Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
U nás se staví z písku plus vody, na zahradě. a tam je to jedno, co mají na sobě. protože i do gumy voda vleze rukávama
ze školy mi chodí špinavější jak ten ze školky, zahrada je plná bobků od zvířat co tam chová školník, ta školková je tráva/kamení, takže v klidu ![]()
a pedagogicky je to nesmírně důležité se v té zemi kutat
akorát u nás se to ve školce provozuje jen v šutříkách.. ![]()
většina dětí kamarádek nosí tyhle gumohadry na procházky, na hřiště, jezdí v tom autobusem, a tak mě už ani nenapadlo, že jsou i děti, co se smí angažovat v bahně
a s gustem to denně provozují ![]()
@Moise Já to chápu, že by si půlka rodičů stěžovala na zprasené děti. U nás je vesnice a venku toho moc nesmí, ale ta školka je speciálně divná, je toho víc. Synovec má v Německu tu gumové kalhoty jako povinnou výbavu už do jeslí
.
@Nataša Hehe. Když to maj náhodou na hřišti, tak se vztekaj, pač to neklouže.
Já tedy více nakupuji takové věci z Tchiba, ale mám jednu bundu i z lidlu a nemůžu si stěžovat
@Lizzi do kombinézy bych nešla, hlavně u dětí, které jsou bez plínky. Pak se špatně chodí na záchod.
@Krrysa píše:
@Moise taky jsme na vsi, máme farmu, zemědělství, děti jsou od bahna do pasu, ráchaj se ve vodě ve všem.. taky hodně nosíme softshell, a le bez gumohader bychom nepřežili.. máme jak tchibo, tak lidl, tak ocean z outdoorkids a nějak rozdíl moc nepozoruju…
@Nataša taky máme veselou nohavici
Pro tyto příležitosti se ty pogumované věci vyrábí. Anebo pod to dát tepláky a na sníh, krásně se v tom jezdí po zadku.
@kacz nějak mám pocit, že od tý doby, co mám děti, toho sněhu moc není, spíš ona bahnitá břečka ![]()
@Krrysa tak nějak. Snad letos. Lidlovské pogumované kalhoty z loňska mladýmu ještě jsou.
Co mi absolutně vyhovuje, jsou lidlovské dětské holinky. Nenašla jsem nikde lepší. Bohužel teď mají jenom ty zateplené, které nechci. Snad budou ještě mít i ty normální. Potřebujem i do školky.
@Krrysa tyhle jsou lehké, pěkně sedí, mají nahoře lem, který nejen brání protečení vody, ale i pěkně drží botu na místě. Podrážky nejsou příliš masivní, takže se v nich dá bez problémů pohybovat třeba na kole. Prostě top ![]()
Jdu si pro radu. Od příštího týdne mají mít zase v Lidlu věci do deště a já přemýšlím jestli to syn (rok a půl) využije a pokud ano jestli pořídit kombinézu nebo bundu a kalhoty? Chodili si vaše děti hrát v tomhle věku ven za mokra? Nebo stačí softshellka? Tu stejně chci pořizovat na výlety… No a kdo věci z Lidlu používá jak jste s nimi spokojené? Díky.
@Medičkaa záleží na tom, jak často ven chodíte… S první dcerou jsem tolik ven nechodila(byla jsem v tu dobu těhotná) takže ji stačili softshellky a bunda. Mladší dcera se nejradši cáka v kalužích… Už na jaře kdy ji byl rok a něco měla raději nepromokavou kombinézu a gumáky. Podzim nebude jiný takže i pro 18 měsíční budu kupovat overal z Lidlu(je suprový).
Mám v plánu kupovat z lidlu (koukala jsem na e-shopu), ale už pro skolkovou.
Mela jsem moznost omrknout material od zname, ktera ma bundy dvě, z lidlu, a dokonce podedene, a i presto neztratily na funkčnosti a vypadaji stale dobře. Budu k ni brat i kalhoty, na ty jsem sama zvedava.
Oni ze skolky jsou pořád někde i v horsim pocasi, navic je vyuzije i na naše vyletovani.
Jako mladsi nic takoveho nemela a taky jsme to přežili. Ted zpetne ale vim, ze bych to brala vsema deseti. Myslim si, ze hlavni vyhodou je proste to, ze s sebou nejsi nucena vláčet neskladne pláštěnky. Takze za me jo ![]()
Jednou jsem koupila a nikdy víc. Děti v tom byly spocene jak myši. Za mě je teda výrazně lepší volbou softsheel obleceni (do sychrava a vlhka stačí) a při dešti k tomu pláštěnka. Upřímně, za deště člověk stejně s dětmi ven běžne nechodí.
@Medičkaa píše:
Jdu si pro radu. Od příštího týdne mají mít zase v Lidlu věci do deště a já přemýšlím jestli to syn (rok a půl) využije a pokud ano jestli pořídit kombinézu nebo bundu a kalhoty? Chodili si vaše děti hrát v tomhle věku ven za mokra? Nebo stačí softshellka? Tu stejně chci pořizovat na výlety… No a kdo věci z Lidlu používá jak jste s nimi spokojené? Díky.
Měli jsme jen bundu a měl ji párkrát. Hnus gumový neprodyšný. Já bych v tom byla neustále propocená. Ale děti to do školky nosí. Dokud byl doma, nebylo nutné ho oblékat takto, v dešti měl pláštěnku, případně jel kočárkem pod kočárkovou pláštěnkou. Nebo jsme počkali, až přestane.