Období "proč"? až v 5 letech

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.10.23 12:18

Období "proč"? až v 5 letech

Dobrý den. Syn až v 5 letech začal mít období „proč“? Je to v pořádku? Myslela jsem, že nás to úplně mine a teď mi z kulometu otázek jde hlava kolem :). Děkuju za vaše názory :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3724
28.10.23 12:53

Nedávno jsme to probírali u logopeda, a prý kolem 5. roku to klidně teprve může přijít. Ptala jsem se na to, protože syn má lehkou dysfázii a zatím „proč“ je takové pro něj neuchopitelné. V zimě mu budou 4. A řekla mi, že to u něj přijde později, až bude v té řeči kovanější, ale že i u úplně standardně se vyvíjejících dětí to může přijít až kolem těch 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
28.10.23 13:25

Naše děti měly taky období “proč” až později. Ale pak se ptali už na složitější věci, často jsem musela i hledat v encyklopediích a na internetu. Na jednoduché věci se nejspíš ptát nepotřebovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.23 16:43

@Mutlice @Hoa Mai děkuji, holky. Tak to jsem ráda :D!! On mluví od počátku moc pěkně, všichni ho chválí. Je šikovný od malička, jen mi přijde, že ke všemu dojde, dozraje trošku později, než děti, které vídám v jeho okolí. Teď tedy bojujeme se vzteklosti, vzdorovitostí a domlouváním,… snad toto období přejde co nejrychleji :zed:!!

• Citovat
  • Upravit
6381
28.10.23 16:45

Můj starší syn se taky začal ptát až v 5, a to mluví slušně. U mladšího syna, který nemá takovou slovní zásobu to přišlo cca ve 3 a čtvrt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
28.10.23 18:50

Mě přijde, že jsme období proč neměli, ale nahradilo ho chci vidět. Takže jsme objížděli a objíždíme hrady, zámky, bunkry, mosty atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí