před didaktákama určitě.
A ted nevim. Porad jsem brala, ze vyhlaska stanovuje nejdrivejsi termin, kdy lze psat pisemku, a ne ze i urcuje, ze to musi byt do posledniho dne, kdy se vydava vysvedceni
.
- Citovat
- Upravit
@Yorkmut píše:
A ted nevim. Porad jsem brala, ze vyhlaska stanovuje nejdrivejsi termin, kdy lze psat pisemku, a ne ze i urcuje, ze to musi byt do posledniho dne, kdy se vydava vysvedceni.
já neřekla, že to musí být. Ale pokud maturují hned na začátku května, pak už do školy nejdou a někteří do týdne maturují ve školní části, tam už na to není prostor.. U nás mají gymply i další střední slohovky kolem půlky dubna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
já neřekla, že to musí být. Ale pokud maturují hned na začátku května, pak už do školy nejdou a někteří do týdne maturují ve školní části, tam už na to není prostor.. U nás mají gymply i další střední slohovky kolem půlky dubna.
Do tydne se profilove od DT konat nemuzou. Je nutne mit prave vysledky DT a ty maji opet pevny termin, dokdy musi byt. Az po tomto terminu mohou zacit profilove.
- Citovat
- Upravit
@Yorkmut píše:
Do tydne se profilove od DT konat nemuzou. Je nutne mit prave vysledky DT a ty maji opet pevny termin, dokdy musi byt. Az po tomto terminu mohou zacit profilove.
tak oni musí mít i tu známku ze slohovky. Neumím si představit, když jsou didaktáky týden, podle toho, co si vyberou, že tam ještě nacpou slohovky a někdo to stihne opravit. @SAJ jak je to
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše:
Co se kouknout na stránky Cermatu?
tam jsem to nenašla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yorkmut koukám na gympl ve vedlejším městě a 7.5. končí didaktáky a 16.5. už začínají ústní. Takže týden a víkend.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
tak oni musí mít i tu známku ze slohovky. Neumím si představit, když jsou didaktáky týden, podle toho, co si vyberou, že tam ještě nacpou slohovky a někdo to stihne opravit. @SAJ jak je to
Ano, musi mit body ze slohovky, ale to uz zalezi na skole, kolik da ucitelum casu na opravu. Ne vsechny skoly maji didaktaky tyden.
- Citovat
- Upravit
@Havlova píše:
Co se kouknout na stránky Cermatu?
A vyhlaska. Od 1.4. se nejdrive mohou konat prakticky a pisemny. Muze byt i vyjimka na driv. Presny termin stanovuje reditel. A vysledky musi byt znamy do 15.5. Nejdrive od 16.5. mohou zacit profilove. Kdyz na to prijde, tak 8.5. si muzou strihnout slohovky. Nevim, treba nekde chteji, aby ti, co neukoncili ctvrty rocnik, nemeli splnenou zadnou cast maturitni zkousky a celou delali v jinem terminu, pokud zvladnou reparat. Ale to jen hadam.
Příspěvek upraven 11.11.23 v 12:21
- Citovat
- Upravit
@Yorkmut píše:
A vyhlaska. Od 1.4. se nejdrive mohou konat prakticky a pisemny. Muze byt i vyjimka na driv. Presny termin stanovuje reditel. A vysledky musi byt znamy do 15.5. Nejdrive od 16.5. mohou zacit profilove.
Ono jsem koukala, že termín ještě není stanovený, bude po 15. lednu. Dcera tvrdí, že slohovky budou psát někdy v třetině dubna. A ano, vyhláška upravuje obecně postup.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yorkmut píše:
A vyhlaska. Od 1.4. se nejdrive mohou konat prakticky a pisemny. Muze byt i vyjimka na driv. Presny termin stanovuje reditel. A vysledky musi byt znamy do 15.5. Nejdrive od 16.5. mohou zacit profilove.
tak bych řekla, že je spíš pravděpodobnější, že slohovka je dřív. Ne povinné. Koukám na okolní školy, a většina termín už má, někteří hned první týden v dubnu, nejpozději jsem našla v půlce dubna. Ale zase pokud je to maturant, tak bych očekávala, že jim ve škole řekli, jak to je. Určitě se ví, jak to bylo loni, který měsíc je zvykem mít slohovky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit