Oblečení pro miminko z druhé ruky – vyprané s aviváží

Anonymní
28.10.25 12:13

Oblečení pro miminko z druhé ruky

Dobrý den, koupila jsem si na vinted balík oblečení pro miminka, ale nenapadlo se mě zeptat v čem to paní prala. Oblečení přišlo, ale vzhledem k tomu, že já peru netoxicky a bez parfému, tak jsem citlivá na parfémy a oblečení silně zapáchá parfémem. Bohužel ani po pátém vyprání to nepustilo a to jsem měla namočené i přes noc v octové vodě + pak jsem zkoušela vodu se sodou…

Samozřejmě to není tak intenzivní jak předtím, ale stále to cítím. Moje otázka zní jestli to nemůže ublížit miminku??? Věci pro miminka se mají přece ptát v neparfemovaném gelu….

Příspěvek upraven 16.01.26 v 19:16

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6626
28.10.25 12:18

Jak by to dítěti ublížilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
28.10.25 12:21

Pro miminko je bezpečnější mít věci prané úplně bez parfémů. Parfémy můžou dráždit pokožku nebo dýchací cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
28.10.25 12:26
@Janli píše: Více

Vyrazka, dychaci obtize, opruzeniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14600
28.10.25 12:26

🤦‍♀️ paní to prala asi v běžném pracím prasku jako drtivá vetsina běžného obyvatelstva :mrgreen: a představ si, že jsou mezi námi i takoví, co dokonce používají avivaz😱

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
28.10.25 12:27

Nepouzila Puellu? Ta je hrozne citit (mne to smrdi) a nejde pry poradne vyprat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
28.10.25 12:30
@Andul.weber píše: Více

Z pětkrát vypranýho prádla opravdu ne. Navíc veškeré přípravky na praní jsou testované a musí být zcela netoxické. Dítěti se opravdu nic nestane, normální prací prášky nejsou sarin…. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14600
28.10.25 12:31
@Andul.weber píše: Více

Vyrazku muže dite mít například i ze stravy matky, nebo z tvrdé vody, nebo z toho, že se mu zapoti faldiky, nebo z nedostatečného provetrani zadečku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
28.10.25 12:34

Zkus to ještě vyvětrat venku na šňůře. Dítě z toho může, ale taky nemusí mít kožní problémy, ale to dopředu neodhadneš. Zkus to ještě vyvětrat venku, nechat namočené v roztoku kyseliny citronové a uvidíš, jestli to pro tebe bude únosné. Ono i ve skříni to časem trochu vyvane. Ale chápu, já dostávám oblečení od švagrové, která pere v Euroně, a to nevyvane ani po pár letech. Příště budeš moudřejší a zeptáš se. Mám pocit, že to lidi před prodejem ještě pro jistotu vyperou s velkou dávkou aviváže, aby to echt vonělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
28.10.25 12:36
@Semtex píše: Více

A představ si, že jsou i tací normální lidé, kteří nepoužívají žádné voňavé přípravky a nepotřebují kvůli tomu dehonestovat podobnými komentáři ty, co to dělají jinak. Zkus to taky, je to super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4089
28.10.25 12:37
@Anonymní píše: Více

A tys to prala nebo dala jenom na machani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
28.10.25 12:45

Já si myslím, že to přála s kuličkami od Lenoru. Sestřenice v tom pere taky a hodně dlouho trvá než se to opere. Skříň mi z toho voní měsíce. Třeba takové zimní bundy se půl roku nepoužívají. Takovou vůní já nedokážu vykouzlit.

Zkusila bych to oblečení nechat venku na mraze. Pokud je to pro novorozence. Mráz je přírodní nezinfekce. Třeba to vyčpí. Vyprat v čisté vodě bez ničeho a přežehlit!?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2384
28.10.25 13:02

Zkus to prodat dal..pokud ti je proti srsti do toho mimco oblekat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15219
28.10.25 13:02
@Anonymní píše: Více

Kdyz uz jsi to tolikrát vyprala, tak se miminku jiste nic nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14600
28.10.25 13:03
@ProfZav píše: Více

Já jsem psala, že používám vůně na prádlo nebo extrémně voňavé prostředky? Můžeš si klidně dohledat, ze jsem psala v debatách o prani, ze mi to není prijemne a vyhýbám se tomu, používám obyc prasek, který nijak extra nevoní. Jen nechapu, že je tím, ze nekdo rad voňavé prádlo, někdo tak strasne pohorsen či zneklidněn, nebo oboje dohromady, že má nutkání to porad dokola namáčet a opírat, a to mi přijde vtipné a divne zároveň :lol: není to už psychická nemoc? A seda si zakladatelka někdy do auta na sedačky? Ty taky nikdo neopral pětkrát v octu, a přesto se jich dotýká a taky všech těch impregnaci a chemických látek, zmekcovadel a podobne, které to obsahuje :lol: ale pardon, třeba na tom má a i na volantu povlak z bio lnu soukaneho za úsvitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek