Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, dcera nastupuje do školky a bohužel nemám v okolí nikoho se zkušenostmi.
Chci se zeptat, převlékáte děti po příchodu do školky? Nebo když malá půjde v leginach do školky, muže si je nechat na sobě a prevleknout se, až když půjdou ven? A boty necháváte nějaké stále ve školce? Určitě chci nechat ve školce věci do deště a náhradní čisté oblečení, které bude mít schované v kapsáři.
Moc Vám dekuji. ![]()
Děti chodí do školky v oblečení, ve kterém tam jsou. Na ven se nepřevlékají, jen si v dešti a chladu navlečou softshellky.
Kalhoty po příchodu do školky převlékám. Z domova chodí v teplákách/softshellkách, ve kterých pak chodí ven. Tričko nechávám. Boty ve školce žádné nenecháváme.
Když je teplo jen na legíny tak zůstává ve třídě v těch co přišla a na ven má další na převlečení. Když je pak už chladněji tak natáhne jen další tepláky/softshelky na legynky co má ve třídě.
Boty tam ma jen přezůvky a holínky.
@JancaS84 píše:
Když je teplo jen na legíny tak zůstává ve třídě v těch co přišla a na ven má další na převlečení. Když je pak už chladněji tak natáhne jen další tepláky/softshelky na legynky co má ve třídě.
Boty tam ma jen přezůvky a holínky.
U nas taky takto.
Děti jsem v létě nepřevlékala (měli jsme to do školky 200m), v zimně zůstávali v legínách, které měli pod softkama/oteplovačkma. V kapsáři měli pláštěnku a náhradní oblečení pro případ nehody. Jo a ještě holinky, které jsem ale v případě deště brala odpoledne / na víkend domů (jakože jsme neměli dvoje).
Když je sucho a teplo, jde v teplácích, ve kterých pak je ve školce. Později nosí podšité kalhoty nebo softshell a tepláky převléká ve školce. Na zahradu má oblečení v MŠ, boty na zahradu taky. Náhradní trička, tepláky, slipy, ponožky v šatně.
Do školky v čistém z domu a je v tom ve školce a v prihradce oblečení na ven. Když je venku už zima tak do školky v oblečení na ven. Jedná učitelka dokonce měla problém, že syn se neprevleka po příchodu do skolky, přitom byl v čistých teplakach a vezli jsme ho autem z domu
ale to byla jen jedna.
To myslím, ze záleží na školce. Dcera chodila do třídy v tom v čem prisla, ale ven se museli prevlekat. Měla náhradní oblečení a ve skolce jsme nechávali gumaky.
Skolka u prvniho prevlikat chtela - aby meli jedno obleceni na ven a jedno dovnitr, co jim zustane ciste. V chladnejsich obdobich jsem proste sundala vrchni vrstvu a zustal v leginach, jinak tam mel teplaky/kratasy a prevlikl se. U mladsiho (jina skolka) to nevyzaduji, ale ono stejne je velkou cast roku chladno minimalne rano, takze tu druhou vrstvu ma dost casto.
Nahradni boty ve skolce nemel ani jeden.
Gumáky jsem nechávala furt ve skříňce, kdyby pršelo. Jinak v botech, kterých se šlo do školky, tak v tom se šlo ven a odpoledne domů. Věci do třídy jsem jim nechávala v šatně. Dokud bylo teplo, že bylo na kraťasy, triko nebo legíny/tenké tepláky. Tak šli do třídy, jak se ráno přišlo. Prostě podle počasí, období. Jak bylo hnusně, tak se v šatně dalo jiné oblečení.
Neprevlikam, max v zimě. Když má něco teplého, v čem by se ve školce upekl. Ráno dojde už v oblečení co si nechává do třídy a má na převlečení akorat tepláky na zahradu, co si natáhne když jdou ven.
Ve školce, kde jsem pracovala, jsme po rodičích chtěli, aby oblečení, které mají do třídy měly děti pouze pro tento účel.
Stávalo se, že dítě třeba přišlo v jedněch kalhotách každý den, nemělo nic na převlečení ani do třídy ani na venkovní pobyt venku. Takže úplně vše v čem se dítě válelo pak nosilo do třídy.
Já jsem teda dostala sprda, když jsem malého nepřevlékla, i když máme školku 4 minuty chůze a dávala jsem pozor, ať se nikde neválí, prý je to proti předpisům a musí se vždy převléct a mít zvlášť oblečení dovnitř a na ven. A boty určitě bačkory, které tam zůstávají a potom jsem občas ještě nechávala holínky.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.