Oblečení ve školce

25
22.8.23 12:41

Oblečení ve školce

Dobrý den, dcera nastupuje do školky a bohužel nemám v okolí nikoho se zkušenostmi.

Chci se zeptat, převlékáte děti po příchodu do školky? Nebo když malá půjde v leginach do školky, muže si je nechat na sobě a prevleknout se, až když půjdou ven? A boty necháváte nějaké stále ve školce? Určitě chci nechat ve školce věci do deště a náhradní čisté oblečení, které bude mít schované v kapsáři.

Moc Vám dekuji. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
22.8.23 12:48

Děti chodí do školky v oblečení, ve kterém tam jsou. Na ven se nepřevlékají, jen si v dešti a chladu navlečou softshellky.

• Citovat
  • Upravit
1977
22.8.23 12:52

Kalhoty po příchodu do školky převlékám. Z domova chodí v teplákách/softshellkách, ve kterých pak chodí ven. Tričko nechávám. Boty ve školce žádné nenecháváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35727
22.8.23 12:54

Když je teplo jen na legíny tak zůstává ve třídě v těch co přišla a na ven má další na převlečení. Když je pak už chladněji tak natáhne jen další tepláky/softshelky na legynky co má ve třídě.
Boty tam ma jen přezůvky a holínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22447
22.8.23 12:59
@JancaS84 píše:
Když je teplo jen na legíny tak zůstává ve třídě v těch co přišla a na ven má další na převlečení. Když je pak už chladněji tak natáhne jen další tepláky/softshelky na legynky co má ve třídě.
Boty tam ma jen přezůvky a holínky.

U nas taky takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4863
22.8.23 13:05

Děti jsem v létě nepřevlékala (měli jsme to do školky 200m), v zimně zůstávali v legínách, které měli pod softkama/oteplovačkma. V kapsáři měli pláštěnku a náhradní oblečení pro případ nehody. Jo a ještě holinky, které jsem ale v případě deště brala odpoledne / na víkend domů (jakože jsme neměli dvoje).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32891
22.8.23 13:07

Když je sucho a teplo, jde v teplácích, ve kterých pak je ve školce. Později nosí podšité kalhoty nebo softshell a tepláky převléká ve školce. Na zahradu má oblečení v MŠ, boty na zahradu taky. Náhradní trička, tepláky, slipy, ponožky v šatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1397
22.8.23 13:07

Do školky v čistém z domu a je v tom ve školce a v prihradce oblečení na ven. Když je venku už zima tak do školky v oblečení na ven. Jedná učitelka dokonce měla problém, že syn se neprevleka po příchodu do skolky, přitom byl v čistých teplakach a vezli jsme ho autem z domu :zed: ale to byla jen jedna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13967
22.8.23 13:10

To myslím, ze záleží na školce. Dcera chodila do třídy v tom v čem prisla, ale ven se museli prevlekat. Měla náhradní oblečení a ve skolce jsme nechávali gumaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
22.8.23 13:16

Skolka u prvniho prevlikat chtela - aby meli jedno obleceni na ven a jedno dovnitr, co jim zustane ciste. V chladnejsich obdobich jsem proste sundala vrchni vrstvu a zustal v leginach, jinak tam mel teplaky/kratasy a prevlikl se. U mladsiho (jina skolka) to nevyzaduji, ale ono stejne je velkou cast roku chladno minimalne rano, takze tu druhou vrstvu ma dost casto.
Nahradni boty ve skolce nemel ani jeden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.8.23 13:20

Gumáky jsem nechávala furt ve skříňce, kdyby pršelo. Jinak v botech, kterých se šlo do školky, tak v tom se šlo ven a odpoledne domů. Věci do třídy jsem jim nechávala v šatně. Dokud bylo teplo, že bylo na kraťasy, triko nebo legíny/tenké tepláky. Tak šli do třídy, jak se ráno přišlo. Prostě podle počasí, období. Jak bylo hnusně, tak se v šatně dalo jiné oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
22.8.23 13:27

Neprevlikam, max v zimě. Když má něco teplého, v čem by se ve školce upekl. Ráno dojde už v oblečení co si nechává do třídy a má na převlečení akorat tepláky na zahradu, co si natáhne když jdou ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
22.8.23 13:33

Ve školce, kde jsem pracovala, jsme po rodičích chtěli, aby oblečení, které mají do třídy měly děti pouze pro tento účel.
Stávalo se, že dítě třeba přišlo v jedněch kalhotách každý den, nemělo nic na převlečení ani do třídy ani na venkovní pobyt venku. Takže úplně vše v čem se dítě válelo pak nosilo do třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
22.8.23 13:57

To je skolka od skolky, nekde chteji na ven jine obleceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
22.8.23 14:11

Já jsem teda dostala sprda, když jsem malého nepřevlékla, i když máme školku 4 minuty chůze a dávala jsem pozor, ať se nikde neválí, prý je to proti předpisům a musí se vždy převléct a mít zvlášť oblečení dovnitř a na ven. A boty určitě bačkory, které tam zůstávají a potom jsem občas ještě nechávala holínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin