Dcera chodí za jinými maminkami

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
31.8.24 21:01

Dcera chodí za jinými maminkami

Ahoj maminky, jdu se poradit. Mám dcerku 3,5 a malého klučíka 5m a trápí mě jedna věc. Dcerka poslední dobou, kde jsme spolu (na koupališti, festivalu atd…) vyhledává jiné cizí ženy/maminky a snaží se o jejich pozornost. Když se jí ptám, proč to dělá, tak říká, že ta paní je hodná. Když se jí zeptám, jestli já hodná nejsem, tak řekne, že jo, ale že ta paní taky. Myslíte, že to může být miminkem, které má teď hodně pozornosti..? Vždycky mě to hodne mrzí, cítím se jako zlá maminka. Dělá to i když malý spí a já se jí chci zrovna věnovat. Vyhledá cizí maminku a předvádí jí, jak napr umí plavat a tak…se mnou nic dělat nechce… :,( co dělám špatně?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6381
31.8.24 21:07

Já myslím, že je jen společenská a zjistila jak funguje komunikace. Nejspíš je v tom úspěšná, tak ji to baví a pokračuje v tom.
Není to nic proti tobě. Za pár týdnu ji to třeba přejde, a dá přednost jinýmu zájmu/aktivitě.
Syn si taky prošel kolem 3-4 roku tím, že ho bavilo mávat na řidiče sutobusu a byl rád, když mu zamávali/zablikali. Stejně tak jako policajti/sanitka. Pak jeden čas hlasitě zdravil všechny kolem a měl radost, když na něj někdo reagoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7713
31.8.24 21:13

Kdyby žárlila, chovala by se jinak. Já bych ji naopak „dopřála“ společnost i jiných lidí, aby na tobě nebyla závislá. Ale nepolevuj ve věnování pozornosti i jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
31.8.24 21:18

Spíš potřebuje víc pozornosti, než jen tvou, už jsi „okoukaná“. Jde do školky? Bývá u babičky nebo máte nějakou tetu, kámošku..? To bylo ideální. Přece jen oslovovat cizí lidi nemusí být úplně vhodné. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.24 21:23

@prejeta_zaba ona právě je zvyklá na mnoho dalších lidí. U mojí mamky bývala přes noc už od 1,5 roku, když jsem rodila nebo měla angínu, byla tam týden a absolutně bez problému. To samý partnerovi rodiče, berou si jí třeba na víkend. Do školky jsem jí dala už ve 2,5 letech na dopoledne, aby měla kontakt se stejně starými dětmi (nemám kamarádky s dětmi), taky bez problému… je mi nepříjemný, když někde „opruzuje“ cizí lidi a já jsem vedle ní vzduch… :( :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5944
31.8.24 21:29
@Anonymní píše: Více

Hlavně jí nic nevyčítej a citově nevydírej. Ptát se, jestli ty nejsi hodná, je děs. To je citové vydírání. Copak je to dítě tvůj partner? Ty máš rozumět jí, ne ona tobě a sytit tvé potřeby. Přestaň být vztahovačná a pochval jí, jak je šikovná, že hezky mluví nebo tak něco. Zlepší to váš vztah. Útočit na ní, že tě nemá dostatečně ráda, to vztah moc neposílí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
31.8.24 21:31

Takze spíš než aby žárlila ona na sourozence, že se jí málo věnuješ, žárlíš ty, že věnuje pozornost jiným lidem, než tobě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.24 21:37

@Kipa22 já na ní ale neútočím, jen jsem se jí zeptala

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.24 21:40

@Dahlia0409 než žárlím se spíš bojím, že dělám něco špatně, že v mojí přítomnosti jde za jinou maminkou a chce s ní trávit čas. Proto se ptám, jestli je to standardní chování nebo je něco špatně. Toť vše. Ale že mě to trochu mrzí, to nepopírám, ale nic jí nevyčítám

• Citovat
  • Upravit
16186
31.8.24 21:42

Tak podle každého je takové či makové chování různé. Podle někoho normál i, podle jiného špatné :nevim: Pokud je jinak s tebou a problém nemá, chce se prostě jen družit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
31.8.24 21:55

Moje prostřední dítě je v tomto velice podobné..prostě extrémně společenské. Do školky chodí už dva roky. A kdykoliv se v okolí objeví někdo zajímavý, tak se k němu prostě přisaje. :nevim: Je jen na mě abych to korigovala tak, aby to dotyčnému nevadilo… Když toho je moc, jdeme prostě bez debat pryč.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
31.8.24 22:03

Já jsem ta druhá maminka :lol:
Kdekoliv jsem, z nějakého důvodu přitáhnu pozornost dítěte jako je to Tvé :lol: i když se mi to třeba vůbec nehodí, příklad v bazéně (ne brouzdališti) s ročním dítětem, kde fakt nemám kapacitu ještě na další cizí dítě :lol:
Z mé zkušenosti se to děje poměrne často, že se děti předvádí před někým cizích a „očekávají“ pochvalu. Tebe po 105 neohromí, že umí kotrmelec, ale cizí maminka dítě, i jen ze slušnosti, pochválí a řekne mu, to pěkně umíš, máš hezké šatičky, autíčko bla bla bla.. Takže já v tom neshledávám nic nestandardního, považuji to za běžné a rozhodně to neznamená, že jsi špatné máma.
Jen z mého pohledu je dobré sondovat, jestli je s tím ta cizí maminka v pohodě. Pokud jí to neotěžuje, nechala bych jí družit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
31.8.24 22:39

To bude hlavně povahou a věkem. Některé děti tak od těch tří let výš se už prostě jen nechtějí držet máminy sukně a potřebují kontakt i s jinými lidmi. Za mnou taky takhle občas chodí děti a něco mi ukazují, vyprávějí… Nemyslím, že to má něco společného s tím, jestli je jejich vlastní máma hodná. Nebuď zbytečně vztahovačná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
31.8.24 23:11
@Asfi píše: Více

Joo, já ty cizi děti taky (bohužel) přitahuju. Úplně odvařená z toho nejsem, ale co člověk nadělá, že. Pochválím a mizím. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9016
1.9.24 06:24

I já jsem magnet na cizí děti. Na mě se se zájmem zubí i prťata, co jedou posazená v košíku někde v marketu..
A lepí se na mě cizí děti na bazénu a pod. Prostě se chtějí předvést. Už tu někdo psal, že jsou to malý extroverti a ty potřebuji publikum..a rozhodně to není věcí dnešní doby. Předvádivé děti byly vždycky. Prostě hledají způsob, jak zaujmout někoho, kdo jim padl do oka..
Jedinou takto jako velké, sbalí svého partnera. Za mě je to úplně přirozené. Já mám dítě introverta a druhé extroverta. Stojí za to sledovat ten rozdíl… :mrgreen: nepůjdu do detailů, abych zde neplevelila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí