Období vzdoru v roce a půl?

Anonymní
15.12.22 20:27

Období vzdoru v roce a půl?

Za jak dlouho to přejde?

Syn (16M) má teď hrozné období. Někdy od konce listopadu je problém s usínáním. Odpoledne v pohodě, to usne během pár minut a spí 2 hodiny, ale večer to je peklo. Uspávat musím jen já. Když usne, nesmím se vzdálit, jinak jekot na celé kolo. Ale kdyby to byl pláč, to je vyloženě jekot. Já už jsem z toho unavená. Syn je živé dítě, během dne vyžaduje mou 100% pozornost, ale u ničeho dlouho nevydrží (nejspíš bude ADHD po partnerovi, ale těžko soudit v tak nízkém věku). Od narození máme takovou tradici, že po příchodu z práce koupe tatínek a pak i uspává. Já si mezitím odpočinu tak, že uklidím spoušť po bytě, dám nádobí do myčky, popř. zajdu do sprchy a po celém dni si sednu i k TV. Jenže poslední měsíc to je nemožné. Jsem už z toho všeho unavená, na syna bývám i nepříjemná (moc mě to mrzí), ale potřebuji odpočinek. Aspoň jeden večer! S partnerem na sebe taky nemáme čas.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3045
15.12.22 21:02

Mám 17 měsíčního syna a s uspáváním a celkově se spaním máme problém od narození. Mění se to různě teda, ale většinou k horšímu než k lepšímu. Nerostou mu zuby? Synovi lezou poslední stoličky a dělá to taky. Ale on celkově se spánku brání. Taky jsme doma už na prášky. Vůbec žádnej čas na sebe nebo chlapa taky nemám. Když už konečně malej usne, jdeme spát taky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
16.12.22 06:20

Nezkoušela jsi večer nebyt doma? Malej uvidí že doma nejsi a třeba to s tatínkem dá (pokud to tak bylo vždy, myslím že by to klapnout mohlo).
Je možné že ho bolí zoubky, nicméně pokud je to ve stavu, kdy ty jsi už ko, podrážděná atd. je na čase si odpočinout. Mám v tomto takový radikalnejsi názor, ale myslimsi, že když je matka unavená natolik že začíná křičet, nedávat to MUSÍ si odpočinout, kvůli sobě i kvůli dítěti. Vím to sama dle sebe, byly chvíle kdy jsem musela vypadnout, abych mohla dal v pohodě fungovat. :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí