Oblečení - prodat, nebo charita?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Pěkné věci jsem prodala a ty horší, kde byly žmolíky a tak jsem dala na charitu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak něco dej na charitu, a to co má větší hodnotu a můžeš za to mít nějakou kačku prodej
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dala bych to na charitu.
Dělám to pravidelně už několik let - jednak by se mi nechtělo s tím fotit, balit to, nevěděla bych, jakou nasadit cenu… A jednak proto, že sestřenka pod záštitou místní charity začala před lety pracovat, tudíž mne o pravidelném sběru informuje a já si alespoň uklidím.
(V sobotu jsem jí předávala tašku a vyloženě se vnucovala, jestli nechystá charita sbírku
- tak si to nechala, že na konci října bude sbírka.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem pěkné věci nafotila, co byly hodně nošené, jsem rovnou vyřadila a co se neprodalo, tak šlo taky na charitu aby mi to nepřekáželo.
- Citovat
- Upravit
Přesně, větší kousky a takové ty jakože lepší bych zkusila prodat (já třeba z oblečení nikdy neprodala skoro nic
), horší kousky bych rovnou sbalila a šoupla na charitu (my máme nedaleko konťák od charity, tak ty věci cpu tam a nejsem naštěstí vázaná na to, že je zrovna někde sbírka a můžu si to v klidu rozmyslet a případně i ověřit, že to nikdo nechce
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud nemáte peněz na rozhazování, tak zkus určitě prodat a za utržené penízky můžeš zase prckovi nebo sobě koupit něco jinýho. Dneska se hodí fakt každá kačka..Taky jsem do nedávna žila v naivní představě, že chudáčci dětičky z okolních charit nemají co nosit, ale pak jsem slyšela, že pokud to neni aspoň Adidas nebo nějaká značka, tak to stejně nechtěji a ofrňuji nad tim nos, tak jsem změnila nazor. I když se třeba ty věci vozi i tam, kde jsou za ně lidi vděčni, nevim..Ale těžko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gladys Už jsem taky slyšela o tom, že lidi pak nalézají sve věci, hozene do kontejneru na oblečeni, v mistnich sekačich.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dneska jsem odvezla spoustu věcí včetně starého kočárku do azylového domu. asi by se to dalo prodat, ale třeba u toho kočárku mě rozčilovalo, že furt psalo hafo lidí o další fotky a bombardovali mě spoustou otázek jako u kočáru na 500 mi přijde trochu na palici řešit jestli jestli tam chybí patentka…
tak jsem to odvezla maminám do azyláku a ty byly nadšené ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@paola white píše:
Dneska jsem odvezla spoustu věcí včetně starého kočárku do azylového domu. asi by se to dalo prodat, ale třeba u toho kočárku mě rozčilovalo, že furt psalo hafo lidí o další fotky a bombardovali mě spoustou otázek jako u kočáru na 500 mi přijde trochu na palici řešit jestli jestli tam chybí patentka…tak jsem to odvezla maminám do azyláku a ty byly nadšené
taky se tam chystám, myslím že budou rády, spousta jich uteklo s holou zadnicí
a dávám tedy věci jen co bych nosila sama, nebo děti, humus hadry dávám k popelnicím, a vždycky zmizí. Zabalím, napíšu pohlaví, věk a během chvilky je to pryč.
- Citovat
- Upravit
Dávám věci na charitu, je spousta lidí, kteří se ocitli (ne jen vlastní vinou ) bez střechy nad hlavou ( požáry, povodně,.. ) ale taky už jsem něco prodala tím stylem, že se kamarád zmínil kamarádce, která byla v očekávání.. to si myslím, že je nejlepší způsob prodeje.
Fotit a dávat to na různé bazárky a td., to se mi taky nechce. Já sama nenakupuju v bazarech ani na internetových, ale odkoupila jsem si téměř celou výbavičku od kamarádky a hodně jsem tím ušetřila. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@K.Black
jj taky to tak dělám. ony to fakt potřebují a abych balík věcí prodala za stovku. balila to, táhla se s tím na poštu a ve finále pak řešila maily jestli mikina má někde flíček na to nemám nervy!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@paola white píše:
@K.Black
jj taky to tak dělám. ony to fakt potřebují a abych balík věcí prodala za stovku. balila to, táhla se s tím na poštu a ve finále pak řešila maily jestli mikina má někde flíček na to nemám nervy!
taky tak, mě to nevytrhne a jim pomůže. dražší kočárek jsem ale prodala ![]()
- Citovat
- Upravit
@paola white píše:
@K.Black
a těch telefonátů dlouho po té, co už je prodáno… „Máte ještě ty šatičky, co jste inzerovala před půl rokem???“
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MaJa 81 píše:
a těch telefonátů dlouho po té, co už je prodáno… „Máte ještě ty šatičky, co jste inzerovala před půl rokem???“![]()
![]()
a i když jsou u inzerátu rozměry, tak je polovina lidí chce přeměřit
nebo se ptají na poštovné, i když je uvedeno atd ![]()
- Citovat
- Upravit
Holky, mám menší morální dilema.
Mám doma dvě oooobrovské krabice vyřazeného oblečení (dospělé i miminkovské). Chtěla jsem to rozprodat na bazárcích, už mám většinu vyfocenou. Dneska hlásili v rozhlase, že se zítra bude na úřadě sbírat staré oblečení na charitu.
A já teď nevím… prodat to, dělat se s tím a možná něco utržit. Nebo to odvézt, mít prázdnou komoru a udělat dobrý skutek?
Jenže já, když udělám takový dobrý skutek, tak to ve mě pak hlodá, že jsem mohla mít nějaký penízky. Nemáme teď zrovna peněz an rozhazování, tak jsem z toho celá špatná.
Co by jste udělaly vy?