Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dobrý den, syn je v 1. třídě a od příštího týdne budou chodit bruslit. Nevím, zda mu dávat oteplovačky a zimní bundu, aby mu v tom zase nebylo horko nebo jen softshellové kalhoty a bundu. Syn ještě bruslit neumí, tak bude asi hodně padat. Poradíte prosím, co jste dávali?
Děkuji.
@terka85 píše:
Dobrý den, syn je v 1. třídě a od příštího týdne budou chodit bruslit. Nevím, zda mu dávat oteplovačky a zimní bundu, aby mu v tom zase nebylo horko nebo jen softshellové kalhoty a bundu. Syn ještě bruslit neumí, tak bude asi hodně padat. Poradíte prosím, co jste dávali?
Děkuji.
Soft.
Zalezi kam konkrétně budou chodit, u nás jsou třeba dva stadiony, na jednom je kolem nuly, fakt kosa, tam sme nosili normálně zimní oblečení, teplé rukavice, na druhém bývá až kolem 15 stupňů, tam sem jezdila v leginach a mikine, v zimní bundě by se člověk upek.
Dávám sofshellky, zimní bundu. Dcera si je natahuje na legínky.
Hlavně teplý ponožky a lyžařský nepromokavý rukavice. Oni mají takový židličky na začátek, tak zas tolik padat nebude ![]()
Oteplovaky mu dej až půjde v mrazu na rybník. Na zimak stačí softshelky.
Děti chodily loni a nosily legíny + nezateplené softky a zimní bundu (sportovní, co mají na lyže, ne nějakou extra vyteplenou péřovku). Plus určitě rukavice a čepici
@terka85 píše:
Děkuji.
Dávala jsem oteplováky bez punčocháčů. A lyzařskou bundu ze sportu. Není v ní jak medvěd. Nebo přechodovou bundu. Helmu. Nikdy si na vedro nestěžoval, ale on je hubeňour a je celkem fyzicky zdatný. Já loni bruslila s ním a dalo mi to hodně práce si vzpomenout
Měla jsem na sobě funkční kalhoty a přechodovou bundu a bylo mi teplo.
Oteplovaky! Bude padat, tak at ho to neboli. K tomu jenom fleesku, pekne se zapoti. Cepici pod helmu ne. A poradny rukavice, nepromokave…
„Zidlicky“ nemaji vsude. Uci je ze zacatku i padat a valet se po lede.
Snad ma alespon dobre brusle, at to neni zbytecny kurz.
Chodila jsem s detmi jako doprovod a co meli nekteri spoluzaci, to bylo vyslovene tyrani deti. Kolik krat si ani instruktori nevedeli rady, jak udrzet brusle zapnute na noze..
Jéé, pamatuju loňskou diskuzi, kde se tohle téma zvrhlo do šílené hádky o skleníkových dětech
Nic, to je fuk.
Pokud bude hodně padat, dala bych klidně kalhoty na lyže, ale k tomu jen tenkou bundu nebo případně jen mikču. Jinak s dětmi bruslíme na stadionu v softshellu, já dokonce jen v kalhotech na běžky (takové termo legíny) ![]()
@Zvonielka píše:
Oteplovaky! Bude padat, tak at ho to neboli. K tomu jenom fleesku, pekne se zapoti. Cepici pod helmu ne. A poradny rukavice, nepromokave…
„Zidlicky“ nemaji vsude. Uci je ze zacatku i padat a valet se po lede.
Snad ma alespon dobre brusle, at to neni zbytecny kurz.
Chodila jsem s detmi jako doprovod a co meli nekteri spoluzaci, to bylo vyslovene tyrani deti. Kolik krat si ani instruktori nevedeli rady, jak udrzet brusle zapnute na noze..
My máme klasické sněrovací. A pred kurzem psali, že rifle opravdu nejsou vhodné oblečení. Někteří rodičové mají nápady ![]()
@unuděná píše:
Jéé, pamatuju loňskou diskuzi, kde se tohle téma zvrhlo do šílené hádky o skleníkových dětechNic, to je fuk.
Pokud bude hodně padat, dala bych klidně kalhoty na lyže, ale k tomu jen tenkou bundu nebo případně jen mikču. Jinak s dětmi bruslíme na stadionu v softshellu, já dokonce jen v kalhotech na běžky (takové termo legíny)
Já mám klasické turistické Kinley a slabší bundu. Když jsem bruslila jako dítě, snesla jsem svetr od babičky. Dneska bych v tom chcípla.
Soft, něco teplé ale tenké… třeba jen rolák a tenkou bundu, určitě příliš nenavlekat nebude se v tom moct hýbat
Naše děti tedy na 1. stupni zateplený kalhoty a punčocháče měly.. Bundu jen slabší a lyžařský rukavice. Nejmladší byl vloni v 5.třídě a i když bruslit umí dobře, tak se vic válel po zemi než bruslil.
Příspěvek upraven 04.11.22 v 17:44
A rukavice tlusté lyžařské. Už kvůli bezpečnosti, alespoň takový mám z těch ostrých bruslí pocit.