Kam s autistickým synem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.9.24 13:13

Kam s autistickým synem?

Maminky pomoooc. Žijeme na Praze 6, nicméně malého mi nevzali nikam do školky. Je mu 3,5 a jsem na něho sama. Příspěvek na péči mám 16100 Kč, ale to se nedá přece zvládnout. V Praze nemám bohužel trvalák a ani to není možné aktuálně (i proto je problém asi se školkou). Mám velice flexibilní práci, ale nemohu si dovolit jesle protože to by celý výdělek šel snad rovnou na to, při těch cenách. Nevím vůbec co mám dělat, jal to celé vyřešit, potřebuji někam do práce ale do školky až od dalšího roku. Co mám ale dělat celý ten rok? Jsem z toho na prášky.. za 16 tisíc doma byt opravdu nemůžu a na pripsevek na bydlení nemám nárok, kvůli dluhu na městu za popelnice, na které mi nezbylo peníze.. je to ostuda a je mě z toho na prd :( Co byste dělaly? Máte popř zkušenosti kam by se dal malý umístit? On je mezi dětmi zvyklý, chodil 2 roky do jeslí, kde ho měli moc rádi, jen je celodenně na plenkách a nemluví.. Už nevím kam dál.. Ve staré skupince být nemůže.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
5889
5.9.24 13:17

Zkusila bych toto a pokud by neměli místo, zeptala bych se jich, zda nemají jiný tip.
https://www.dcpaprsek.org/…i-stacionar/
Stacionářem to řešila i jedna známá, jen v jiné části republiky.

• načítám...
30385
5.9.24 13:23
@Anonymní píše: Více

Tříletý syn chodí dva roky do jeslí. Je opravdu autista? Já sice chápu, že to asi nemáš lehký, ale zvaž, jestli bys mimo Prahu nenašla lepší práci a měla čas se věnovat synovi. Víc, než dětskou skupinu, potřebuje tvou péči.

• načítám...
26747
5.9.24 13:31

Detska skupina v Praze a okolí seženeš 4000-12000 za full docházku, v Praze snad 20000 vydělas i s brigadama a částečným, něco dává otec. Máš 36 tisíc, možná 40tisic, 20 nájem, 10 školka, 10 jídlo a zbytek… prostě se trochu posnazit :think:

• načítám...
Anonymní
5.9.24 13:32

@hanka.br. mně taky přijde, že se autismus stanovuje mnohem později, než že na něj bude mít takto vysoké příspěvky ve 3letech :roll:

• Upravit
5910
5.9.24 13:42

Já teda nevím, ale třeba v Brně jsou min.4 -5 zařízení ať speciální školka nebo centrum kam může takové dítě chodit. Takze jsem si mohla vybrat kam dceru dám. Veškeré informace jsem získala od psycholožky nebo jiných lékařů ke kterým s dcerou chodím. Takže se mi nechce věřit že by v Praze nebylo vůbec nic. A hlavně ten příspěvek na péči máš investovat do dítěte a máš ho ještě luxusní, dcera má jen 2 stupeň. Mě třeba pediatrička píše pleny na pojišťovnu, mám nárok na 150 plen měsíčně, mám poukaz napsaný vždy na 3 měsíce, tak vyfasuji 15 balíčků to je 450 ks na 3 měsíce. Což mi dost pomáhá. A doplácím asi 8 korun za balík. Musíš hledat speciální školky kde jsou na tyhle děti připraveni. Malá teď do jedné školky začala zatím chodit na 2- 3 hodiny a je moc spokojená. A platím pouze jídlo.

• načítám...
Neveee
5.9.24 13:52
  • Upravit
Anonymní
5.9.24 13:56

A to jste prosím vzala kde? Je mu 3,5 :) je to velmi zřejmé, že ma autismus se snížením intelektem. Nebo kolik si myslíte, že bych měla mit na dítě, co neumí mluvit, nerozezná cizí a blízké osoby (jde s kýmkoli kamkoli), neumí se sám najist, je na plenkách.. To vám přijde hodně, 16 tisíc? Mohu být ráda, že je po fyzické stránce v pořádku a umí chodit.

• Upravit
Anonymní
5.9.24 14:01
@Fiveone píše: Více

Tak tam jsem taky psala a volala a telefon mi nezvedli a na email se neráčili ani odpovědět…

• Upravit
28609
5.9.24 14:05

Já mám taky dítě se stanovenou diagnozou DA ve třech letech :nevim:

• načítám...
4327
5.9.24 14:10
@mamule42 píše: Více

to je ale zajimavy napad…

zakladatelko, ja vim ze se mi to snadno pise, ale nezvazis do budoucna trebas prestehovani? ona ta Praha je proste strasne draha, nekde jinde by tech 16 tis bylo snesitelnejsich?

• načítám...
Anonymní
5.9.24 14:11

Jen vím, že kamarádka s oběma dětmi postupně čekala na všechny poradny a vyšetření několik let…v dnešní době neumí mluvit spousta tříletých dětí, to by mohl o příspěvky na péči žádat každý…a ty dva roky byl v normálních jeslích? Asi se bude muset zapojit otec, pokud je známý, tak má vyživovací povinnost :mavam:

• Upravit
28609
5.9.24 14:17

Diagnozu stanovuje klinický psycholog, popř psychiatr, ne neurolog, foniatr nebo logoped. Takže pokud jde hned na vyšetření k psychologovi, tak to celkem dobře stíhá.

• načítám...
8629
5.9.24 14:18

V Praze je jiste víc speciálních školek, stacionář… máš obvolany všechny? I za cenu dojíždění… Že ho nevzali do školky přece musíš vědět od května, teď se bude jakékoliv místo shánět hůř… znovu všechno obvolej, třeba někdo nenastoupil. Nebo neumíš něco, co lze dělat z domu? Co alimenty, brigady v dobe, kdy je sítě s otcem…

• načítám...
28609
5.9.24 14:23
@Midaku píše: Více

Mám dva roky starou zkušenost, že specky byly beznadějně plné a třeba v naší je 7 dětí, letos brali 3 nové, dávají přednost starším dětem. Když jsem obvolávala MŠ, bez TP se sice dostaneš, ale jak slyší o podpůrném opatření, dost často couvají. Osobní zkušenost.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML

• (4.9) + 41 recenzí

Dudlík Space 0–6m