Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@smile_xxx píše: Více
co kdyby ji někdo poznal podle toho, že si v práci vytáhne salát ![]()
Já mám ráda Caesar a je mi celkem jedno, jestli je to ten pravý, nebo je v něm něco, co tam být nemá. A pak těstovinové na všechny způsoby. Dobrý je taky salát z červené čočky, nebo a la gyros.
Různé typy bramborovych salátů- brambory, zelenina, vejce, slanina/maso, zálivka
Nebo zelenina, bílkovina (vejce, tofu, sýr, maso), orechy, zálivka
Osobně miluju koriandr v jakékoliv podobě, takže jako zalivka sojovka, limetka, olivac, trocha medu a nasekat koriandr.
Za mě salát na oběd s masem, abych neměla hlad, na večeři už můžu bez.
Miluju třeba Caesar salát, tuňákový, nebo kuřecí těstovinový..
Mrkni se i SEM NA RECEPTY ![]()
Můj oblíbený je jednoduchý zelný. Bílé zelí, mrkev, sůl růžová, trochu octu. Víc není třeba.
Když ho chci trošku sytější. Tak tam nastrouhám eidam a dám trošku majonézy. Jen na olepení. Ne moc.
A pak mám ráda jen mix listového salátu a čerstvé zeleniny bez jakékoli zálivky. Buď je jím samostatně nebo to mám místo přílohy k jídlu.
Oblíbených mám pár.
Zálivky používám buď balsamiko, nebo olivový olej nebo dobrá je kombinace bílý jogurt, citronová šťáva, troska cukru a kopr.
1. Těstovinový ( rajče, okurka, paprika), vajíčko nebo kuřecí maso, nebo uzený losos ( k tomu se hodí ten koprový dresing).
2. Čočkový ( uvařená čočka, ředkvičky, kyselá okurka a vařené vajíčko), taky jen balsamiko
nebo Čočkový jen s vařenou řepou
3. Různé Poke bowl, není to ten dobrý originál, zálivku ještě ladim.
4. Cizrnovy, rajčata, tofu, listový špenát, proužky mrkve
Jinak takový ten zeleninový salát mame v nějaké kombinaci, co lednice dala ke každému jídlu, to je taková kreativita, podle toho, co je doma a jaké je roční období
Tipy na obědové/večeřové saláty? Na netu je jich spousty, ale přijdou mi některé přeplácané. Jaké máte rádi?