Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím všechny,
mám problém - necháme si v koupelně dělat novou dlažbu a obklady. Řemeslník oříznul obklady, ale dlažbu už ne, takže nelícují spáry. V místě bude umyvadlo a z druhé strany se to projeví jenom v místě, které bude zakryto pračkou.
Až se to vyspáruje hmotou v barvě dlažby/obkladu, tak to nejspíš nepůjde moc poznat, ale mě to bude pořád štvát.
Teď řešíme, jestli to nechat řemeslníka předělat nebo nad tím mávnout rukou a raději to mít rychleji hotový. Pořád něco s řemeslníkama řešit je fakt únavné. Co byste udělali vy?
A on o vasi uchylce dopredu vedel…?
Co kdyby dlazba byla vetsi rozmer nez obklad, tam by nelicovalo nic.
@Lucie_Sx Co by kdyby. Ta dlažba má stejnou šířku jako obklad, proto jsme to takto vybírali. Měli jsme za to, že napojení spár je standard, ale je možný, že řeším zbytečný detail.
@wshm píše:
@Lucie_Sx Co by kdyby. Ta dlažba má stejnou šířku jako obklad, proto jsme to takto vybírali. Měli jsme za to, že napojení spár je standard, ale je možný, že řeším zbytečný detail.
Ale jaksi to s tim obkladacem musis predem domluvit
.
Mně by to vadilo hodně a takto bych to určitě nechtěla. Ony i obklady a dlažba z jedné série a deklarované stejné velikosti se mohou o několik mm lišit a pak tam můžou vycházet tlusté spary a nelicovat podlaha s obkladem. Dobrý obkladac by si to měl před prací změřit a konzultovat se zakaznikem. Jestli jste meli pozadavek, aby spary licovaly a vyšel tento paskvil, reklamovala bych.
Pokud má dlažba stejnou šíři jako obklad, předpokládala bych, že to bude lícovat a normálně se to tak dělá. Před pár lety jsme řešili ten stejný problém. Akorát se těžko budete dohadovat, s tím počítej
@wshm píše: … Řemeslník oříznul obklady, ale dlažbu už ne, takže nelícují spáry.
Řemeslník je amatér. Za to co vyvedl by se měl sám od sebe stydět. Jiná věc je že to není na reklamaci, pokud jste mu nedali odsouhlasený kladečský plán. Vaše chyba!!! Zakoupení dlažby a obkladu ve shodném rozměru nikdy samo o sobě nezaručí že spáry budou lícovat. Takže jistě mu to můžete dát předělat, ale na Váš náklad (práce i materiál).
1. Optickou chybou je ten úzký pásek u podlahy. Každý pořádný řemeslník ví: „Stěny se rozměří tak, aby na některé straně nevznikaly velmi malé dořezy.“
2. Když ten neumětel obložil roh s překrytím, na čelní stěně se tím viditelná šířka obkladačky zkrátila o tloušku obkladu plus lepidlo. Pak do rohu položil neoříznutou dlaždici, a to už byl rozdíl ve spárách dvakrát tlouška obkladu a dvakrát lepidlo.
Okamžitě předělat, dokud to není zasparovane. My také nechávali předělat kvůli stejnému problému.
Mi by taky vadila taková fušérská nedomyšlená práce. Předělat koupelnu stojí plno peněz. Ty člověk na chodníku nenajde. Proč se má člověk léta dívat na hnusně udělanou koupelnu? Argumentovat, že to bude za pračkou. To neberu. Od odborníka se očekává, že udělá svoji práci pořádně a né prasečinu. Předělat.
Pokud mohu radit, tak jestli budete někdo vybírat dlažbu nebo obklady, tak já za sebe doporučím podívat se na nabídku přímo od dovozce, tedy konkrétně na nabídku od piedra
Ta fotka mě rozesmála, škoda, že je to stará diskuze, docela by mě zajímalo jak to dopadlo