Oblékání ve 4 měsících

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12.12.22 16:46

Oblékání 4 měsíce

Dobrý den, prosím jak teď v -2 oblékáte své děti do kočárku. Máme 7.5 kg teď prosinec. Manželka chce na malého banalit dlouhé bodycko, punčocháče, slabší kalhoty, ponožky, šálu slabší mikinu rukavičky potom celého do kombinézy a znova celého do fusaku a ten fusak zespodu deka a okolo znova deka. Plus čepice přes ouška. Mě se to zdát už přehnané, malý u toho samozřejmě řve protože se nemůže ani pohnout a z procházky je hned na začátku konec. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Pitaya1
12.12.22 16:55

Chudák dítě. Takhle nabaleneho jsem v prosinci nevozila ani novorozence. Tomu jsem davla dlouhý overal, slabší mikina, tepla kombinéza (v ní měl schované prsty), někdy čepička někdy jen kapuca z kombinezy. V kočárku ležel na dece a podle potřeby jsem ho zakrývá dekou nebo nanoznikem.
Tvoje manželka chodí ven oblečená jak? V kombinéze? :think: dítě má mít o rstbu víc než dospělý, ale vrstva je i ta deka.
Vždyť mu v to.hle ani nemůže sáhnout na zátylek, aby zjistila jestli mu je nebo není zima

• Citovat
  • Upravit
37124
12.12.22 17:01

Dávám body, punčocháče, přes ně legíny nebo tepláky, ponožky, mikinu, bundu a do fusaku (malá sedí, takže má fusak jen do pasu, kdyby měla tu mumii kde je dítě celé obalené, tak nedávám bundu) a čepici a rukavice. Kombinezu a fusak zároveň, to bych nedavala ani na horách, jen jedno z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
12.12.22 17:06

Ted kdyz je kolem -3 davam body a puncochy, pres to chlupaty overal, cepici, rukavice a fusak. Kdyz je nad 0, menim chlupaty overal za teplakovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
12.12.22 17:21

Dávala jsem dítě v domácím oblečení (tj. body a punčochy) do zimní kombinézy a pak do fusaku. Ale mám fusak, který je nahoře dost otevřený. Dítě nikdy nebylo zpocené, jen hezky teplé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
12.12.22 17:29

Punčochy, body, na to bavlněné triko nebo slabou mikinu, chlupatou kombinézu, čepici, fusak. 🤷‍♀️ O 20 vrstev víc bych nedávala ani v Rusku, akorát se zpotí a prochladne. :roll: Předpokládám, že ho nevozíte 12 hodin na saních, ale jdete normálně na hoďku, dvě s kočárem na procházku. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
12.12.22 17:47

No oblékám stejně starého syna docela podobně a divně si kvůli tomu nepřijdu.
Dnes na procházce měl třeba dlouhé bodynko, tepláčky, ponožky, fleecovou mikču, nákrčník, rukavičky a kombinézu a byl ve fusaku. Deka mi teda přijde už dost, ale ono někdy, jak je kolem té nuly, je pocitově větší zima, než teď v -5.
Záleží miminko od miminka, ale syn nikdy nebyl zpocený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.22 18:13

Oblékala jsem syna úplně stejně, jak Tvoje žena. I včetně té deky kolem fusaku. Když bylo venku minus, chodila jsem max na půl hodiny. Když bylo víc jak -5, už jsem s ním ven nechodila. Nikdy nenastydl, občas byl spocený, ale to když dospával v kočárku v chodbě. Kamarádka oblékala dceru jen body, punčocháče, plyšový overal a fusak. Holka co dva týdny rýmu a kašel, každou chvíli antibiotika. Mezi lidi nechodily, byla doba covidová, takže neměla moc šanci chytit to jinde, než v tom kočárku na procházce. Být Tebou, nechám ženu, ať si obléká jak chce, kdo z Vás ho bude hlídat, až bude nemocný? To dítě leží a ani se nehne, zatímco Ty jdeš a tím se zahříváš. Zkus si lehnout na hodinu na mráz jen v tom oblečení, které bys pro syna navrhoval. Do tohohle se mi manžel nikdy nepletl, ano řekl třeba svůj názor, ale oblékla jsem, jak jsem já uznala za vhodné.
Pokud řve, když ho zapínáte do fusaku, zkuste mu nechat venku ruce a průdušky mu pořádně přikrýt dekou. U nás byl hlavní problém ruce ve fusaku.
Anonym kvůli nelichotivým informacím o jiné osobě.

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
12.12.22 18:34

@Richard.Solta měla jsem listopadový mimco, doma měl body, dupačky, k tomu na ven tenkou bavlněnou mikinu, teplé ponožky, rukavičky, teplejší bavlněnou čepici, pak zimní kombinéza a fusak.
Ale byl to novorozenec… Spoceny nebyl, chodili jsme pak na delší procházky, po tom prvním měsíci i na hodinku a dýl…
Bylo to spací dítě v kočárku, tak to jsem mu ve sporťáku ještě nožky přikryla dekou, ale to už neměl kombinézu…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.12.22 19:51
@Richard.Solta píše:
Dobrý den, prosím jak teď v -2 oblékáte své děti do kočárku. Máme 7.5 kg teď prosinec. Manželka chce na malého banalit dlouhé bodycko, punčocháče, slabší kalhoty, ponožky, šálu slabší mikinu rukavičky potom celého do kombinézy a znova celého do fusaku a ten fusak zespodu deka a okolo znova deka. Plus čepice přes ouška. Mě se to zdát už přehnané, malý u toho samozřejmě řve protože se nemůže ani pohnout a z procházky je hned na začátku konec. :roll:

To je moc ne? Tak jak je doma dám do kombinézi, max přidám svetrik. Čepici, nákrčník botY a do slabšího fusaku. Někde ani nezapínám celý jen tak aby náhodou netahlo na nohy. Něco jiného by bylo kdyby dítě chodilo a samo a já měla v plánu ho opravdu vyválet ve sněhu. To bych na ty punčochy něco dala. Přehřátý dítě by mohlo něco chytit akorad srazí odolnost.

• Citovat
  • Upravit
Tosidelassrandu
12.12.22 20:01

A ona je manželka nějak víc úzkostná? Je to fakt přehnaný. Naopak je lepší děti přirozeně otužovat a nervat na ně tunu oblečení (platí i doma). Oni fakt nejsou tak náchylný na zimu jako my. Za mne vy stačil fusak, hunaty overal a přes něj maximalne vestu, samozřejmě čepici.

• Citovat
  • Upravit
10921
12.12.22 20:18

Ja teda koukam, jak jsou nektery deti nabaleny. Rijnovy dite a davala jsem body, polodupacky, plysovej overal, cepici a do fusaku. Zadny rymicky atd pravidelne nemela. Kdybych ji nabalila moc, rvala by :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
12.12.22 20:34

@DandátkoP taky tady koukam, jak nektery ti deti nabali jak do minus petadvaceti. Tolik jsem neoblikala ani zimniho novorozence. Od zacatku se snazim otuzovat, je mu necely rok a mel jen 2× lehkou rymu, co chytl od jineho ditete, jinak nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
12.12.22 20:36

Dcera 6,8kg. Dneska -2, slaby overal (davam misto body a puncoch, lip se ji v tom doma hybe). Na to merino flees overal, orhnuty pres ruce a nohy. Merino kuklu a v tom jsem ji dala do fusaku. Byla krasne teploucka. Byly jsme venku asi hodinu. Pak uz starsi chtel domu.
Moje deti maji ale docela studeny odchov. Doma mame 19 a dceru nechavam casto jen v bodycku bez pliny na podlozce. Spime v 17-18. Syn je taky celkem otuzily. Nemocny ani jeden z nich zatim nebyva, nebot syn jeste nechodi do skolky.
Az prituhne mam pripravene merino leginy a svetr. Otazka pak je, zda je vhodne napr. v -10 byt s takhle malym ditetem venku delsi dobu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
14.12.22 16:53

Ja mela jen cepicku
Tepl flis overal
A perovou zavinku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek