Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím,
mám klasickou panelákovou kuchyni.
Vzhledem k tomu, že jsem kvůli alergii na prach odstranila záclony, ráda bych nějak ozdobila aspoň parapet.
Jedná se o klasické veliké panelákové okno, otevíráme jen užší část. Větší část dosahuje až k okraji stěny, k vestavěné spíži.
Linka je úplně bokem, nábytek hnědé dřevo, podlaha a jedna stěna béžová.
A právě sem, kde to neotvíráme, bych ráda na parapet dala nějaké dekorace.
Máte tipy?
Zkoušela jsem to s bylinkami v hezkých květináčích, ale nemám na to buňky, mně chcípne i pažitka ![]()
Díky za rady 😁
Já mám na okně v kuchyni kytky, takové co hned tak nechcípnou, protoze mě taky pojdou skoro i ty umělé
nebo teď můžeš počkat a dát si tam nějaké vánoční dekorace, mamka měla za oknem třeba takový svícen ![]()
@Kriss Tina Díky. Teď to určitě vyřeším vánočně, ale to je na chvíli… 🤔
Hele ta pažitka vůbec nemusí být tvoje chyba, taky mi chcípá, stejně jako koriandr
Kolegyně říkaly, že jak ty vzrostlé bylinky jsou ze skleníku, tak se jim pak doma nedaří, nadšeně tomu věřím. Je to škoda, protože ty bylinky vypadají fakt krásně a i mají použití ![]()
Naopak mi hodně roste právě za oknem bazalka, paradoxně čím víc na ni zapomínám, tím víc se jí daří. Jen na zimu je jí za oknem zima, ale to je zas fajn čas nahradit nějakou vánoční dekorací. ![]()
A máš tam alespoň nějakou roletu?
Jinak sukulety/kaktusy - nenáročné, moderní. No a pak kuchyňské prostředí z pokojovek dobře zvládá třeba zelenec, pothos, lopatkovec, břečťan, šplhavnice, voděnka
Mam tam košík na různé věci, takový odkládací, je tam tam můj telefon, záložky do knížek, sešitky na psaní nákupu, propisky atd, pak pár aromalampiček se svíčkou a celoročně kvetoucí muškát. Taky na kraji kde se neotvírá a a nemám tam záclonu.
Já mám na parapetech svíčky, andělíčky i vánoční figurky mě se to tak líbí. Jo plus mám teď pěkný vřes ale neví jak douho vydrží mě kytky zdechají
![]()
@Kristýnka526 vřes může zdechnout, on vypadá pořád stejně i když je ko
já už mám na stole jeden asi dva měsíce a i když ho nezalejvam a je mrtvý, tak vypadá pořád jako v den, kdy sem ho koupila ![]()
@Kriss Tina tak to je pro mě radostná zpráva
nikdo nic nepozná
![]()
Teď momentálně sklenici s koulema a siskama plus svíčku s andělem. Ještě přibude vánoční dřevěná vesnice dělaná jako svícen.
Do sklenice(je vysoká se skleněným víčkem z pepca) házu blbiny podle potřeby. Na vánoce viz viršek, vejce na Velikonoce, umělé kyvety na léto/jaro, mušle, ulity, šišky, kameny, listí… Vedle mám delší košík s umělou levandulí a lyrickou z mýdla vlastní výroby.
Rymovnik.ale pokud vám dělala zle záclona kvůli prachu, ty dekorace na tom o moc lépe nebudou.kort rostliny. ty otírat od prachu je kumšt. Nebo rámečky s fotkami.
Já mám na parapetu kočky
a od tý doby tam nemůže být nic jinýho, protože všechno poshazují, takže je to vyřešený.
Ja mam vetsinou kytky, ale na jednom parapetu mam keramicke kaktusy, sosku, a takove ty domecky - svicny. Vsechno se da koupit v IKEA a vypada to moc hezky. Vazicka se susenyma kytkama (treba levandule), svicky, male knizecky, to vsechno zutulnuje. Mrkni na pinterestu na dekorace na parapet, ted tam budou spis vanocni, ale i tak se da najit spousta inspirace.