Jak můžu bydlet sama

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.11.22 19:07

Jak můžu bydlet sama

Ahoj, potřebovala bych poradit mám problém s rodiči pokud se máme bavit přímo tak s taťkou je na mě úplně závislí a už si zvykl že se o něho starám a nedokáže si představit kdyby bydlel sám, ale nechce žit se svojí ženou ale ona ho nechce se pustit takže zatím spolu žijeme všichni tři ale až dostuduju tak bych chtěla žít sama, ale to začne otec mě citové vydírat, že ho nemá nikdo rád a že ho všichni opustili. A mamka nemá žádné slovo v domácnosti, protože ani já ji nemusím a ani taťka, takže si to představuje tak že jeho žena se odstěhuje a budeme žít dva a že si třeba najdu přítele a že to bude fungovat ale já si myslím že není možné, aby to fungovalo a taky to tak nechci co mám dělat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35485
14.11.22 19:12
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit mám problém s rodiči pokud se máme bavit přímo tak s taťkou je na mě úplně závislí a už si zvykl že se o něho starám a nedokáže si představit kdyby bydlel sám, ale nechce žit se svojí ženou ale ona ho nechce se pustit takže zatím spolu žijeme všichni tři ale až dostuduju tak bych chtěla žít sama, ale to začne otec mě citové vydírat, že ho nemá nikdo rád a že ho všichni opustili. A mamka nemá žádné slovo v domácnosti, protože ani já ji nemusím a ani taťka, takže si to představuje tak že jeho žena se odstěhuje a budeme žít dva a že si třeba najdu přítele a že to bude fungovat ale já si myslím že není možné, aby to fungovalo a taky to tak nechci co mám dělat?

Prostě nic neříkej až budeš samostatná najdi si byt, nebo spolubydleni. Sbal si věci a běž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8326
14.11.22 19:14

Je jasné, že pokud se o otce staráš, tak nebude rád, že by ses odstěhovala. Máš pak dvě možnosti - nechat se citově vydírat anebo žít pro sebe (otce můžeš navštěvovat). Já bych dostudovala, našla si práci a odstěhovala se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64917
14.11.22 19:33

Teda fascinuje me, jak prechazis z jeho zena na matka. Predpokladam, ze je to stejna osoba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24577
14.11.22 19:39
@vokishka píše:
Teda fascinuje me, jak prechazis z jeho zena na matka. Predpokladam, ze je to stejna osoba

A je to stejná osoba? Je to celé nějaké zmatené. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1560
14.11.22 19:44

Já jsem tomu nějak neporozuměla :nevim:
Asi nemluvím řečí tvého kmene :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
14.11.22 19:56

Noooo… Její je to matka, jeho žena? Ne? Každopádně je to divný, i kdyby to napsala líp.

No co, neposlouchat vydírání a prostě se odstěhovat, až budeš moct. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6166
14.11.22 20:29

Každý jde od rodičů jednou. Jim řekni, že stejně jako oni se chceš osamostatnit. Já odešla pár měsíců před 18, ale bylo tam i to, že se naši stěhovali a já nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
14.11.22 20:40

Trvejte na svém. Až přijde čas, oznamte, že se stěhujete (ideálně se odstěhujte dostatečně daleko, aby vám nemohl chodit stepovat před barák). Buďte v klidu, trvejte na svém citlivě a pokud možno s minimem emocí. Ale neuhněte. Tatínek to ze začátku asi špatně ponese a chvíli bude vydírat, ale pak toho nechá. Musíte to vydržet déle než on.

Ale hlavně za nic na světě nepodlehněte. Vypadá to, že tady bude lepší trhnout se co nejdřív, protože jak zůstanete moc dlouho, už neodejdete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
14.11.22 23:14

Na to existuje jednoduchá odpověď. Sbal si saky paky a odejdi. Neohlížej se na nikoho. Je to sakra Tvůj život, nenech se nikým zdržovat. Sama tuhle situaci popisuješ jako problém. Tak je potřeba ho vyřešit. Taťka se holt bude muset s tím smířit. To je realita. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13717
15.11.22 10:01

Tatínek je dospělý, zřejmě ani ještě nebude ani nijak zvlášť starý a je sám zodpovědný za svůj život. Nemůže po nikom chtít, aby dělal, to co chce on.
Ty jsi taky dospělá, svéprávná, zodpovědná za svůj život, tatínkovi „nic“ nedlužíš. Máš právo žít svůj život tak, jak chceš ty. I kdyby ses chtěla odstěhovat třeba do Ameriky, tak můžeš. Jsi svobodná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76005
15.11.22 10:06
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit mám problém s rodiči pokud se máme bavit přímo tak s taťkou je na mě úplně závislí a už si zvykl že se o něho starám a nedokáže si představit kdyby bydlel sám, ale nechce žit se svojí ženou ale ona ho nechce se pustit takže zatím spolu žijeme všichni tři ale až dostuduju tak bych chtěla žít sama, ale to začne otec mě citové vydírat, že ho nemá nikdo rád a že ho všichni opustili. A mamka nemá žádné slovo v domácnosti, protože ani já ji nemusím a ani taťka, takže si to představuje tak že jeho žena se odstěhuje a budeme žít dva a že si třeba najdu přítele a že to bude fungovat ale já si myslím že není možné, aby to fungovalo a taky to tak nechci co mám dělat?

zkus to přepsat znovu a česky, a snaž se používat čárky,
mně z tvého nesrozumitelného textu vychází, že tam bydlíte 4, ty, otec, jeho žena a tvá matka :roll:
a nepíšeš, kolik ti je, jestli jsi dospělá, tak se osamostatni a odstěhuj, co na to jiného chceš slyšet, pokud je ti 14, tak tam s těmi všemi ještě budeš muset chvíli vydržet,
a proč se o otce staráš ty? a ne jeho žena a tvá matka? když je vás tam tolik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný