Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
My máme o dvě kolekce zpět z lidlu, je hodne gumove ale jsme s nim nadmiru spokojeni. ani jsem nemela pocit, ze by pod nim byl maly zpoceny, ale ja to na sobe nemam…
Já dětem spíše kupuji kolekci z Tchiba. Jsem s nimi spokojená, když jsem jim dala budnu z Lidlu, byly hodně zpocené. Lidl mi přijde opravdu méně prodyšný. Ale třeba u kalhot to tolik neřeším, ty kupuji i z Lidlu.
Takže používám obojí, ale z Lidlu jen kalhoty. Z Tchiba jak kalhoty, tak i bundy.
@Lizzi Tchibo je taky gumové, ale jsem s ním spokojená. Starší ji má už 3. sezónu a pořád dobrý. Letos beru pro oba kluky, aokrát bez zateplených kalhot s tím, že to budou natahovat na tepláky.
Ja teda nemam zkusenost ani s jednou kolekci, ale chtela bych se zeptat jestli uz probehla na tyto veci v Lidlu? Nebo teprve prijde?
Já měla kolekci 2009 a 2010 celý obleček a 2012 bundu Tchibo, z LIDLu osobně nic, ale hodně kamarádek ano. Musím říct, že většina dětí v tom zpocená je. málokdy člověk přesně odhadne počet vrstev pod.
LIDL je levnější a i tak vypadá. Tchibo mělo výrazně příjemnější a lepší podšívku, i vrchní materiál. (ale neumím srovnat nové tchibo, taky šlo hodně dolů).
Nevěřím popiskům u tchibo kolekce, že je to prodyšné.. to psali vždycky, a vždycky to bylo totálně neprodyšné.. ![]()
Do školky by mi asi stačil i LIDL, ale já bych tohle oblečení dneska už vůbec nekoupila. Více mi vyhovuje Softshel, v LIDLu mívají bundy za 300,– (ne že by to extra dýchalo, ale aspoń víc, jak guma..
stejně tak kalhoty jsou lepší více prodyšné, ale ty si nechávám šít, využijí je pak výrazně více…
v LIdlu myslím teprve bude. teĎ mají dámské kabáty do deště, tak hádám další týden?
Edit - teď se mi teprve zobrazila nabídka od 14.9., ráno to dávalo Error, takže jsem se fakt trefila..
@Nataša softšelky jsem synovi nechala ušít do školky taky, ale říkala jsem si, že by se mohlo hodit i to oblečení do deště. V Tchibu mají i softšelovou kombinézu, tak se mi taky líbí, tak jsem trochu na váhách, co teda pořídit. Dá se třeba ta termobunda do deště z Tchiba použít i v zimě do sněhu?
Já mám pro malou zateplenou soupravu z Tchiba a nezateplenou z Lidlu, starší kluk měl obojí z Lidlu, nevidím mezi tím velký rozdíl. Malá nebyla zpocená ani v jednom, ale je fakt, že jí pod to moc nenavlíkám, není to tolik prodyšné a obě děti to nosí jen vyloženě do deště, starší nosil kalhoty ve školce, když bylo bláto. Vídám to u dětí, hlavně teda bundy, že to nosí normálně do města, když neprší jako klasickou bundu a nelíbí se mi to
@Nataša jenže v softšelu, když se dítě vyválí ve vodě a va bahně, tak to ani nevezmeš hadicí, ani to není nepromokavý ![]()
holky, v tom tchibu je to tenhle, nebo až příští tejden?
V softshelu se dítě taky potí - ono není softshel jako softshel, co jsem zkoumala, tak většinou ty kalhoty, které maminy třeba na fleru šijou, tak tam ten materiál není nic moc - jsou sice nepromokavé, ale taky neprodyšné, stačí srovnat hodnoty. Takové kalhoty, které by byly nepromokavé a zároveň prodyšné, by nestály tři stovky ![]()
Pro děti softky z lidlu mám, jim to nevadí, nepotí se tolik, ale sama softku ani jinou trekingovou bundu z lidlu mít nemůžu - potím se pod ní tak, že mi tečou čůrky potu po zádech ![]()
Máme starší věci z Tchiba (ještě gumové) a nové z Lidlu. Je to stejné, guma, neprodyšné. Ale dcera se v tom nepotí, je drobná. Chodí v tom do lesní školky, když třeba po dešti zasvítí slunce, sundavají to. Do bláta je to super, doma nechám uschnout a odrolím.
Mimochodem si myslím, že prodyšné není pro děti skoro nic. To nové z Tchiba a veškerý softshell těžko. Mám to vyzkoušené sama na sobě se sportovním oblečením, prodyšný je jakž takž nejdražší sofshell a membrány, vše kus za několik tisíc, zbytek je jak igelit. Tím myslím u dospělého při extra potivém sportu, na procházky a u dětí stačí míň, ale asi jak u koho. I když člověk koukne na parametry těch materiálů (když je náhodou někdo udá), tak je to slabota.
Můj názor je tedy, že je to všechno prašť jak uhoď, vybírala bych podle ceny (tedy Lidl) a oblíkala to jen ve festovním dešti, kalhoty v blátu.
@Lizzi ono záleží na školce. třeba u staršího v dešti ven nechodili a u mladšího mi syna učitelky oblíkly do pláštěnky, i když měl to nepromokavé
takže asi proto to nepovažuju za nutné ![]()
@Krrysa v tchibu to už bylo, nevím, který týden, ale na netu to pořád visí, myslím, že předminulou středu? minulou byl nějaký nábytek?
No, já hadicí děti neberu
, v bahně se neválí, a když si hrajou, třeba v mokrém písku, nechám uschnout, vyklepu, použiju znovu.
softshel není pláštěnka, ale standardní déšť bunda zvládne, totéž kalhoty. mám dvojí -. do školy z lidla a na výlety lepší, 5000-10 000 membránu (jak kterou).
je to i o tom, co děti venku v dešti dělají.
v zimě jsem používala tu tchibáckou soupravu, kalhoty nebyly vyteplené, jako jsou z lidla, výhradně tedy, když tálo..no, ušlo to.. ty lidl kalhoty by se asi nechaly vzít v zimě. Spíš mi sedí do zimy, popravdě. ten fleese je fakt teplý..
@Moise taky nemám sofshel z fleru
mám 5000 membránu na vodu, prodyšnost je 10000, nepotí se v tom, něco to vydrží. Nejsou za 300, jsou dražší, ale prostě se mi vyplatí. Není to nejlepší materiál, ale pro děti nic lepšího zatím není..
používám je třeba i na běžky, a v létě do hor, když je chladno, prostě universál..
podle mého je to hodně o tom, co člověk jinak s dětma dělá. Já si neumím představit je vzít do hor v té gumě, takže investuju už u staršího do lepšího materiálu,..
takže nikomu nevymlouvám tyhle oblečky, aby bylo jasno
ale mně osobně prostě nesedí, protože jsou úplně neprodyšné, děti se v tom často potí, a mně to vadí…
kdybych si měla vybrat, asi bych brala kalhoty z LIdla ty vyteplené na zimu, když je mokrý sníh, a bundu asi tchibo, pořád ještě mi to přijde lepší materiál..
@Moise jo, souhlasím, LIDL materiály nejsou prodyšné, jsou to slušné pláštěnky. ale když porovnám „funkční“ LIDL a v podstatě pláštěnku LIDL, pořád ta funkční je o chlup lepší..
děti se mi v tom LIDL sofshelu teda většinou nepotí..
Já sama mám do přírody o hodně lepší materiály, srovnávat se to nedá vůbec. na děti se dá sehnat lepší, prodyšnost 10tis už jim celkem stačí (většinou), i když super to taky není, ale furt lepší jak pláštěnka..
mně ta guma do školy třeba vadí i proto, že ráno fakt neodhadnu, jak bude (déšť, bahno, sluníčko) a dost často se děsně zpotí, pak bundu sundají (vedro) a ofouknou.. když je echt hnusně, často nikam nejdou..
Zdravím všechny
mám dotaz, kdo máte zkušenosti s oblečením do deště, je lepší z Lidlu nebo z Tchiba? Mají teď krásnou kolekci v Tchibu, zateplenou, píšou i prodyšnou. Nemám to ale osahané. V Lidlu bude teďka taky k mání, ale vždy mi to přišlo hodně gumové, že pod tím dítě musí být zpocené, tak nevím… Díky za reakce 
Příspěvek upraven 07.09.15 v 10:24