Oblečení do školky - déšť?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.9.24 21:56

Oblečení do školky - déšť?

Ahoj, prosím o normální odpovědi a žádné hejty. Syn poprvé ve školce a mě zajímá, jak to probíhá, když má být deštivo? Mám v plánu s sebou vzít holínky a pláštěnku, ale co když už ráno prší? Berete odpoledne dětem náhradní boty? Pláštěnku nechají učitelky někde okapat?
A s oblečením ve školce.. Převlečete dítě v šatně do kraťasů a učitelky na ven převléknou? Máte normální tepláky nebo dáváte i pogumované kalhoty?
Omlouvám se za hloupé dotazy, ale je to pro mě nové, tak ať jsem připravena. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8622
8.9.24 22:05

U nas má zítra pršet nonstop. Dcera půjde ráno v leginach, v těch pak bude ve třídě. Gumaky nebo celorocky vybereme ráno dle intenzity deště. Na ven bude mít nachystaný tepláky, ale předpokládám, že za stálého deště nepůjdou. Pogumovaný kalhoty dávám na sáňkování, teď ve skoro 20 stupních se ti v tom dítě totálně zapari. I kdyby ven šli, tak jen půjdou na procházku, v mokru je válet nenechají, tepláky stačí. Pláštěnku máme stále ve skříňce, mokrou tam samozřejmě neslozi, nechají ji povesenou. A ne, učitelky neprevlecou, převleče se dítě samo, učitelka jen dopomuze, když bude třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
8.9.24 22:07

Ve školce má pláštěnku a gumáky. Na podzim nosí softshellovou bundu a kalhoty. Pokud ráno prší a nejede do školky autem, jde v tom plus nepromokavé boty (buď goretex nebo gumáky). V šatně se převléká do tepláků, na procházku má nachystané oblečení v k tomu určené přihrádce-dá si tedy softshellové kalhoty, bundu, softshellovou kšiltovku (záleží i na teplotě venku) a na to pláštěnku. Pogumované kalhoty nikdy nenosil, přijde mi to jako hrozný „igelit“.

Nové kalhoty mu beru podle toho, kam jdeme ze školky (hřiště/rovnou domů/kroužek/na pochůzky/knihovna apod.). Pláštenky i hodně mokré softy u nás učitelky věší.

Edit: Než jsem dopsala, je tu další komentář. Tak mě napadá-každá školka to má jinak. U nás chodí ven i v dešti a ano, vrací se i zráchaní. V teplákách by syn takovou vycházku nedal.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.9.24 22:18

@Midaku Děkuju.
Syn chodí teprve týden a celkově je v převlékání neohrabaný, i když se to s ním snažím trénovat. Když je vyvíjen tlak, sekne se a musím ho obléct celého sama. Ale chápu, že ve školce bude jiná motivace.
@Ounou Děkuju.
Přiznám se, že přesně nevím. Za deště na procházky určitě nechodí, ale možná chodí na zahradu.

• Citovat
  • Upravit
76001
8.9.24 22:42
@Anonymní píše: Více

je to právě naopak, za deště si děti dají pláštěnky a jsou na procházku po chodníku,
při pěkném počasí se chodí na zahradu,
za deště by přece na zahradě byly jako prasátka od bláta :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
8.9.24 22:51

@stinga u nás chodí na zahradu za každého počasí. Jsou pak přesně jak píšeš, jako prasata. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76001
8.9.24 22:53
@Alushka.S píše: Více

aha, to je pitomé, já vůbec, jak tu čtu diskuse o školkách, tak ta naše školka byla zlatá a učitelky skvělé, ani jsem si toho nijak nevážila, přišlo mi to samozřejmé,
ale asi není :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
8.9.24 23:18

Taky řeším poprvé. Zítra dám tepláky, botasky (má sice holínky, ale vyteplené, to ještě budu muset dořešit a koupit i normální asi), tričko, mikinu a pláštěnku. Tu mu moje mamka koupila asi už před rokem a půl a ještě ji na sobě neměl. Když prší tak ven moc nechodíme nebo s kočárkem, ale teď už se nedá nic dělat když už je školkáček :andel:
A existují i nějaké nepromokavé kalhoty, které zároveň nejsou úplně teplé? :oops:
Já jsem to fakt ještě nikdy neřešila, stejně jako ty holínky :oops:
Naše školka zahradu nemá, chodí ven na veřejná hřiště takže to předpokládám, že v dešti nepůjdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9269
9.9.24 06:21

@Marieke Lidl měl vždy 2 varianty pogumovaných kalhot. Jedny vevnitř s flísem a pak druhé jen takový pogumovaný šusťák. Mají kšandy.
Oboje jsou fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9269
9.9.24 06:23

Syn má ve školce gumovky i pláštěnku. Má to v šatně celoročně. Kalhoty podle teploty, ty dávám každý den jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
9.9.24 06:27

Kupovala jsem pogumovaný set z Lidlu. Holiny měly děti trvale ve školce. Tady chodí ven i v dešti.

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
9.9.24 06:28

@stinga školka, kam chodil nejmladší, je taky ve slejváku vyhnala na zahradu, na procházky skoro nechodili.

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
9.9.24 06:30

@Marieke Lidl má právě dvě varianty, se zateplením, ty jsem dávala na zimu a bez něj.

• Citovat
  • Upravit
6381
9.9.24 06:53

Já jsem dneska dala do školky dva druhy gumových kalhot. Jeden je hodně tenký šusťák jako větrovka z decathlonu, ale jsou hrozně uzoučký. A druhý gumový kalhoty bez vyteplení z Lindexu, ty maj kšandY a jsou širší. Tak ať di zvolí, co chce. Ve školce má holinky a nepromokavou tenkou bundu Regatta.
U nás se chodí ven i ve slejváku a jsem za to ráda. Taky chodíme i v totálním dešti na hřiště, a je to super.
Navíc dítě dneska super šťastný, že končí tropy. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.24 08:58
@Velryba černá píše: Více

Tak je to právě i u nás. Na procházky tolik nechodí, spíš jsou na zahradě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML