Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Dollorres píše: Více
Také jsem super stastná, že končí tropy. At klidne týden prsí, hlavne, že je chladno.
U nás se v dešti ven nechodí. Ráno jsem dala holínky a bundu ze softshellu na přeběhnutí, jinak jen legíny. Odpoledne si asi hodim do tašky kecky, jestli bude teplo. Jinak myslím v holinkach na zahradě odpoledne vydrží. Když je mokro a není ještě zima, dávám tenký kalhoty ze softshellu jen samotný, ale to je vyslíkat z legín, do venkovních kalhot, pak zase zpět… radši se tomu vyhnu a vyperu odpoledne třeba dvoje legíny zaprasené.
@kavenka píše: Více
Máme ty zevnitř šusťákový a dneska jsme je pokřtili - potvrzuju, že jsou super 🙂
U nás se chodí i za deště ven, protože děti to milují 🙂 Pláštěnka, softshelky a gumáky je základ. Urcitě náhradní ponožky. A když prší hodně, tak pogumovaný katě z lidlu.
Důležité je mít dostatek náhradního oblečení, ať se můžou po vycházce děti připadně komplet převléct.
Když prší ven nejsou ale když neprší a je mokro jdou ![]()
Samozřejmostí je převléknutí dítěte do jiného oblečení ven - venvnitř máme to i v pravidlech.
@ludmilaadamkova píše: Více
To my právě nemáme, vůbec si to neumím představit, že se dítě převléká ráno, pak komplet zase v šatně do třídy, pak zase znova na ven, pak zase dovnitř, pak do pyžama a potom zase odpoledne na ven…to si u těch 3 letych neumim vůbec představit. Hrozně mě to překvapilo tuhle když někdo zmínil v diskuzi, že se dítě musí převlékat i z venku do třídy. U nás se převléká jen když je někdo zašpiněný, do náhradního.
@Liška32 píše: Více
Tak u nás je to specifické - máš tam 3 učitelky celkem dětí max počet 26 jako celá školka. Reálně máš těch děti tak do 20 max. (nemoci rodinné důvody absence) z toho třeba 4 úplní maláčci ti 3 letí. Takže ono se to dá. Předškoláci jsou schopní to zvládnout komplet sami.
Prostěm máš oblečení na ven a oblečení dovnitř. Je to tak zavedené u nás. Ano při velkém počtu dětí a menším počtu učitelek asi ne uplně OK. A ejh tedy pravd že ty děti se to vlemi ryhcle naučí se oblékat sami.
@ludmilaadamkova my to loni měli stejné jak u vás s počtem dětí a učitelek
letos pravda malá už vše zvládne sama, ale je o učitelku míň a nových dětí je 12. Když je vídám v šatně tak je to tedy masakr někdy ![]()
Kolem sídliště kde bydlím chodí nedaleká školka na procházky, chodí denně, i když prší, sněží. Na zahradě bývají naopak když je hezky, slunečno a teplo, protože si tam můžou hrát v relativně čistém prostředí a nalehko. NA procházku nejdou když je skutečně fujavice, nebo vítr kdy město doporučuje lidem aby nechodili zbytečně do parků a neriskovali pády větví a podobně. Chodí tu kolem nás i bobovat, když je na čem.
Takže holinky, něco nepromokavého, pláštěnka byla samozřejmostí.
@Liška32 píše: Více
Tak to já teda považuju za úplnou samozřejmost a spíš se divím, že se někde nepřevléká ![]()
Tak jsem narazila na problém. Kalhoty 86 jsou mu krátké (má 2 a 3/4 roku, ale od narození je drobek) a 92 velké. Koupila jsem mu včera od paní na sídlišti z druhé ruky ať má aspoň do školky ty nepromokavé z Lidlu, vel. 86/92 a jsou fakt široké, nevím jak v tom bude běhat nebo někam lézt. Ale mají kšandy tak aspoň nespadnou. Asi mu budu muset ještě kupovat menší a aby neměl holé nohy tak punčochy, vyšší ponožky nebo holínky.
Celkově jsme dost nevybavení, nečekala jsem, že už teď bude venku pocitově jak v lednu
zítra budu muset oběhnout obchody.
@Marieke píše: Více
potřebuješ střih pro huvbené děti s dlouhýma nohama - to má dcera kupuju tyhle
https://www.unuo.cz/…ds-trousers/
začínají ale na 98 -
lídl jsou poměrně dosti široké ty nesedí.
Opravdu matkam vadi, ze po desti vypadaji deti jako prasatka? ![]()
Mam dite v lesni skolce, chodi kazdy den do lesa (samozrejme dbaji na bezpecnost!), maji krasne zazemi zahrady, zateplene jurty s kamny…ale proste zaklad jsou holinky, nepromokava bunda na maly dest, plastenka na silnejsi a gumove kalhoty ![]()
Dite stastne, ze se pedagog nezhrouti, kdyz skoci do louze, nebo se rozplacne do potucku, ma svoji bednicku nahradniho obleceni + si nese zaklad i v batuzku do lesa.
Za statni skolku a nejake prochazky v desti po betonovych chodnikach bych nemenila!
Jak píše @ludmilaadamkova, tak Unuo dělá úzký střih kalhot. V batolecích mají verzi street 86/92-zkus se podívat. Syn je huběnour a nich mu kalhoty sedí. Lídlácké měl na sobě taky jako hajdalák (má je doma jako součást kostýmu hasiče 😄).
@Ounou píše: Více
Ale bacha ne všechny unuo jsou úzké jsou tam i široké musí se koukat a vybírat