Kam s autistickým synem?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
3712
5.9.24 14:24

Zavolej znovu do skolek, kde ho nevzali, třeba nějaké dítko, které je prijate, se neadaptuje a uvolní místo. Zkus i školky, do kterých jste se nehlasili. Pak bych třeba zkusila FB a hledala třeba paní na hlidani, ideálně se zdravotnickym vzdelanim, třeba pani už v důchodu, která by mela zajem klucika pohlidat a ty bys mohla na brigadu..

• načítám...
Anonymní
5.9.24 14:40
@Anonymní píše: Více

Měla jsem na syna taky 3.stupeň od jeho 3 let. Na tom nevidím nic zvláštního.

• Upravit
Neveee
5.9.24 14:48
@Midaku píše: Více

Otce bohužel nemáme. Nemám už ani nikoho z rodiny. Alimenty žádné nepobírám, čekáme jestli zavřou prave za alimenty. Do školky ho vzali ale za Prahou, tam nenastoupil protože jsme přišli o bydlení a naskytlo se nám na Praze 6, takže teď hledám něco jiného. Zkusím ještě a uvidim. Jsem z toho vyrizena ze všeho, přijde mi ať udělám cokoli je to špatně..

• Upravit
26747
5.9.24 15:01

Zakladatelky příběh…no to jsou starosti :potlesk:
https://www.emimino.cz/…o-ex-495375/

• načítám...
30408
5.9.24 15:09
@Neveee píše: Více

Nepřekvapuje mě úroveň tvé reakce na můj komentář a ani mi nějak není líto tebe. Tvého syna ano. Prostě chlapeček s nezdravým rodinným zázemím, kde se střídají tatínci a maminka má v hlavě spíš je, než syna, od roka v jeslích - jako nelze čekat, že bude dobře prospívat. A takhle tvrdě reaguju jen proto, že když už se ti chce zvracet, ať máš taky důvod.

• načítám...
9292
5.9.24 15:11
@Bubla Bůčková píše: Více

Toho chlapečka je mi strašně líto. Co ho čeká :oops:

• načítám...
8742
5.9.24 15:16

@Margery mám velmi podobnou zkušenost, ale za zeptani nic nedá. Když bude sedět a lamentovat, že nemá školku, tak ona jí sama do klína nespadne. Musí být aktivní. Volat, psát, otravovat, speciální, klasické, dětské skupiny, stacionář… ten TP je problém, to bych se snažila zařídit, ale ani tak nebude snadný najít školku takhle na začátku září… to je skoro nereálný.

• načítám...
kocourGarfield
5.9.24 15:18

Zkus si zařídit to TB bez toho je to dle mého v Praze ve školkách prostě na prd. Mě dítě mimo TB bylo 30.pod čarou a smůla nazdar.

• Upravit
kocourGarfield
5.9.24 15:19

@Midaku Dětská skupina dítě s PAS, jaké uvádí zakladatelka nedá. Nemají na to vzdělání a ani čas.

• Upravit
8742
5.9.24 15:25

@kocourGarfield ona o tom dítěti nic mom nenapsala… pleny, nemluvi.. To spousta dětí třeba okolo 2 let a ty v dětských skupinách bývají. A MR se v tomto věku může projevovat různě. To dítě může být chováním jako mladší a jinak nemít problém… 2 roky byl v jeslich, takže adaptovatelny je. Zkusit to prostě může. Pokud ho někam potřebuje fakt akutně dát, zkusit musí všechno.

• načítám...
28843
5.9.24 15:44
@Midaku píše: Více

No to jo. Já obvolávala půl Prahy, nakonec dceru umístili do školky první volby. A to sice TP měla, ale byly tam jiné překážky…

• načítám...
5921
5.9.24 15:54
@kocourGarfield píše: Více

Já spíš nechápu zakladatelku, napsala jsem ji k tomu komentář nereagovala. Dítě s autismem a s jinými problémy do normální školky nevezmou.Na dobře míněné rady nereaguje. Já to pochopila že mi ji do normální nevezmou a sehnala specialní školku která tyhle děti má naprosto bez problému a ještě jsem si mohla vybírat. Chyba nebude jen že nemůže sehnat školku, chyba je i v zakladatelce.

• načítám...
28843
5.9.24 16:03
@mamule42 píše: Více

Děti s lehčí PAS se běžně integrují i do běžné školky s AP :roll: záleží na tom, co dítě zvládá a co ne. A neřekla bych, že by bylo tolik volného místa ve speckách, aby si rodič mohl vybírat, na Praze 6 jsou dvě speciální školky, každá přijímá ročně 2-3 děti, ty ještě musí mít doporučení z SPC…

• načítám...
kocourGarfield
5.9.24 16:51

@Midaku no pokud ve 3,5 letech má 16000 příspěvek, tak to těžká pohoda nebude. To bych řekla že je 3? No a 3,5 lété dítě je proste pohybově jinde než 2 leté. Mně poměrně vysokého syna s afektivnimu záchvaty, atd… ve 3.5 letech už dalo víc práce někam odnést ( v té do během měl 17 kg ), atd…. Jinak asi ano. Víc o dítěti nevim

• Upravit
8742
5.9.24 16:56

@kocourGarfield tak nemluví, nerozumí, nezvlada hygienu, orientaci, poteebuje dopomoc tady i tam… splňuje spoustu bodů, proto asi ten vysoký stupeň. Nicméně to nemusí znamenat, že je agresivní, že zdrha, kdykoliv je bez dozoru, že zvrací, když se ho pokusím nakrmit, že me kousne, když se ho pokusím prebalit…to je dítě od dítěte. Ano, většina institucí takove dítě stejně nebude chtít, ale jal jsem už psala, kdo nic nezkusi, nic nezíská…

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML

• (4.9) + 41 recenzí

Dudlík Space 0–6m